image

Windows 7 feature verandert laptop in Wi-Fi hotspot

vrijdag 30 oktober 2009, 09:46 door Redactie, 6 reacties

Een onafgewerkte feature in Windows 7 verandert met hulp van een Amerikaanse ontwikkelaar elke laptop in een draadloos access point, waardoor andere WiFi-apparaten de verbinding zonder speciale software kunnen gebruiken. Nomadio bracht vorige week een bètaversie van 'Connectify' uit, dat de "Virtual Wi-Fi" feature in Windows 7 gebruikt. Virtual Wi-Fi werd door Microsoft's onderzoeksteam ontwikkeld als een manier om een draadloze netwerkkaart als verschillende adapters te virtualiseren. Het project werd in 2006 stopgezet, maar is als een "Native 802.11 Virtual Wireless Fidelity (Virtual Wi-Fi) object identifiers (OIDs)" in Windows 7 terechtgekomen.


Volgens
Nomadio kondigde Microsoft de feature een jaar geleden aan, maar werden de benodigde drivers nooit afgerond. "De low-level code is aanwezig, maar de driver-level dingen niet. En er is geen applicatie of instelling in Windows om het in te schakelen", zegt CEO Alex Gizis. Het bedrijf besloot verder te gaan waar Microsoft stopte. De feature is dan ook niet met Internet connection sharing te vergelijken. "Ten eerste verschijnt het als een echt draadloos acces point. Ten tweede zijn er problemen met Internet connection sharing. Het zet elke keer de standaard instellingen terug als je de verbinding sluit. En ten derde kun je met een ander draadloos netwerk verbinding maken en nog steeds de Connectify Hotspot op dezelfde Wi-Fi kaart draaien."

Gratis
Gizis noemt het een handige optie voor bijvoorbeeld iPhone gebruikers die op deze manier de draadloze verbinding kunnen gebruiken. "Er zijn veel scenario's waar dit handig is. Mensen kunnen bijvoorbeeld een draadloze printer gebruiken, zonder die in te stellen." De bètaversie is gratis, maar aan de uiteindelijke versie die over zes weken verschijnt hangt een prijskaartje. Toch overweegt het bedrijf ook om een gratis versie met advertenties beschikbaar te maken.

Reacties (6)
30-10-2009, 10:44 door Syzygy
Leuk !

Maar er zijn ook veel scenario's waarbij dit linke soep is.
Alles wat er dan langs komt kun je namelijk sniffen ;-)
30-10-2009, 11:40 door spatieman
ik voorzie wifi fake accesspoint mallware..
30-10-2009, 14:42 door Anoniem
Dat wordt dus extra opletten met je beveiliging als je je laptop draadloos gebruikt met Windows 7.
Ik hoop dat ik dus met de instellingen die ik nu met Vista er nog op gebruik dan later ook veilig ben met Windows7.
Namelijk ik wil mijn laptop niet openstellen als WIFI-hotspot.
30-10-2009, 18:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-10-2009, 22:03 door PeterBD
Door Syzygy: Leuk !

Maar er zijn ook veel scenario's waarbij dit linke soep is.
Alles wat er dan langs komt kun je namelijk sniffen ;-)
Ik zie niet goed in wat hier link aan is......
Als ik kan sniffen wat anderen op mijn draadloze netwerk doen :)
01-11-2009, 00:19 door Anoniem
ff geprobeerd maar zegt dat ie geen ondersteunende wifi heb gevonden......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.