Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

08-10-2009, 15:53 door [Account Verwijderd], 2 reacties
[Verwijderd]
Reacties (2)
08-10-2009, 16:35 door SirDice
Door Peter V: Moraal: Laat je bloeddruk nooit oplopen tot gevaarlijke hoogten en houd altijd een doosje Paracetamol bij de hand.
In mijn geval werkt een doosje Ritalin beter :)

Zo was er bij een vorige werkgever een keertje een test van het nood systeem. Ze hadden een "accu" zo groot als een gemiddeld kantoor en op het dak stond een diesel aggregaat. De accu kon de gehele server ruimte (inclusief mainframe) enige tijd draaiende houden waarna men over ging op het aggregaat. Dit systeem was echter al jaren niet meer getest en nu moest het maar een keertje gebeuren. Alles ging perfect eigenlijk, de accu kon het best nog volhouden ook al stond er inmiddels veel meer apparatuur in de server ruimte dan waar de accu ooit op berekend was. Niet veel later ging ook het aggregaat, al ging dat wat moeizaam, aan. Alles werkte wel in ieder geval. Test geslaagd.

Na ongeveer 15 minuten stond de brandweer voor de deur. Alom verwarring natuurlijk want er was helemaal geen brand gemeld. Bij verder onderzoek bleek het aggregaat te zijn wat de oorzaak van de melding was. Doordat dat ding jarenlang stil had gestaan stond'ie dikke zwarte rook pluimen te produceren en de buren aan de overkant dachten dat er brand was.
08-10-2009, 16:37 door Preddie
Er zitten zeker vermakelijke verhalen tussen ! bedankt voor de post . ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.