image

NASA-hacker McKinnon verliest hoger beroep

vrijdag 9 oktober 2009, 14:22 door Redactie, 16 reacties

De uitlevering van NASA-hacker Gary McKinnon aan de Verenigde Staten is weer een stap dichterbij gekomen, nu hij niet bij het Britse Hooggerechtshof in beroep mag gaan. Volgens de rechter is er geen algemeen publiek belang bij gediend, wat vereist is om de zaak op het hoogste niveau aan te vechten. Daardoor heeft de Brit, die zo'n negen jaar geleden op kinderlijk eenvoudige wijze de systemen van het Pentagon, NASA en andere instanties hackte, geen juridische opties in Groot-Brittannië meer. Zijn advocaten overwegen nu om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te gaan, maar het is de vraag of dit wel succesvol zal zijn. Een jaar geleden wilde het Hof zijn hoger beroep ook niet behandelen.

Reacties (16)
09-10-2009, 14:33 door Preddie
laat die kerel lekker in engeland berecht worden, daar heeft hij zijn misdaden toch ook uitgevoerd .....
09-10-2009, 14:57 door prikkebeen
Ik vind de verplichting naar de USA te moeten reizen al een misdaad tegen de rechten van de mens, laat staan daar een straf uitzitten. Ik hoop dan ook dat het EHRM de zaak aanneemt en de uitlevering blokkeert.
09-10-2009, 15:50 door Anoniem
"Volgens de rechter is er geen algemeen publiek belang bij gediend, wat vereist is om de zaak op het hoogste niveau aan te vechten."

Ik vind dit soort zaken, welke gaan over de rechtsbescherming van de eigen burger tegen uitlevering aan vreemde mogendheden zeer zeker een algemeen belang dienen. Immers kunnen burgers in de toekomst, wanneer zij dreigen uitgeleverd te worden, zich beroepen op jurisprudentie, en het raakt daarmee direkt de juridische bescherming van de burgers van het land tegen dergelijke uitleveringsverzoeken.

Maar waarschijnlijk verstaat men onder algemeen belang vooral de belangen van de overheid die, om de relatie met de Verenigde Staten goed te houden, de rechten van de eigen burger ondergeschikt maakt. Er is geen enkele reden waarom McKinnon niet in Engeland terecht zou kunnen staan wegens daden die hij heeft verricht vanaf Engels grondgebied en onder Engelse jurisdictie.

Hij is nog nooit in zijn leven in de Verenigde Staten geweest en zou moeten worden berecht onder Engels recht, zodat hij indien hij schuldig wordt bevonden de straf kan ondergaan die in Engeland van toepassing is voor zijn daden.
09-10-2009, 16:21 door Anoniem
Algemeen belang is, dat landen moeten leren om reeel te zijn. Internet is internationaal, iemand zit thuis en valt onder de wetten van zijn land. Indien iemand strafbaar handelt volgens de wetten van zijn eigen land, kan hij in zijn eigen land berecht worden.

Denk b.v. aan die rus, die in de VS werd opgepakt, omdat hij software had gemaakt, die in de VS verboden is. Alleen was die software volgens de russische wet toegestaan en werd alleen daar verkocht. De VS is niet de wetgever van de wereld, maar alleen van haar grondgebied. Landgrenzen overschreidende wetgeving moet door de leden van de VN worden opgesteld en geldt dan alleen in de landen die dit accepteren, voor de mensen die daar wonen.
09-10-2009, 17:15 door prikkebeen
President Obama heeft vandaag de Nobel prijs voor de vrede gekregen en dat is een uitgelezen kans om deze onzin te stoppen.

De uitleveringsverdragen zouden eens op de schop moeten en goed gedefinieerd worden. Zoals boven al genoemd, de jurisprudentie die uit deze zaak voortvloeit heeft zeer grote gevolgen voor ons allemaal en dat moet gestopt worden.
Wat mij betreft mag er een petitie komen om het Europese hof er toe te bewegen deze zaak aan te nemen en de uitlevering te blokkeren.
09-10-2009, 17:52 door spatieman
ik vind dit een ongeloofelijk lachelijk iets.

de NASA wist van de lekker.
maar hebben geen actie ondernomen om het te dichten.
en toen het fout ging , hebben me een rietje de boel maar een lekker opgedikt om te zeggen wat er zogenaamd gebeurd is.
09-10-2009, 18:14 door Anoniem
Door Anoniem: Algemeen belang is, dat landen moeten leren om reeel te zijn. Internet is internationaal, iemand zit thuis en valt onder de wetten van zijn land. Indien iemand strafbaar handelt volgens de wetten van zijn eigen land, kan hij in zijn eigen land berecht worden.

