image

Roemeense skimmers in Opsporing Verzocht

vrijdag 25 september 2009, 09:52 door Redactie, 11 reacties

Deze week was in AVRO's Opsporing Verzocht aandacht voor pinpasfraudeurs, beter bekend als skimmers. In de uitzending, die nu online staat, is te zien hoe de criminelen de aangepaste kaartlezers en verborgen camera's aanbrengen en weer verwijderen. Volgens politie gaat het om een groep Roemeense criminelen die al een tijd in Nederland actief is. Van verschillende skimmers zijn foto's online gezet. Opmerkelijk is het advies van Gijs Boudewijn van de Nederlandse Vereniging van Banken, die onder andere adviseert om als mensen onraad vermoeden, moeten voelen of de geldautomaat wel goed vastzit. De politie gaf vorig jaar nog het advies om aan mondstukken te rukken, maar trok dat later weer in, omdat dit de automaten kon doen blokkeren.

"Door speciale apparatuur op een geldautomaat te plaatsen kunnen skimmers de gegevens van uw bankpas kopiëren om vervolgens met een vervalste pas uw rekening te plunderen. Dat geplunderde geld stroomt rechtstreeks in de zakken van internationaal georganiseerde criminelen, vooral afkomstig uit Roemenië. "

Reacties (11)
25-09-2009, 11:32 door Anoniem
Die intrekking had ik even gemist. Ik ruk altijd als een bezetene aan die mondstukken.
25-09-2009, 12:40 door Anoniem
Dat een automaat blokkeert wanneer je aan het mondstuk rukt, is lastig maar niet ernstig. Ik geval van twijfel flink rukken, zou ik zeggen. Dan raak je in ieder geval geen geld kwijt.
25-09-2009, 12:40 door Anoniem
LOL. ja ik ook.
ik hang altijd aan die mondstukken met twee handen, beide voeten tegen het apparaat. echt ongelofelijk hoeveel van die geldautomaten geskimd worden. bijna overal trek je die mondstukken er af.
25-09-2009, 12:47 door Anoniem
Ga vooral veel moeite doen om die runners te vangen, ipv echt iets goeds aan de automaten te doen.
25-09-2009, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ga vooral veel moeite doen om die runners te vangen, ipv echt iets goeds aan de automaten te doen.
via de runners proberen ze terecht te komen bij de "grote garnaaltjes", opbiechten zullen ze doen als ze geconfronteerd worden met 5jaar tussen de 4 muren bv. snappie
25-09-2009, 16:47 door Preddie
wel opmerkelijk te noemen, dat het aantal skimmen geval drastisch is toegenomen nadat de grensen open zijn gegaan voor oost europeanen.

als we nu de grensen weer eens gaan sluiten, heb je in ieder geval wat meer controle. Ik heb namelijk nog niet één bericht gelezen waarin ze groep nederlanders oppakten voor het skimmen van automaten.
het is geen oplossing voor het probleem skimmen, maar houd wel een boel tuig buiten de deur dat zich schuldig maakt aan skimmen ...
25-09-2009, 18:41 door Anoniem
Door Predjuh: wel opmerkelijk te noemen, dat het aantal skimmen geval drastisch is toegenomen nadat de grensen open zijn gegaan voor oost europeanen.

als we nu de grensen weer eens gaan sluiten, heb je in ieder geval wat meer controle. Ik heb namelijk nog niet één bericht gelezen waarin ze groep nederlands oppakten voor het skimmen van automaten.
het is geen oplossing voor het probleem skimmen, maar houd wel een boel tuig buiten de deur dat zich schuldig maakt aan skimmen ...
niet alleen aan skimmen hoor. allerlei criminaliteit, volgens mij studeren ze dat daar ofzo.
25-09-2009, 19:44 door Thasaidon
De (voorlopige) oplossing zou zijn, dat we (lees de banken) nu eindelijk eens zouden moeten overstappen op de chip zodat we van die domme magneetstrip af kunnen.
Andere landen om ons heen gebruiken die magneetstrip al tijden niet meer en daar komt (voor zover ik weet) skimmen niet meer voor.
Ik vind het niet zo gek dat al die ex-Oostblok klojo's naar ons land komen. Wij zijn een van de weinigen die die achterlijke magneetstrip nog gebruiken.
28-09-2009, 11:51 door Anoniem
ja hoor,en in het buitenland zitten er geen nederlanders in de gevangenis,want wij zijn toch zo'n braaf volkje
30-09-2009, 16:08 door Anoniem
Door Thasaidon: De (voorlopige) oplossing zou zijn, dat we (lees de banken) nu eindelijk eens zouden moeten overstappen op de chip zodat we van die domme magneetstrip af kunnen.
Andere landen om ons heen gebruiken die magneetstrip al tijden niet meer en daar komt (voor zover ik weet) skimmen niet meer voor.
Ik vind het niet zo gek dat al die ex-Oostblok klojo's naar ons land komen. Wij zijn een van de weinigen die die achterlijke magneetstrip nog gebruiken.

Jammer joh, dan verplaatst het probleem zich weer in andere criminele activiteiten. Grensen dichtgooien is de enige oplossing om dit tuig enigszinds een halt toe te roepen.
03-09-2010, 14:18 door Anoniem
Pfff, het is een eitje om door middel van het onderscheppen van je brievenbuspost achter je gegevens en bankrekening te komen. Vervolgens bellen ze de ING (controlevraag: naam, geb.datum, adres en uniek pascode linksonderaan je pas) vragen een nieuwe bankpas aan (de huidige is zgn."versleten") en "o, ja ik ben ook mijn pincode vergeten, kunt u die ook nogmaals zenden?"
Tuurlijk no problem bij de ING! De pas en het afhaalbewijs voor de pincodebrief wordt in de post onderschept en met je reeds bekende gegevens maken ze een vals rijbewijs en halen je pincode van het postkantoor. Ondertussen sta jij nietsvermoedend bij de supermarkt je boodschappen te pinnen (met het zogenaamde versleten pasje) en zou de ING moeten kunnen zien dat deze pas nog prima functioneert.
Nog een keertje een telefoontje naar de ING om even je gehele spaarrekening over te laten boeken naar je betaalrekening en Halleluja op naar diverse postkantoren, pinautomaten (het liefst van de ING, want daar zitten geen camera's ingebouwd!!!!) en een weekendje pinnen in Belgie! Dat deze Oostblokcriminelen met hun gezicht vol in de camera van de ABNAMRO staan is niet zo raar. Ze worden immers toch niet gepakt (heeft geen prioriteit voor de overheid). De ING houdt angstvallig stil dat ze personeel in dienst hebben die pasnrs. doorgeeft aan deze oostblokcrimi's (voor een leuke zakcent) en dat hun Security zo lek is als een mandje. Zo snel mogelijk weg bij de INGbank! Het gemiddeld gestolen bedrag op deze wijze van elke gedupeerde
is € 10.000,--.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.