image

Hackers bekladden website Shaolin Tempel

maandag 16 november 2009, 17:34 door Redactie, 2 reacties

De website van de Shaolin Tempel is deze maand twee keer door nog onbekende hackers beklad, omdat ze het oneens met de commerciële activiteiten van de afgelopen jaren zijn. Afgelopen woensdag verscheen er een brief waarin de abt van Shaolin, Shi Yongxin, zijn excuses aanbood. Hij verontschuldigde zich wegens het verkrijgen van faam en geld voor zichzelf. Een week eerder was er een zwarte brief met Chinese kalligrafie op de site geplaatst, die Yongxin een plek in de hel toewenste.

Volgens het management van de tempel waren beide acties het werk van hackers en is inmiddels de politie ingeschakeld om de aanval te onderzoeken. Yongxin, één van de eerste Chinese monniken met een MBA, heeft Shaolin in een geldmachine omgetoverd, zo bericht China Online. Op het moment van schrijven is de website shaolin.org.cn nog altijd onbereikbaar.

Reacties (2)
16-11-2009, 18:40 door Anoniem
Zolang de chinezen elkaar hacken boeit het mij totaal niet. Ga zo door en blijf van het internetend westen af!!!!!!
18-11-2009, 21:21 door Anoniem
Door Anoniem: Zolang de chinezen elkaar hacken boeit het mij totaal niet. Ga zo door en blijf van het internetend westen af!!!!!!

Shaolin stijl Kung Fu is al lang niet meer uitsluitend een 'Chinese aangelegenheid', het uitgangspunt bevind zich diep in het boeddhisme geworteld, en is door de Chinese overheid, tijdens de culture revolutie in de ban gedaan.
Tempel verwoest, monniken vermoord/gevlucht.
De echte Shaolin school heeft met name in Nederland en Duitsland 'overleefd', ongeveer 15 jaar geleden is China begonnen met het repatriëren ... van begin af aan, uit financieel oogpunt.
Dat is nu net onverenigbaar met het waarachtige boeddhistische pad ... wie wind zaait .... China mag zich voorbereiden, als je denkt dat de US gehaat is....

Ohm mani padme um.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.