image

Laptop met gegevens 39.000 artsen gestolen

dinsdag 6 oktober 2009, 13:53 door Redactie, 3 reacties

Na de diefstal van een laptop bij een grote Amerikaanse zorgverzekeraar, zijn zeker 39.000 artsen gewaarschuwd dat hun persoonlijke gegevens mogelijk op straat zijn beland. Op de computer stonden identificatienummers voor de Belastingdienst, die voor sommige artsen gelijk aan het social security nummer zijn. Het lekken van de gegevens is opmerkelijk, aangezien het bedrijfsbeleid van zorgverzekeraar Blue Cross stelt dat alle bedrijfscomputers met informatie versleuteld horen te zijn. Een werknemer had echter een onversleutelde versie van de artsen database op zijn persoonlijke computer gedownload, die later gestolen werd.

Het werkelijke aantal getroffen artsen kan nog veel hoger liggen. De zorgverzekeraar werkt met 90% van alle artsen in de Verenigde Staten. Uit voorzorg adviseert Blue Cross dan ook alle betrokken personen om hun belastingnummer te wijzigen, zodat die niet aan het social security nummer gelijk is. Daarnaast gaat het de beveiligingsprocedures herzien en zal het aanvullende encryptie implementeren

Reacties (3)
06-10-2009, 14:26 door MrBil
Maandelijkse nieuws!
06-10-2009, 16:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-10-2009, 08:24 door Anoniem
Door Peter V:
Het lekken van de gegevens is opmerkelijk, aangezien het bedrijfsbeleid van zorgverzekeraar Blue Cross stelt dat alle bedrijfscomputers met informatie versleuteld horen te zijn.

Een werknemer had echter een onversleutelde versie van de artsen database op zijn persoonlijke computer gedownload, die later gestolen werd.

Straks komen ze me vertellen dat deze werknemer de boel opzettelijk onversleuteld heeft opgeslagen in de hoop en de verwachting dat de laptop gestolen zou worden....(just follow the money)


Wat vind je erger, boze opzet of onschuldige stompzinnigheid? En hoe onschuldig is dergelijk onbenul eigenlijk?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.