Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Microsoft Security Essentials

08-11-2009, 03:26 door Anoniem, 8 reacties
Ik heb de indruk dat deze scanner wel zijn werk doet maar dit wel best een snelle PC vereist, want op ietsje oudere/tragere systemen blijkt deze scanner het boeltje deftig te vertragen. De realtime bescherming blijkt vrij opdringerig met het steeds scannen van: de activiteit van bestanden en programma's op de computer controleren, je kan dit perfect uitzetten maar dan geeft die ROOD aan.(beetje overdreven dacht ik) Het Phone Home naar Microsoft Spynet staat mij ook zo niet aan.

Ook sommige dingen ziet hij niet, als ik bvb een scan doe op hoogste level met a-squared kan die soms meer vinden al dan niet false positive's...
Als scanner op zich denk ik wel dat deze voor een gratis versie echt zijn werk doet op snelle pc's. Ik heb een oudere Pc waar ik deze opgezet had in combinatie met IE8 en deze draaide trager. Op een Vista Home Premium 64bit pc draaide dit alles prima. Heb ik dat ergens verkeerd of zijn er nog mensen die hier als je dat een probleem mag noemen met ondervinden?
Reacties (8)
08-11-2009, 14:25 door Anoniem
er is geen antivirus, die je pc sneller maakt, grinik
08-11-2009, 15:07 door Anoniem
Ik vind MSE in vergelijking met andere scanners juist snel.
En de taak van relatime bescherming is juist dat alles gescand wordt
08-11-2009, 16:40 door Anoniem
Het zou best kunnen dat het op een ouder systeem wat trager is. MSE lijkt redelijk wat geheugen nodig te hebben. Ben inmiddels op twee computers over op MSE en kom van AVG 8.5. In beide gevallen wet er mallware aangetroffen die AVG niet had gezien. Ik geburuik het in combinatie met PCtools Treadfire.
08-11-2009, 17:06 door Anoniem
Topic schrijver reactie:
-------------------------------
De scanner op zich doet zijn werk schreef ik en is snel en scanned meer dan goed.(krijgt een 10/10 van mij zelfs)
Het ging erom dat hij oudere systemen soms gaat vetragen bij één van de onderdelen van de Real Time bescherming namelijk het 'de activiteit van bestanden en programma's op de computer controleren' op de achtergrond.
De nieuwe snelle pc's ondervinden daar weinig of geen last van.
En ja een antivirus die je PC sneller maakt dat zou pas een staaltje van hoogstaande technologische software zijn. hahaha!
Misschien een hint aan de softwarebedrijven...
09-11-2009, 03:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-11-2009, 07:23 door Jachra
Door Anoniem: Het Phone Home naar Microsoft Spynet staat mij ook zo niet aan.

Iedere virusscanner doet een Phone Home. Zodoende kan men nieuwe virussen eerder onderscheppen. De anti-virusscanners die met Cloud-technologie gaan werken zullen dat zeker en vaker doen. Niets ernstigs dus.
09-11-2009, 13:32 door Anoniem
Hij vertraagt mijn systeem in iedergeval een stuk minder dan dat AVG deed. En updaten gaat ook een stuk stiller dan al die achtelijke popups van AVG.
Ik ben echt geen MS fan (gebruik het liefst ook linux) maar, ik moet zeggen dat ik dit een mooi stukje werk vind van ze tot zover ben ik er erg tevreden mee op mijn windows bakjes.
11-02-2010, 17:28 door Anoniem
MSE laat je configuratie scherm prullenbak systeemherstel blokeren,
denk er eerst goed overnavoordat je hem download!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.