image

McAfee geeft cursus virussen schrijven

woensdag 30 september 2009, 09:27 door Redactie, 7 reacties

Anti-virusbedrijf McAfee heeft tijdens een beveiligingsconferentie bezoekers aangeboden om een Trojaans paard te maken, een botnet te besturen, een rootkit te installeren en hoe eenvoudig het is om op een website malware te plaatsen, tot grote woede van virusbestrijders. "Natuurlijk wordt dit in een veilige en afgesloten omgeving gedaan, zodat wat je maakt niet op het internet terechtkomt", zo laat de aankondiging van de "Malware Experience" weten. De workshop is alleen op uitnodiging toegankelijk, maar Michael St. Neitzel, virusonderzoeker bij Sunbelt Software, is er op z'n zachtst gezegd niet blij mee.

Verkeerd
"Dit is onethisch. En het is de verkeerde aanpak om bewustzijn en kennis van malware te creëren. Dit is hetzelfde als de lokale politie een spoedcursus bankovervallen geven, en om kritiek van het publiek te voorkomen, geven ze het in een 'veilige omgeving': het lokale politiebureau." De onderzoeker wijst naar de mythe dat anti-virusbedrijven zelfs virussen maken. "Dankzij McAfee kan de vraag nu beantwoord worden: Ja, anti-virusbedrijven schrijven hun eigen malware. Tenminste, eentje doet dit. En daar bovenop leren ze ook nog mensen die nog geen criminelen zijn hoe het te doen!"

St. Neitzel gaat verder door te zeggen dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is. "Iemand moet duidelijk maken dat dit verkeerd is. Heel verkeerd." Dat lijkt inmiddels gebeurt te zijn, want McAfee heeft de omschrijving op de pagina van de Focus 09 Security Conferentie aangepast. In plaats van een Trojaans paard te schrijven, krijgen deelnemers nu de kans om er mee te werken.

Reacties (7)
30-09-2009, 09:45 door Anoniem
"Natuurlijk wordt dit in een veilige en afgesloten omgeving gedaan, zodat wat je maakt niet op het internet terechtkomt" Ja hoor, en boeven komen er niet in. Wie deze "spoedcursus" wil volgen, is natuurlijk lelieblank. Kennelijk vindt McAfee dat alles geoorloofd is als het om klanten werven gaat. McAfee gaat bij mij nou onmiddellijk in de ban.
30-09-2009, 09:59 door cpt_m_
Stelling: is het niet zo dat "sommige" virusbestrijders zoals McAfee de malware zelf schrijven om zo aan het werk te blijven.
30-09-2009, 10:03 door Anoniem
ik vind de reactie zwaar overroepen. Als mcAfee kan laten zien hoe makkelijk een virus kan geschreven worden (en dat is relatief gezien makkelijk) wordt mss het besef groter bij de mensen die de workshop volgen. Ik denk niet dat dit zal leiden tot een nieuwe superbotnet die ineens opduikt.
30-09-2009, 13:45 door Anoniem
Het was ooit McAfee die een beloning van $50 uitloofde voor nieuwe virussen. Dit om het onderscheidend vermogen ten opzichte van hun concurrenten te verbeteren. Op dat moment was het aantal bekende virussen iets van 800. Binnen een paar maanden zaten we op duizenden, dankzij handige Bulgaren als "Dark Avenger" en anderen die generatoren voor polymorphe virussen gingen bakken, om makkelijk $50 per virus op te kunnen strijken. Nogmaals bedankt meneer McAfee.
30-09-2009, 15:40 door H.King
McAfee hahah met hun al zo veilige website keurmerk. Niks van dit bedrijf of wat het doet is goed. Op de block
01-10-2009, 09:36 door Anoniem
Ik zou die cursus met plezier volgen, kan er veel van leren en weet dan ook hoe die dingen in elkaar steken. tot nu toe heb ik geen kwade bedoelingen op het net en dit zal me helpen met bestrijden van digitale criminaliteit.

uiteraard zullen er ook mensen zijn met de tegenovergestelde bedoelingen, ook makkelijk te zien dat dit om commerciële reden gedaan word dus dat is dan wel weer jammer.
07-09-2010, 19:03 door Anoniem
Nou... Ik zou die Cursus graag volgen. Ik vind het namelijk interessant om dingen met behulp van Computers in elkaar te knutselen. Maarja... Daar heb ik m'n eigen website voor. :D

www.virussen.webs.com
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.