image

Mozilla pakt foute Firefox uitbreidingen aan

dinsdag 17 november 2009, 10:18 door Redactie, 3 reacties

Om Firefox crashes te voorkomen en gebruikers meer controle over geïnstalleerde uitbreidingen te geven, gaat Mozilla de installatie van add-ons en extensies aanpakken. Dat zou volgens de opensource-ontwikkelaar een groot deel van de crashes moeten elimineren, zonder dat dit de uitbreidbaarheid van de browser in gevaar brengt. "Daarnaast geven we je ook meer controle over de code die in de browser draait", zegt Johnathan "Human Shield" Nightingale. Add-ons en extensies zijn een belangrijke reden waarom Firefox zo populair is geworden. Naast de standaard manier om uitbreidingen te installeren, is het ook mogelijk voor applicaties van derden om de code in de "components" directory te plaatsen, waar veel van Firefox's eigen code staat.

Volgens Nightingale heeft het alleen maar nadelen om dit te doen, aangezien op deze manier geinstalleerde add-ons niet voor de gebruiker zichtbaar zijn. Ook kan hij of zij ze niet via de add-ons manager beheren of uitschakelen als problemen zich voordoen. "Wat nog erger is, is dat deze onderdelen geen versie informatie met zich meedragen, wat betekent als gebruikers Firefox upgraden en deze onderdelen incompatibel worden, er geen manier is om ze via Firefox uit te schakelen." Dit kan voor allerlei problemen zorgen, zoals verlies van functionaliteit, prestatie problemen en crashes.

"In Firefox 3.6 sluiten we deze deur." De components directory zal vanaf die versie alleen nog maar voor Firefox toegankelijk zijn. Voor Firefox gebruikers is dit "100% positief", gaat Nightingale verder. Het zou tot minder crashes en rare bugs moeten leiden. Add-on ontwikkelaars moeten de XPI installatie aanhouden, als ze dat al niet deden. Iets waar Mozilla ook een migratie document voor heeft gemaakt.

Reacties (3)
17-11-2009, 17:54 door spatieman
die MS framework shit wat firefox de keel afgeduwt heb gekregen vind ik ook maar niets.
zomaar shit instaleren zonder toesteming tevragen..

nog effe en MS verwijderd firefox omdat ze iedereen IE de keel af willen duwen om de zooi infected te krijgen..
17-11-2009, 19:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 21:17 door Anoniem
grappig, waarschijnlijk dat mozilla teveel op hun kloten kreeg van adverteerders die geblokkeerd werden.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.