image

Student hacker krijgt 30 dagen cel

woensdag 30 september 2009, 11:02 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse student die een keylogger naar duizend medestudenten stuurde, is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld, waarvan hij er één ook daadwerkelijk achter de tralies moet doorbrengen. De 27-jarige James Wieland werd eind vorig jaar opgepakt, nadat hij de privégegevens van zo'n duizend eerstejaars studenten had gestolen. Wieland verstuurde een e-mail met als bijlage de keylogger en wist zo de gegevens te bemachtigen. Het ging om een commercieel product waarmee het mogelijk was toetsaanslagen op te slaan.

Na het incident besloot de universiteit het versturen van uitvoerbare bijlagen te blokkeren en studenten over het gevaar van bijlagen voor te lichten. Tevens zijn studenten nu verplicht om elke zes maanden hun wachtwoord te wijzigen. Wieland had maximaal een gevangenisstraf van vijf jaar kunnen krijgen, maar volgens de openbare aanklager komt dat zelden voor. Tijdens de rest van zijn voorwaardelijke straf mag hij wel gewoon een computer blijven gebruiken.

Reacties (4)
30-09-2009, 16:02 door Anoniem
"student hacker" en hoezo is deze student nu ineens een hacker...?
30-09-2009, 18:49 door Anoniem
hacker ? ik zeg: 'script kiddy' miss nog wel lager als dat mogelijk is.
30-09-2009, 20:20 door Anoniem
Wel grappig dat hij duizend studenten er mee te pakken had hihi.
30-09-2009, 20:36 door Anoniem
Sorry....maar een keylogger als bijlage..... Als ik de rechter (of universiteit) was zou ik niks anders kunnen doen als heel (echt heel) hard lachen. Ik zou tevens eenieder die de keylogger had uitgevoerd of geinstalleerd verplicht een cursus computergebruik doen volgen.

Het orakel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.