image

NSA: 80% cyberaanvallen te voorkomen

woensdag 18 november 2009, 13:09 door Redactie, 2 reacties

Als systeembeheerders hun werk goed zouden doen, dan zijn de meeste cyberaanvallen te voorkomen, aldus Richard Schaeffer, directeur Information Assurance bij de National Security Agency. Schaeffer sprak tijdens een hoorzitting over cybersecurity, het voorkomen van terroristische aanvallen en het beschermen van de privacy in cyberspace. Beheerders die op de juiste manier hun machines configureren en het netwerk goed monitoren, kunnen 80% van de aanvallen voorkomen. Alleen al het volgen van algemeen bekende en geaccepteerde 'best practices' legt de lat al een stuk hoger voor aanvallers, die daardoor mogelijk ook eerder tegen de lamp aanlopen.

Consumenten
Het probleem ligt niet alleen bij systeembeheerders, ook thuisgebruikers hebben hun zaakjes niet op orde. "Veel consumenten hebben een vals gevoel van veiligheid, omdat ze denken dat de meeste financiële schade als gevolg van dataverlies volledig door banken wordt gedekt. In feite worden veel van deze verliezen doorberekend aan klanten in de vorm van hogere rentes en kosten", liet Larry Clinton weten, president van de Internet Security Alliance.

Volgens Clinton zijn overheidsregels voor internetveiligheid niet de oplossing, omdat die contraproductief voor de nationale economie en security belangen zijn. De publieke sector zou bedrijven juist moeten motiveren om het publiek te willen beschermen. De volledige hoorzitting is via deze pagina te bekijken.

Reacties (2)
18-11-2009, 14:57 door RichieB
Als bedrijven hun IT beveiliging de juiste prioriteit en budgetten zou geven, zouden systeembeheerders genoeg tijd hieraan kunnen spenderen. Beetje makkelijk om de systeembeheerders de schuld te geven (ook al zitten er soms wel idioten tussen).
18-11-2009, 15:47 door spatieman
grappig...
voor een paar dagen terug lazen we nog dat de overheid datalekken zoeken verplicht ging stellen
en dat de kans er wel in zou zitten dat werkgevers er voor zouden zorgen dit te verhinderen......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.