image

Firefox NoScript maakt PayPal veiliger

zondag 8 november 2009, 14:45 door Redactie, 4 reacties

Gebruikers van online betalingsdienst PayPal kunnen dankzij de Firefox uitbreiding NoScript voortaan veiliger zaken doen. Vrijdag implementeerde PayPal als eerste grote website op het internet Strict Transport Security (STS). STS zorgt ervoor dat voor elke request van een browser die het ondersteunt, een HTTPS verbinding wordt gebruikt in plaats van de standaard door de browser geprefereerde HTTP. Op dit moment ondersteunen Firefox NoScript, Chrome 4 Beta en Sid Stamm’s Force TLS Firefox extensie de feature. "Samen met NoScript’s anti-XSS bescherming, maakt deze feature PayPal een veel veiligere dienst voor NoScript gebruikers", aldus Giorgio Maone, de maker van de populaire Firefox uitbreiding.

Reacties (4)
08-11-2009, 15:15 door Eerde
De pagina www.google.com/landing/chrome/beta/ bestaat niet.
08-11-2009, 16:11 door Anoniem
QUOD DEMONSTRANDUM EST.
Zoals Personas zou NoScript automatisch deel moeten uitmaken van de browser. Ik denk alleen maar: dat die Italiaan daar heel veel geld zal voor willen. En zo komt OpenSource altijd weer uit ... bij geld... het M$-model.
08-11-2009, 18:07 door prikkebeen

Security is geen artikel maar een proces. Elke maatregel die iets veiliger maakt zou men moeten aangrijpen.
De SSL bug wordt wel gerepareerd, via een workaround of het herschrijven van het protocol. Alles beter dan niets lijkt mij.
Overigens wordt voor online zaken doen Windows al afgeraden waardoor Internet Explorer in ieder geval al afvalt. Helaas moeten mensen het bijna altijd op de harde manier leren, als ze al door cybercriminelen te grazen genomen zijn.
HTTPS is in ieder geval veiliger dan HTTP wat dat kan in principe iedereen afluisteren. SSL afluisteren vereist al weer wat meer kennis waardoor de aanvalsvector weer een stuk kleiner wordt. Het is een grote stap in de goede richting.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.