image

Adobe brengt Flash Player naar mobiele telefoons

maandag 5 oktober 2009, 11:47 door Redactie, 5 reacties

Adobe heeft een nieuwe Flash Player onthuld die ook voor mobiele telefoons met Symbian, Android, Palm en Windows Mobile werkt en HTTP streaming met DRM ondersteunt, zo heeft het bedrijf laten weten. Alleen iPhone-bezitters moeten voorlopig nog op de technologie wachten. "Het is een gigantische investering van het getalenteerde Adobe Flash engineering team. Laat het (Microsoft) Silverlight team zoiets maar proberen te maken!", zegt Adobe's Mark Doherty. Eén van de grootste uitdagingen was de beperking van smartphones en de vereiste optimalisatie van de Flash Player hiervoor.

De nieuwe speler zou minder geheugen en stroom verbruiken en sneller op "beperkte apparaten" renderen. Daarnaast ondersteunt Flash Player 10.1 HTTP streaming met DRM, de kopieerbeveiliging werd onlangs al aangekondigd en moet content van uitgevers tegen ongewenst kopiëren beschermen. Adobe Flash is op 98% van alle desktops ter wereld geïnstalleerd.

Reacties (5)
05-10-2009, 12:09 door Anoniem
Weer een mooie 'window of opportunity' geopend voor hackers, malware etc.
Het houdt nooit op!
05-10-2009, 12:33 door Anoniem
Ik ben blij dat het ook DRM ondersteunt. Waar zouden we zijn zonder Adobe?
05-10-2009, 16:08 door Bitwiper
Door Anoniem: Ik ben blij dat het ook DRM ondersteunt. Waar zouden we zijn zonder Adobe?
Inderdaad. Als het de leverancier niet bevalt dat jij bepaalde content ziet moeten er toch mogelijkheden zijn om die onder je handen vandaan te verwijderen, zelfs als je ervoor betaald hebt, vergelijkbaar met de Kindle (zie http://www.nu.nl/internet/2094218/schikking-gewiste-boeken-amazon.html hoe Amazon de door jou betaalde boeken, compleet met aantekeningen die je er in het kader van je opleiding bij gemaakt hebt, botweg van jouw Kindle verwijdert - naar verluidt omdat de uitgever ervan niet de rechtmatige bleek te zijn).

Ik kan haast niet wachten tot ik kan downloaden en ik Adobe (en crackers natuurlijk) vrije toegang tot m'n smartphone kan geven!!!!
05-10-2009, 22:18 door spatieman
flash cookies voor mobile systems......
23-08-2012, 11:52 door Anoniem
goede website
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.