image

NASA verkoopt pc met Space Shuttle-geheimen

woensdag 8 december 2010, 16:25 door Redactie, 6 reacties

NASA heeft tien defecte computers aan het publiek verkocht zonder de harde schijven eerst te wipen. Vier andere defecte machines werden door de Inspector General in beslag genomen voordat ze verkocht konden worden. Bij onderzoek naar de inhoud van de harde schijven van deze vier computers, werden er op één schijf documenten aangetroffen waarin Space Shuttle-gerelateerde technologie in stond vermeld, die onder de International Traffic in Arms Regulations (ITAR) wetgeving valt.

Van de tien al verkochte computers lukte het niet meer om de harde schijven terug te krijgen en te bepalen of er gevoelige gegevens op hadden gestaan. Na onderzoek werd duidelijk dat één computer voor een kiosk werd gebruikt, maar de overige negen werden ingezet voor NASA programma's waar met vertrouwelijke gegevens werd gewerkt. Na gesprekken met het personeel werd duidelijk dat bij vijf van de negen computers de oorspronkelijke harde schijf voor de verkoop door een nieuwe was vervangen. Uit tests bleek dat er op de computers nog steeds wat NASA-gegevens stonden, dit tot zorg van de Inspector General.

In het rapport dat de Inspector General publiceerde staat dat de ruimteorganisatie zonder het "schoonmaken" van systemen het risico loopt om gevoelige informatie te verspreiden, alsmede in strijd met privacy en exportwetgeving opereert. Daarom zijn er nu verschillende maatregelen afgekondigd om informatie op datadragers te verwijderen.

Reacties (6)
08-12-2010, 16:30 door custoditus
Zo zie je maar dat IT geen raket wetenschap is
08-12-2010, 16:52 door Anoniem
Is dit ook een vorm van WikiLeaks ?
08-12-2010, 18:38 door Anoniem
LOL, Hier geven ze wikileaks vast OOK de schuld van !!
08-12-2010, 23:58 door Anoniem
Opzich niet vreemd dat ze technologie wat ruim 30 jaar oud is, nog beschermen. Want er zijn landen genoeg van het zogenaamde as van het kwaad die graag een raket de lucht in willen schieten.... met een beetje springstof lading.
09-12-2010, 08:14 door Syzygy
De PC is in handen van de burgemeester van Madurodam en die overweegt een eigen Space Shuttle te bouwen
09-12-2010, 09:56 door jefdom
feitelijk is hacken niet meer nodig en absoleet,de regeringen en instellingen laten zoveel data verloren gaan (verloren usb sticks,harde schijven die niet gewiped worden computers localen open laten staan,slechte security of helemaal geen wifi beveiliging etc) zodat je de info gratis kunt krijgen en nog legaal,ze doen het zichzelf maar aan en leren het nooit.
groetjes jefdom
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.