image

Verloren USB-sticks op afstand te vernietigen

donderdag 12 november 2009, 14:17 door Redactie, 5 reacties

Om de schade van een verloren of gestolen USB-stick te beperken, heeft het Zweedse Cryptzone vandaag een oplossing gelanceerd die gebruikers via het internet de informatie laat locken of verwijderen, waar de stick zich ook in de wereld bevindt. Naast de "Kill Pill" functionaliteit kan elke USB-stick in real-time doorgeven wanneer die was gemaakt, welke bestanden erop staan, van welk pad en computer de bestanden afkomstig zijn, wat er met de bestanden gebeurd is, welke gebruiker de USB-stick heeft benaderd en wat er vervolgens met de bestanden is gedaan. Verder kan de oplossing aanwezige informatie ook versleutelen, maar dat moet dan wel voor het verliezen gebeuren.

Reacties (5)
12-11-2009, 15:12 door Anoniem

Secured eUSB Product Requirements
Microsoft® Windows™ XP, 2003, Vista
Pentium 300mHz
256mb RAM
20mb available Hard disk space
Microsoft® Internet Explorer 6.0 or later

Het werkt dus alleen onder windows, en internet explorer *kuch* is ook vereist.
Daarnaast werkt die kill functie dus via internet. Er wordt dus een verbinding
met internet gemaakt om die zien of hij niet gekilled is. Maar wat als de stick
in een machine wordt gestoken waar geen internet is? Blijft hij dan werken
of is internet vereist om überhaupt aan de data te kunnen komen.
12-11-2009, 16:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-11-2009, 18:43 door spatieman
zo, werkt dus alleen als je windows gebruikt.
en alleen als je ook een actieve internet verbinding hebt.
en wat ik zo begrijpt, ding kan dus omgekat worden tot mallware stick..
13-11-2009, 06:00 door Anoniem
heb jij even internetkabel eruit gehaald, dus je bent ofline. ga jij deze usb stick erin zetten en dan denk jij dat er niks aan de hand is maar usb stick is geduldig en slim. hij zet misschien spyware of andere soort ware op pc. jij haalt stick eruit en ga jij weer online, en spyware begint zijn werk te doen, baas van usb stick weet nu al hoop info van jou. en stuurt ook dingen naar jou pc voor elk geval als jij weer ofline gaat.
16-11-2009, 17:17 door Anoniem
Bij Cryptzone Secured eUSB is het een centraal policy waarbij de organisatie bepaalt wat een beveiligde USB-stick kan of niet kan doen. Er kan bijvoorbeeld bij het openen van een beveiligde flashdrive worden vereist dat er verbinding met internet beschikbaar moet zijn voor Windows authenticatie. Een andere configuratie zou kunnen zijn dat slechts een wachtwoord is vereist en dat de flashdrive zonder internet kan worden gebruikt voor slechts een aantal dagen totdat de toegang wordt geblokkeerd en er weer internetverbinding connectie nodig is om de flashdrive te gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.