image

ING waarschuwt gebruikers gejailbreakte iPhone

maandag 23 november 2009, 22:41 door Redactie, 6 reacties

Ruim een dag na dit bericht over de aanval op ING-klanten die via een gejailbreakte en besmette iPhone internetbankieren, komt de bank zelf met een waarschuwing. De update is aan houders van een "gekraakte iPhone" gericht en laat weten dat sinds dit weekeinde een crimineel netwerk actief is dat via de iPhone persoonlijke gegevens als TAN-codes kan achterhalen. "De aanval is gericht op rekeninghouders van ING in Nederland die een gekraakte iPhone hebben en op die telefoon hun TAN-codes ontvangen."

De plotselinge aanval op ING-klanten heeft mogelijk met het grote aantal geïnfecteerde gejailbreakte Nederlandse iPhones te maken, zo liet Scott McIntyre van XS4ALL gisteren al weten. De Security Officer ontdekte het nieuwe gedrag van de worm, die eind vorige week voor het eerst de kop op stak. "Waarschijnlijk zagen de aanvallers in de logs dat veel iPhones uit Nederland afkomstig waren." Daardoor was het eigenlijk een logische tweede stap om een grote Nederlandse bank aan te vallen die met TAN-codes werkt. De ING adviseert klanten om voor het inloggen altijd te controleren of het adres van Mijn ING met https:// begint.

In tegenstelling tot dit bericht van de BBC was het McIntyre die de worm ontdekte en niet het Finse anti-virusbedrijf F-Secure, dat de Security Officer op het eigen blog wel voor alle moeite bedankt.

Reacties (6)
24-11-2009, 08:08 door Anoniem
@ iPhone-manipulators: Eigen schuld, dikke bult.
.
24-11-2009, 09:27 door Victor69
de ING zit toch ook in Belgie? Ik zie een potentieel gevaar bij de zuiderburen:

http://gizmodo.com/5406577
24-11-2009, 10:31 door Bass
Door Anoniem: @ iPhone-manipulators: Eigen schuld, dikke bult.
.
En de volgende stap is de LEGALE IPhone gebruikers..
24-11-2009, 14:03 door Anoniem
niks iPhone, alle smartphones..... Linux windows mac unix etc etc worden ook gehacked. TAN codes zijn simpelweg niet meer veilig, omdat smartphones eenmaal veiliger te hacken zijn dan een oude nokia 3310 bij wijze van spreken....
25-11-2009, 02:49 door emailpack
ING is een onbetrouwbaar bank, net als al die andere banken die onderdeel zijn van overheid of onderwereld.

Hoogachtend,

Vaqas
Maestro's
13-12-2009, 21:46 door Anoniem
Super relax man zo'n jailbreaked telefoon, je bent gewoon gek als je het niet doet... ofjah gek, zeg maar gerust GESTOORD als je voor alle apps enzo gaat betalen... want er is maar 1 enkel nadeel aan jailbreaken, namelijk de duur van je batterij..

maargoed, ff to the point, het is gewoon niet slim om via je telefoon te bankieren, eigelijk al niet met je pc! maargoed hoe groot is de kans dat het JOU overkomt? Geen zorgen, zulke berichten komen dagelijks in het nieuws.... anders hebben zij ook niks te doen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.