image

Twitter schorst onderzoeker wegens waarschuwing

maandag 12 oktober 2009, 10:12 door Redactie, 5 reacties

Een anti-virusonderzoeker die internetgebruikers via Twitter voor een kwaadaardige website wilde waarschuwen, is door de microbloggingdienst geschorst. Mikko Hyppönen, hoofdonderzoeker bij de Finse virusbestrijder F-Secure, ontdekte vorige week donderdag dat zijn Twitter account zonder enige verklaring uit de lucht was gehaald. De Fin probeerde met Twitter contact op te nemen, maar zonder succes. "Mijn account was niet gehackt. Toch was het wegens 'vreemde activiteit' geschorst", zo laat hij op het F-Secure blog weten.

Een dag na zijn melding besloot Twitter het account weer vrij te geven. Volgens de microbloggingdienst gebruikte de onderzoeker een kwaadaardige URL. "Wees gewaarschuwd, we scannen alles op malware", aldus de Twitter-medewerker, die niet eens excuses maakte. Opmerkelijk genoeg was het Hyppönen die Twitteraars voor de link wilde waarschuwen, alleen deed hij dat twee maanden geleden. "Dit slaat nergens op." Hoewel zijn account weer toegankelijk is, verwijderde Twitter al zijn volgers en de mensen die Hyppönen zelf volgde. "Waarschijnlijk denken ze dat ik nog steeds gevaarlijk ben."

De actie is opmerkelijk, aangezien Hyppönen vaak met Twitter samenwerkt op het gebied van Twitter-wormen. Vorige week strafte online betaaldienst PayPal beveiligingsonderzoeker Moxie Marlinspike, omdat iemand anders zijn onderzoek gebruikte voor het creëren van een vals PayPal SSL-certificaat.

Reacties (5)
12-10-2009, 10:49 door fd0
shoot the messenger... altijd handige tactiek
12-10-2009, 11:04 door Anoniem
Twitter is zoo 2009.. Kom maar op met dat nieuwe jaar zonder al die paarse broeken praat op internet!
12-10-2009, 11:42 door Anoniem
Internet zit vol met valkuilen en virus. Omdat Twitter de URL adress niet bekent wil maken ?? http://bit.ly/ ?? open ik helemaal geen enkel URL adress meer via twitter.
12-10-2009, 14:07 door Anoniem
Door Anoniem: Omdat Twitter de URL adress niet bekent wil maken ?? http://bit.ly/ ??

Dit ligt niet aan Twitter maar aan de gebruikers want die kiezen voor bit.ly. Het feit dat Twitter geen lange posts aankan zorgt hier misschien wel voor maar Twitter kiest er niet bewust voor om URLs niet bekend te maken.
13-10-2009, 12:20 door spatieman
nog effe en de contact lijst van MSN wordt gewist...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.