image

Nigeria wil spam-imago bestrijden

vrijdag 23 oktober 2009, 13:08 door Redactie, 10 reacties

Nigeria gaat samen met Microsoft, Yahoo! en Google de strijd tegen internetoplichters aan, in de hoop zo het imago van het land te verbeteren. Nigeriaanse 419 scams zijn inmiddels zo wijdverspreid dat er gisteren een nieuw project genaamd "Eagle Claw" is gelanceerd, om de stroom van frauduleuze e-mails uit het Afrikaanse land in te dammen. Uiteindelijk moeten 5.000 mensen zich met de bestrijding van de advance fee scams gaan bezighouden en zal dit 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsvinden.

De Nigeriaanse overheid wil samen met Yahoo! en Google het internetverkeer op bepaalde sleutelwoorden monitoren. "Alleen schone e-mail mag nog naar buiten", aldus een woordvoerder van de Economic en Financial Crimes Commission. De afgelopen drie maanden werden 18 oplichters gearresteerd en 800 scamsites gesloten. De actie is onderdeel van een campagne om het imago van het land te verbeteren. Die ging onlangs van start met de slogan: "Nigeria, Goede mensen, fantastisch land" en promoot onder andere het gebruik van eigen producten tegen over geïmporteerde producten.

Reacties (10)
23-10-2009, 14:33 door Anoniem
De Nigeriaanse overheid wil samen met Yahoo! en Google het internetverkeer op bepaalde sleutelwoorden monitoren.

Deze bedrijven laten zich zo wel in de kaart kijken.
23-10-2009, 16:37 door quikfit
Allereerst heb ik mijn twijfels over de schone mail( privacy ) en ten tweede dat de nationale hobby in Nigeria oplichten is,dus heb ik geen vertrouwen in de Nigeriaanse regering,trouwens ook niet in Yahoo! en google.
23-10-2009, 16:49 door prikkebeen
"The technology is not yet fully developed, but operatives will be working on 24 hours, 7 days a week to detect key words found in fraudulent emails. Only clean email can go out,"

In de praktijk is dit volgens mij het scannen van alle email verkeer. Immers, als je weet welke email frauduleus is hoef je niet te zoeken en kun je de afzender gewoon oppakken.
De EU zal wel zitten te kwijlen. Omdat het zo goed werkt moeten we het hier ook maar invoeren. Toch?

Ik wil die scammers hier niet schoon praten maar dit gaat wel weer erg ver.
23-10-2009, 18:04 door Syzygy
Hé de Nigeriaanse Regering wordt eindelijk wakker, het heeft even geduurd.
23-10-2009, 21:48 door spatieman
ah joh.
ze krijgen elk 5000$ ,en de spam gaat gewoon door..
24-10-2009, 09:59 door Anoniem
Ze kunnen wel alle mailtjes vanuit Nigeria bekijken, maar het grootste deel zal van spambots uit andere landen komen. Vraag me af hoeveel zin het dus heeft...

Daarnaast, willen we wel dat alles gecheckt wordt? Ik heb persoonlijk liever 100 spammails dan iemand/een computer die mijn mail leest...
24-10-2009, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ze kunnen wel alle mailtjes vanuit Nigeria bekijken, maar het grootste deel zal van spambots uit andere landen komen. Vraag me af hoeveel zin het dus heeft...

419 spammers sturen bij voorkeur via normale mail servers. Ze maken gebruik van gratis accounts of van e-mail accounts bij providers waarvan de accountdetails zijn gestolen.
25-10-2009, 12:48 door Anoniem
Hoe gaan ze hun imago verbeteren?

via email campagne?


Het Orakel
25-10-2009, 17:53 door Anoniem
Het bericht van de EFCC is niet waar. de genoemde bedrijven weten van niets en zullen nooit meewerken aan het filteren van uitgaande mail uit Nigeria En Eagle Claw werkt niet. Typisch Nigeriaanse versie van Dr. Goebels, ze hebben nog niks geleerd.
30-10-2009, 11:02 door Anoniem
NOu dan kan ik ze wel 2 van tagged aanmelden...
het zijn 2 americaanse mannen genaamd Myles Morgan?
En de andere Michael Otumfour Smith... bekijk het tagged gebeuren maar die mannen doen net of ze voor hun werk daar heen moeten,de een zijn zoon wordt door een gun neer gehaald laat foto zien allemaal in mijn bezit ?? vraag teken natuurlijk of het waar is.. de ander wil je graag leren kennen maar moet de ticket betalen ahahah.en dat zit daar in het mooie nigeria ...Ik hoop dat hier ook wat aangedaan wordt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.