Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Verschil tussen zakelijke en consumentenantivirus?

11-10-2009, 16:56 door Anoniem, 6 reacties
Zijn er werkelijk zoveel verschillen tussen zakelijke en beveiligingssoftware voor consumenten, zo ja welke?
In essentie doen ze toch hetzelfde, welke meerwaarde bied zakelijke software dan?
allicht is er ook een prijsverschil neem ik aan.
Reacties (6)
12-10-2009, 11:05 door Anoniem
"In essentie doen ze toch hetzelfde, welke meerwaarde bied zakelijke software dan? "

In een zakelijke omgeving wil je ten eerste het gebruik van bandbreedte beperken; de client haalt dan ook vaak de definitie bestanden binnen van een server binnen de organisatie i.p.v. direkt via internet, waardoor je deze bestanden niet talloze malen hoeft te downloaden. Ten tweede wil je in een zakelijke omgeving meer controle over de configuratie, om te voorkomen dat gebruikers de virusscanner uitschakelen, of niet conform de eisen binnen het bedrijf configureren.

Een laatste verschil lijkt mij dat je in de zakelijke versie beheerstools wil hebben om te kunnen controleren of alle clients voorzien zijn van de software en van de laatste definitiebestanden, en om de software met juiste configuratie en definitie bestanden remote te kunnen installeren op de clients.

Buiten het update proces, beheerstools, en het beperken van de rechten van de individuele eindgebruikers is er m.i. weinig verschil tussen zakelijke en consumentenantivirus (behalve dan dat je nog wat gratis antivirus software hebt die binnen een zakelijke omgeving niet gebruikt mag worden, i.e.. AVG, Avast, Avira e.d.).
12-10-2009, 11:09 door dim
Meestal heeft zakelijke beveiligingssoftware mogelijkheden voor remote management, bijvoorbeeld enforcen van policies, automatisch upgraden vanaf server(s) binnen het bedrijf, enzovoorts. Het is meestal ook een stuk duurder, zodat je beter de schuld kunt geven aan het antivirusbedrijf als er iets fout gaat. ;)
12-10-2009, 11:22 door Anoniem
Een zakelijk virusscanner is niet geschikt voor thuis gebruikers. Een niet consumenten software is Sophos Anti-Virus.
In een bedrijf krijg je geen toegang tot systeem, dus een zakelijk virusscanner speelt in op de zakelijk markt om een computer beschermen, bijvoorbeeld de methode die Wise Cleaner gebruikt woord bescheven als aanval op systeem en Sophos Anti-Virus blockeerd deze. Op je werk heb je helemaal niks zoeken in register en zakelijk viruscanner helpt je handje mee!
12-10-2009, 12:39 door Anoniem
"Een zakelijk virusscanner is niet geschikt voor thuis gebruikers. "

Onzin. Sommige virusscanners zijn specifiek voor de particuliere of zakelijke markt geschreven, maar dat is lang niet altijd het geval. En dan is de vraag welke rechten de gebruikers hebben, en of de software managed is (via een server) of standalone, eerder een kwestie van de configuratie van de software.
12-10-2009, 15:23 door Karl Hungus
Door Anoniem: Een zakelijk virusscanner is niet geschikt voor thuis gebruikers. Een niet consumenten software is Sophos Anti-Virus.
Onzin. Een bedrijf dat een sophos licentie neemt heeft ook de mogelijkheid om hun werknemers een licentie voor op hun thuiscomputer ter beschikking te stellen, gewoon als extraatje.
07-11-2009, 15:54 door CCAMSTELVEEN
Het verschil zit hem dus in de opties en uitgezette functies. Maar met COMODO heb je alles en meer in huis zelfs remote beheer ed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.