image

Conficker grootste dreiging op internet

woensdag 7 oktober 2009, 13:03 door Redactie, 3 reacties

Conficker is nog altijd de grootste dreiging op het internet, ook al is het bijna een jaar geleden dat Microsoft een patch uitbracht voor het beveiligingslek dat de worm misbruikt. Uit cijfers van virusbestrijder ESET blijkt dat Conficker voor 10,75% van alle infecties verantwoordelijk is. Daarvan verspreidt 8,76% zich via het lek of gedeelde netwerkmappen, terwijl de overige 1,99% op rekening van USB-sticks komt. De AutoRun functie blijft ook zonder de Conficker worm een groot probleem, aangezien 7,5% van de gevonden malware zich op deze manier verspreidt. De derde dreiging van september was een wachtwoordsteler die inloggegevens van online games probeert te stelen.

Volgens de virusbestrijder zou Conficker al lang op z'n retour zijn als bedrijven het lek patchen, AutoRun uitschakelen en geen onbeveiligde gedeelde netwerkmappen gebruiken, maar dat lijkt niet het geval. De worm beleefde zelfs een lichte opleving in vergelijking met augustus, maar dat kan door de vakantie worden verklaard.

Reacties (3)
07-10-2009, 13:27 door Anoniem
Conficker is alleen nog een grote bedreiging voor die mensen die hun security updates en antivirus definitions e.d. niet op orde hebben. Wat dat betreft lijkt het mij niet de grootste bedreiging op internet; dit zal eerder bestaan uit vulnerabilities waar nog geen patch voor beschikbaar is, en op basis waarvan morgen een nieuwe worm kan worden verspreid.

Conficker is de grootste bedreiging op internet voor lakse gebruikers en beheerders.
07-10-2009, 13:32 door Anoniem
Het automatisch activeren van software is waarschijnlijk het grootste beveiligingsprobleem voor (domme) gebruikers. En het niet automatisch uitvoeren van allerlei code is een van de grootste oorzaken dat sommige systemen minder kwetsbaar zijn.
Zo moeilijk is het allemaal niet.
07-10-2009, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem: Het automatisch activeren van software is waarschijnlijk het grootste beveiligingsprobleem voor (domme) gebruikers. En het niet automatisch uitvoeren van allerlei code is een van de grootste oorzaken dat sommige systemen minder kwetsbaar zijn.
Zo moeilijk is het allemaal niet.
Geweldig dat jij zo slim bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.