image

Britse politici willen NASA-hacker niet uitleveren

vrijdag 13 november 2009, 12:28 door Redactie, 9 reacties

Een groep Britse parlementsleden heeft Minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson gevraagd om Gary McKinnon niet aan de Verenigde Staten uit te leveren. McKinnon wist begin deze eeuw in een kleine honderd slecht en onbeveiligde systemen van NASA, Pentagon en andere overheidsinstanties in te breken. De 43-jarige Brit beweert dat hij informatie over buitenaards leven zocht en nauwelijks schade heeft aangericht. De politici maken zich vooral druk over het eenzijdige uitleveringsverdrag met de VS en willen dat Johnson het verzoek tot uitlevering van McKinnon naast zich neerlegt.

"Er is een ernstig gebrek aan gelijkheid", aldus Keith Vaz, voorzitter van het comité dat McKinnon in Groot-Brittannië wil houden. "Vanwege McKinnon's kwetsbare gezondheid, is het comité van mening dat hij niet aan de Verenigde Staten moet worden uitgeleverd en dat u discreet in deze zaak te werk moet gaan", aldus Vaz in een brief aan Johnson.

Zelfmoord
De brief volgt na een pleidooi van McKinnon's moeder Janis Sharp. Volgens haar pleegt haar zoon liever zelfmoord dan hij in de VS zijn straf moet uitzitten. "Mensen zoals Gary zijn geen terroristen. We moeten Amerika laten weten dat dit verkeerd is", zo liet ze het comité dinsdag weten. Een mogelijk zelfmoord zou volgens de wetgeving niet voldoende zijn om uitlevering te voorkomen. Johnson reageerde door te zeggen dat de Verenigde Staten over een "correct, volwassen juridisch systeem" beschikken. "Het is alsof je over een vijandige staat spreekt." Hij zou de garantie hebben gekregen dat men rekening houdt met het syndroom van Asperger waar McKinnon aan leidt.

Reacties (9)
13-11-2009, 13:28 door Anoniem
Hoe vaak levert de Verenigde Staten Amerikanen uit aan Europese landen i.v.m. strafzaken ?
13-11-2009, 14:25 door Anoniem
De VS moet gewoon maar eens toe gaan geven dat zij al een half decennia in contact is met buitenaardse en dat NASA alleen een gezicht is om belasting op te strijken voor blackbudget projecten zoals de ruimte vloot, haarp en de vele ruimte stations/wapens welke in een baan om de aarde zweven. Garry heeft gezien wat ze achter houden en daarom willen ze hem zo lang mogelijk vastzetten!
13-11-2009, 14:42 door spatieman
niet.
want de USA waant zich het nieuwe reich van ubermenschen..
ik vind dat die yankies zich zwaar aanstellen.
voor een paar weken terug lazen we nog dat de zelfde instantie die bovenstaande figuur gehackt zou hebben, andere hackers gewoon met rust laat, en er niets tegen doet.(vervolging en andere dingen)..
13-11-2009, 15:09 door Anoniem
Uitleveren aan de US. Tja, kan mij eerlijk gezegd niet schelen. Ik heb die McKinnon op de BBC gezien en gehoord en neem maar aan : die gast heeft geen Asperger what-so-ever. Gewoon een hacker die gesnapt werd en nu er alles aan doen om de gevolgen van zijn daden te ontlopen.
13-11-2009, 16:35 door prikkebeen
Door Anoniem: Uitleveren aan de US. Tja, kan mij eerlijk gezegd niet schelen. Ik heb die McKinnon op de BBC gezien en gehoord en neem maar aan : die gast heeft geen Asperger what-so-ever. Gewoon een hacker die gesnapt werd en nu er alles aan doen om de gevolgen van zijn daden te ontlopen.

Nou, hij probeert uitlevering aan de VS te voorkomen en niet de gevolgen van zijn daden.
Het gaat om een fundamenteel iets. Uitlevering zou alleen moeten gelden voor zeer zware misdaden en daar valt wat hij heeft gedaan niet onder vindt men in de UK. Het is overigens ook mijn mening. De VS proberen een voorbeeld te stellen. Iedereen die daar iets hacked kan uitgeleverd worden! In de UK wordt hij ook gewoon berecht.

Edit: typo
13-11-2009, 16:46 door Goeroeboeroe
Door Anoniem: Uitleveren aan de US. Tja, kan mij eerlijk gezegd niet schelen. Ik heb die McKinnon op de BBC gezien en gehoord en neem maar aan : die gast heeft geen Asperger what-so-ever. Gewoon een hacker die gesnapt werd en nu er alles aan doen om de gevolgen van zijn daden te ontlopen.

Knap hoor, de Bram Bakker onder de tweakers. Iemand even op tv zien en hoppa: 'n diagnose. Een van de kenmerken van Asperger is nou juist dat deze mensen op de meeste terreinen volkomen normaal (lijken te) functioneren. Dus tenzij je paranormaal begaafd bent, kun je echt geen 'diagnose' stellen aan de hand van 'n tv-optreden.
13-11-2009, 18:29 door Anoniem
Correct, volwassen juridisch systeem? De VS? Hahahahahahahahahahahahaha!

Lang niet zo gelachen...

Het juridische systeem in de VS is -in dit soort gevallen- vooral bedoeld om mensen aan de schandpaal te nagelen. Barbertje moet hangen, hoe doet er niet toe. De man maakt geen schijn van kans op een eerlijk proces. En de Britse overheid bewijst weer eens ook geen snars te geven om haar burgers. What else is new...
13-11-2009, 19:22 door Anoniem
Het gaat NASA alleen om de schaden die ze willen verhalen op Gary McKinnon.
De NASA en de Pentagon wil ons gewoon onderdruken en beangstig maken, ze dreigen
ons optesluiten voor 70 jaar in een gevangenis, of hij moordenaar is achter zijn pc!

Ik haad Amerika en NASA!
14-11-2009, 19:35 door Anoniem
Door Anoniem: De VS moet gewoon maar eens toe gaan geven dat zij al een half decennia in contact is met buitenaardse (...)
Helaas (of misschien wel juist gelukkig), zo ver zijn we nog niet. Nog lang niet. Men komt niet verder dan louter kansberekeningen en vooral het zoeken naar buitenaards leven. Mochten we in de (nabije?) toekomst dan toch buitenaards leven vinden dan zal dat hoogst waarschijnlijk een eenvoudiger levensvorm zijn, bijvoorbeeld een micro-organisme. Geloof het of niet maar dat zouden we al heel erg spannend vinden.

Verder ontbreekt het fantasten over 'een reeds bestaand buitenaards contact' gevoel voor schaal en ontbreekt het vermogen zich in intelligent buitenaards leven te kunnen verplaatsen: Wij zijn onvindbaar net als intelligent buitenaards leven, mocht dat bestaan. Het vinden van een naald in een hooiberg is 'n eitje ten opzichte van het zoeken naar intelligent buitenaards leven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.