image

Google geeft Street View foto's niet aan politie

vrijdag 7 januari 2011, 16:32 door Redactie, 11 reacties

De Britse overheid zal Google voor de rechter moeten slepen als het ongecensureerde Street View foto's in handen wil krijgen. Tijdens het in kaart brengen van het Britse landschap fotografeerde een Street View auto een man met een auto naast een caravan. De caravan werd rond hetzelfde moment gestolen, waardoor de politie van Derbyshire graag met de man op de foto in contact komt. Zijn gezicht alsmede het nummerbord van de auto zijn onherkenbaar gemaakt. De politie vroeg daarom de foto's van Google, maar kreeg nul op het rekest.

"Ik vraag Google om een juiste en professionele relatie met onze politie aan te gaan bij het oplossen van misdrijven", aldus parlementslid Heather Wheeler. Een woordvoerder van Google laat echter weten dat het voor zowel de zoekgigant als gebruikers belangrijk is dat informatie alleen wordt verstrekt als het juiste proces is gevolgd, zoals vermeld in de wet. "We zullen natuurlijk meewerken met politieverzoeken, zolang ze juridisch gerechtvaardigd zijn en de juiste processen volgen."

Reacties (11)
07-01-2011, 16:46 door SirDice
South Derbyshire MP Heather Wheeler said: "I am disappointed that Google's initial reaction is to refuse.

"It would be sensible for them to enter into a protocol with British police forces to receive and acquiesce to police requests.
It already exists, it's called "getting a court order".

Of course, the police can get a court order but what a waste of public money in order to do that.
Instead of bitching and moaning about it you could have gotten that court order by now. So it's you that's actually wasting time and money.
07-01-2011, 21:01 door Dev_Null
De politie vroeg daarom de foto's van Google, maar kreeg nul op het rekest.
Dus Google staat, waant zichzelf boven de Engelse Wet? Mooi is dat..

De volgende keer dat je een Google Streetview auto ziet rijden, rol uit die spijkermat aan het begin van je stad, straat of woonwijk..en verdedig je privacy fysiek met hand en tand tegen ongevraagde Google indringing in je persoonlijke leefomgeving.. Het moet niet gekker worden met dat bedrijf....
07-01-2011, 23:18 door Anoniem
De volgende keer dat je een Google Streetview auto ziet rijden, rol uit die spijkermat aan het begin van je stad, straat of woonwijk..en verdedig je privacy fysiek met hand en tand tegen ongevraagde Google indringing in je persoonlijke leefomgeving.. Het moet niet gekker worden met dat bedrijf....
Volgens mij begrijp jij 't niet helemaal. Je moet juist blij zijn dat Google niet je info zomaar afgeeft aan de eerste de beste wijkagent, maar dat ze dit alleen toestaan via "de juiste juridische kanalen" ...

'k Had dit niet direct verwacht van Google, maar blijkbaar is er nog hoop!
07-01-2011, 23:21 door Anoniem
@Dev Null, Google staat niet boven de wet, maar wilt alleen dat de politie de wet volgt in haar verzoeken. Als er eenmaal een gerechtelijk bevel ligt, zal Google wel mee willen werken.
07-01-2011, 23:24 door RobertoG
Door Dev_Null:
De politie vroeg daarom de foto's van Google, maar kreeg nul op het rekest.
Dus Google staat, waant zichzelf boven de Engelse Wet? Mooi is dat..
Nee hoor. Dit is precies conform de wet. De politie mag vragen, de informatie-bezitter mag weigeren. Dan kan de politie aan de rechter vragen om een gerechtelijk bevel. En in dat laatste geval doet Google niet moeilijk.
Dat zijn de regels van het spel, en zo speelt Google het.
08-01-2011, 10:18 door spatieman
Rare jongens bij google.
08-01-2011, 10:55 door Anoniem
Dit lijkt mij netjes van Google. Elke keer mensen die maar klagen over privacy. Nu doet Google een keer het 'privacy-juiste' en wordt er weer geklaagd.

Het zou wat zijn als elke regering zo alle afbeeldingen van Google kon opvragen! Doe dat maar mooi volgens de regels.
08-01-2011, 12:30 door Syzygy
Bij Google wordt precies gedaan wat van hun verwacht wordt.
Wil je info, kom maar met gerechtelijke order.

Het zou wel wel even lekker zijn als de Politie zomaar hier en daar even binnen komt wandelen en alle gegevens van mensen kan opvragen als daar wettelijk gezien geen aanleiding toe is maar gewoon gebaseerd op een vermoeden.

Dat moeten jullie als voorvechters van de privacy toch wel begrijpen.

.
08-01-2011, 17:09 door johanw
Het enig juiste antwoord zou natuurlijk moeten zijn: "ongecensureerde foto's hebben we niet meer, die zijn verwijderd, en wat we niet hebben kunnen we ook niet afstaan".
12-01-2011, 14:26 door Anoniem
...en er is hier niemand die denkt dat dit gewoon een goeie publiciteitsstunt is van Google, gezien ditzelfde bedrijf, evenals yahoo, tegen de juiste prijs gegevens gewoon verkoopt aan de autoriteiten in Amerika? Tijd om wakker te worden.
13-01-2011, 00:16 door Anoniem
Dus Google staat, waant zichzelf boven de Engelse Wet? Mooi is dat..

Och god, had er nou gestaan dat Google mee had gewerkt dan hadden ze natuurlijk de privacy van gebruikers geschaad.
Er zijn altijd weer mensen waarbij het nooit goed is, op het internet ook wel gekenmerkt als whiners. Wat Google ook had gedaan het is bij sommige mensen toch nooit goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.