image

Politie arresteert jongens na afpersen internetdate

woensdag 8 december 2010, 16:35 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft twee jongens uit Bergen op Zoom aangehouden wegens het afpersen van een 20-jarige stadsgenoot. De man had naar eigen zeggen uit nieuwsgierigheid een afspraakje met een jongen via het internet gemaakt. Toen de gedupeerde in de nachtelijke uren op de afgesproken plek aankwam, werd hij door een stel jongens aangesproken.

Die hadden de afspraak met de man gemaakt en dwongen hem zijn contactgegevens achter te laten. Later werd de 20-jarige man gedwongen om geldbedragen over te dragen. Uiteindelijk deed de gedupeerde aangifte tegen de jongens, die 16 en 17 jaar zijn. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Reacties (4)
09-12-2010, 08:11 door Syzygy
Omdat het woord ZIJ hier niet valt en ik even tussen de regels door lees gaat het hier om een tiener die zijn homoseksualiteit aan het ontdekken is.
Iets wat (denk ik) voor sommige jongeren niet makkelijk is heden ten dagen door geloofsovertuigingen van buiten af (een goed verstaander weet wat ik bedoel) .
Let wel , ik beweer niet dat het hier gaat om buitenlanders , ik geef alleen het extra risico's aan voor het "uit de kast komen" van jongeren tegenwoordig.
In en in triest dat zo iemand zo gedupeerd wordt.
Als het mijn kind zou zijn dan hadden die jongens beter kunnen gaan emigreren naar Australie want in Nederland en omgeving vind ik je zeker !!!

Tevens vraag ik me af wat deze melding op Security.nl doet.
09-12-2010, 09:43 door Anoniem
Eens, dit heeft niets met 'security' te maken. Het woord 'internet' komt er in voor en dat maakt het opeens een 'security.nl' issue ? Dus als ik een auto zou stelen, die ik eerst heb opgezocht op autoweek.nl dan kom ik ook op security.nl ?

schoenmaker hou je bij je leest....
09-12-2010, 10:17 door spatieman
Omdat internet evil is ?
09-12-2010, 17:53 door SirDice
Door Syzygy: Omdat het woord ZIJ hier niet valt en ik even tussen de regels door lees gaat het hier om een tiener die zijn homoseksualiteit aan het ontdekken is.
De man had naar eigen zeggen uit nieuwsgierigheid een afspraakje met een jongen via het internet gemaakt.
Hoezo tussen de regels door lezen. Of begrijp ik jouw "ZIJ" verkeerd?

Verder ben ik het helemaal met je eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.