Denk b.v. aan die rus, die in de VS werd opgepakt, omdat hij software had gemaakt, die in de VS verboden is. Alleen was die software volgens de russische wet toegestaan en werd alleen daar verkocht. De VS is niet de wetgever van de wereld, maar alleen van haar grondgebied. Landgrenzen overschreidende wetgeving moet door de leden van de VN worden opgesteld en geldt dan alleen in de landen die dit accepteren, voor de mensen die daar wonen.

Compleet mee eens!

Check ook is bilderberg group en illuminati

amerika schaamt zich omdat het zo makkelijk was. Laat die kerel in engeland
09-10-2009, 18:55 door Anoniem
Door prikkebeen: Ik vind de verplichting naar de USA te moeten reizen al een misdaad tegen de rechten van de mens, laat staan daar een straf uitzitten. Ik hoop dan ook dat het EHRM de zaak aanneemt en de uitlevering blokkeert.
Nou, ik zou jou wel eens in Iran willen meemaken. Kijken hoe lang je dan blijft leven.
09-10-2009, 20:19 door Anoniem
Wie is er nou echt oorlogsmisdadiger , ex piloot van Transavia of de Nasa hacker. Ik weet het allemaal niet meer, maar volgens mij is moord veel erger dan het hacken van de NASA computer. Het is jamer dat zulke dingen gebeuren op deze wereld, veel computer ellende el leed bij de Amerikaanse Pentagon en dat allemaal werk van een gewoon burger. Kan je het hem kwalelijk nemen?
Moet je eerst weten in wat voor nivo hij Aspergers syndrome heeft catogorie 1/10.
09-10-2009, 20:56 door Anoniem
Ik heb er geen enkele moeite mee.

Uiteindelijk kiezen de burgers de regering die dit soort dingen mogelijk maakt zelf.

Daarnaast is de UK gewoon een provincie (of State) van de VS. "A bit smaller than Oregon".

http://www.neilturner.me.uk/2006/03/06/slightly_smaller_than_ore.html

Uitlevering aan de VS??

"Landen waarmee Nederland één of meer toepasselijke verdragen heeft gesloten:
Albanië, Andorra, Argentinië, Armenië, Australië, Bahamas, België, Bosnië, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Hong Kong, Ierland, IJsland, India, Israël, Italië, Kenia, Kroatië, Letland, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malawi, Malta, Mexico, Moldavië, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oostenrijk, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Suriname, Tanzania, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland"

Tot jullie dienst,

Het Orakel
09-10-2009, 21:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-10-2009, 23:12 door Anoniem
Wat ik nooit heb begrepen, is hoe die uitleveringsverdragen werken. Ik had altijd het idee dat het ging om uitlevering van onderdanen van het land dat om uitlevering vraagt. Ik ging er altijd vanuit dat een land nooit z'n eigen onderdanen uitlevert.
Dat is dus ook wat me het meest verbaast aan deze hele zaak...
09-10-2009, 23:25 door prikkebeen
Uiteindelijk kiezen de burgers de regering die dit soort dingen mogelijk maakt zelf.

In de praktijk werkt het wel een beetje anders. Als je moet kiezen uit een compleet verrotte club krijg je ook een verrotte regering. Jij doet nu net alsof de mening van de bevolking meetelt.

Nou, ik zou jou wel eens in Iran willen meemaken. Kijken hoe lang je dan blijft leven.

No Country For Old Men

Ik blijf dan toch liever maar thuis als je het niet erg vindt.
10-10-2009, 01:32 door Anoniem
En owja... :<

Het wordt tijd dat die ene Barack Obama eens gaat inlossen op zijn Nobel prijs en zijn ministeries instrueert om dit soort 'biliante' personen niet te vervolgen maar hun kennis op een positieve manier voor de mensheid te gebruiken.

voor google: Barack Obama should, in the light of recieving the Nobel peace price, refrain forom prosecuting hackers and use their knowledge for a greater good :)

Greatz,
12-10-2009, 10:49 door Anoniem
Als Gary zo nodig systemen in america wil hacken, dan laat hem daar ook maar veroordeeld worden. Anders zou het wel erg makkelijk: ga je lekker in een schurkenstaat wonen en van daaruit de rest van de wereld hacken zonder dat iemand je wat kan maken. Dat zou te makkelijk zijn. Uitleveren die gast, had hij maar een andere hobby moeten kiezen.
21-10-2009, 10:19 door Anoniem
Geef die kerel een trofé lol. Al die shit hacken verdient een prijs. Hij is mijn held xD haha. Moest ik de baas van nasa zijn was hij al lang aangenomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.