image

Hackers stelen informatie over gevaarlijke chemicaliën

zondag 18 oktober 2009, 21:39 door Redactie, 4 reacties

Hackers zijn erin geslaagd om gevoelige informatie over gevaarlijke chemicaliën van het Zuid-Koreaanse leger te stelen. De aanval op het militaire netwerk is volgens functionarissen het werk van Noord-Korea zijn. Aanvallers wisten de computer van een Zuid-Koreaanse officier via een virus te infecteren. Eenmaal toegang tot de computer, werden de inloggegevens voor het systeem achterhaald en vervolgens informatie over 1350 gevaarlijke chemicaliën gestolen. Onderzoek naar de ware aard van de aanvallers loopt nog, maar volgens anonieme legerbronnen zou er een Noord-Koreaanse "cyber warfare" eenheid actief bezig zijn met het ontregelen van Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire netwerken.

Reacties (4)
19-10-2009, 09:53 door U4iA
Het blijft me verbazen dat systemen met toegang tot zulke belangrijke informatie kennelijk op de een of andere manier toegang hebben tot het internet.
19-10-2009, 11:44 door Anoniem
Is dat soort informatie dan wel zo geheim? Voor hetzelfde geld is het alleen maar informatie over de maximaal toegelaten doses bij mensen, iets dat voor de meeste chemicalien gewoon openbaar is, en wordt dit weer opgeblazen om extra "veiligheids"maatregelen te rechtvaardigen waardoor de bevolking weer wat privacy zal moeten inleveren.
19-10-2009, 12:24 door SirDice
Over welke chemicaliën hebben we het eigenlijk?
19-10-2009, 14:34 door Anoniem
"Onderzoek naar de ware aard van de aanvallers loopt nog, maar volgens anonieme legerbronnen zou er een Noord-Koreaanse "cyber warfare" eenheid actief bezig zijn met het ontregelen van Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire netwerken."

Tja, men zegt dat dit het werk van Noord-Koreaanse hackers 'zou kunnen zijn'. Verder ontbreekt iedere vorm van onderbouwing, zoals wel vaker het geval is bij dit soort incidenten (denk aan de DDoS attack enige tijd geleden op Zuid-Koreaanse systemen).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.