Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

SSD en TrueCrypt?

19-01-2011, 10:20 door Anoniem, 9 reacties
Ik zit er over na te denken om een SSD schijf in mijn computer te stoppen. Nu is mijn schijf versleuteld met truecrypt. Ik zie alleen dit artikel http://www.media-addicted.de/ssd-and-truecrypt-durability-and-performance-issues/744/ dat SSD en truecrypt niet goed samengaan. Ook trucrypt waarschuwt voor wearleveling http://www.truecrypt.org/docs/?s=wear-leveling

Ook deze gast zegt dat SSD en tc niet mixen http://blog.siyuz.net/2010/11/17/truecrypt-7-0a-fde-on-ssd/
Well, I was wrong. It turns out FDE and SSD do not mix, and not just because of performance issues. But first, some benchmarks.

Iemand hier ervaring mee????
Reacties (9)
19-01-2011, 11:32 door Anoniem
Sommige SSD's zijn beter bestand tegen slijtage.

SSD's herschrijven data regelmatig op andere plaatsen, daarbij kan het voorkomen dat data nog opgeslagen is, zonder dat je dat makkelijk kan zien.Overschrijven om te wissen geeft mogelijk niet het gewenste resultaat van verwijderen van data. Dat is het primaire probleem. Ook bij USB sticks overigens.
19-01-2011, 11:36 door Erwtensoep
Volgens mij wordt er bij het testen niet rekening mee gehouden dat omdat een SSD veel sneller is, de processor dus ook veel meer per seconden moet decrypten en die processoren zijn nog wat 'ouderen' zonder hardware AES ondersteuning, dus ik kan me voorstellen dat de processoren die test negatief beïnvloedt wordt. Als ik met mijn 2.0 GHZ dual core CPU bijv. in Truecrypt een benchmark doe, kom ik rond de 200MB/s uit. Met de slomere notebook CPU in de test wordt dat wel benoemd, maar bij de desktops niet.
19-01-2011, 11:49 door Niby
Ik heb er ervaring mee. De SSD gaat inderdaad wat langzamer dan normaal en je zult dit merken bij het opstarten.
Zelf heb ik 1x een crash gehad waardoor ik nu elke keer de rescue disk nodig heb om op te starten omdat truecrypt niet meer de header overschrijft met de rescue disk. Dit vind ik niet erg. Een laag extra security. :)

Voordat je gaat beginnen zou ik een rescue disk branden. Misschien tweemaal zelfs.
19-01-2011, 12:08 door Didier Stevens
Heb hier ook ervaring mee.

Windows 7 netbook met SSD en TrueCrypt fulldisk encryption.
Draait al 2 jaar, geen stabiliteits of performantie problemen (Windows XP eerste jaar).
Wel geen benchmarks gedaan omdat ik ze niet nodig heb, netbook is snel genoeg voor mij.
19-01-2011, 12:48 door 2tirds
gaat hartstikke goed laat je niet gek maken en anders fuck man zo verschrikkelijk is het toch niet als je ff snel opnieuw moet formatten mocht je toevallig een wazig ssd typetje hebben ofzo?
19-01-2011, 12:57 door Preddie
zelf nog nooit full disk encryption op een SSD gedraaid, ik volg dit topic dan ook aandachtig.

waar ik wel problemen mee heb gehad is het draaien van een Ghost-image, en dan niet specifiek het maken van de image. Maar het uitlezen daarvan, nadat je een image gemaakt heb en deze wil openen met ghost geeft hij dat de image bestaat uit meerdere bestanden en dan hij de image alleen opent als je alle bestanden hebt.

De image bestaat daar werkelijk maar uit 1 bestand en ik kan het dus verder ook niet openen. Wanneer ik met andere machine met de zelfde stappen ook een image draai maar dan van een RPM-schijf, heb ik geen problemen bij het openen van de image ......

wat gaat hier fout en waarom reageert de SSD hier het zelfde op als bijv een RPM-schijf
19-01-2011, 16:58 door Anoniem
volgens mij komt dat dan omdat je image fs indexing clashed met je schijf fs indexering en dan de memory pointers denk ik.. waarschijnlijk is je image software niet op ssd ofzo toegerust. of misschien je ssd fs indeling niet geschikt. maar verder heb ik eigenlijk nul aan ervaring met die ssd shit nou ja ik weet dat je ze tegen de muur kan gooien en ze blijven de data vasthouden lol
19-01-2011, 19:25 door Anoniem
Werkt prima hier hoor... Snelheid is ook niet beroerd ofzo.
20-01-2011, 13:13 door wizzkizz
Ik heb het ook draaien onder Windows 7. Tot nu toe geen problemen mee gehad (draait nu ong. 1 jaar). Wel voor de zekerheid destijds mijn SSD iets ondergepartitioneerd (naast de standaard onderpartitionering door de fabrikant (OCZ)), om geen problemen te krijgen met de wear-leveling. Snelheid is ook meer dan acceptabel, zeker op random IO nog een heel stuk sneller dan traditionele harde schijven en in IOPS'en vliegt ie rondjes rond m'n gewone harde schijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.