image

Google Chrome plugin lokaas voor cybercriminelen

maandag 28 september 2009, 10:22 door Redactie, 4 reacties

Alle ophef over de Chrome Frame plugin voor Internet Explorer opent tal van mogelijkheden voor cybercriminelen, aldus anti-virusbedrijf Sophos. Microsoft waarschuwde dat de plugin het aanvalsoppervlak vergroot en de browser onveilig maakt. "Hoewel Microsoft's verklaring theoretisch waar is dat meer code meer lekken betekent, doet het de voordelen die een plugin aan het systeem kan toevoegen te kort", zegt Mike Wood van Sophos.

Volgens hem zijn mensen zo gewend aan Google, dat het slechts een kwestie van tijd is voordat cybercriminelen de Google plugin als lokaas voor social engineering malware aanvallen gaan gebruiken. "Internetgebruikers een verplichte plugin laten downloaden is een veelvoorkomende tactiek voor het verspreiden van malware." De virusbestrijder ziet de tactiek steeds vaker terugkomen. "Ik ben er zeker van dat het niet lang zal duren voordat we gespoofte plugin pagina's zullen zien."

Reacties (4)
28-09-2009, 13:44 door Eerde
De titel had net zo goed kunnen zijn: "plugins lokaas voor cybercriminelen" of "virusscanners lokaas voor cybercriminelen"
Bizar stukje tekst dat weer eens nergens op slaat, geen nieuws is maar enkel M$ in de kaart speelt bij het verspreiden van FUD.
Foei security.nl !
28-09-2009, 17:56 door spatieman
niet mee eens..
het is een browser isue...
geen platform isue..
28-09-2009, 18:00 door Eerde
Nog eens lezen spatie...
29-09-2009, 10:15 door Anoniem
Bovenstaande nieuws klopt 100%. Wij zijn het eens met M$. Geen plug-in van Google Chrome gebruiken. Hadden wij al eerder afgeraden. Google is niet veilig! Sorry Google...... Get better!

Sectrust.ams.OSD/Crew.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.