Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Twitterbericht

18-01-2011, 22:23 door Anoniem, 19 reacties
Hallo security lezers,

Vandaag ben ik erachter gekomen dat een klasgenoot iets getwitterd heeft over mij. Hoe ik hier achter ben gekomen is dat ik ben gaan kijken wat hij getwitterd heeft en ik zeker weet dat dit betrekking heeft op mij. Nu wil ik kijken wat een andere klasgenoot getwitterd heeft over mij, maar hij heeft zijn tweets niet zichtbaar. Toch wil ik graag kijken wat hij getwitterd heeft. Zeggen jullie dat ik een account moet aanmaken en hem gaan ''followen'' of hebben jullie andere suggesties?

Groeten, Anoniem
Reacties (19)
19-01-2011, 10:49 door Anoniem
heeft hij dit getwitterd:
"zelfmoord is geen slecht idee" ?
Misschien dat ik het bericht kan verwijderen, mocht bovenstaande informatie kloppen.
19-01-2011, 11:13 door SirDice
Zolang het geen smaad of laster is gewoon lekker negeren...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Smaad
http://nl.wikipedia.org/wiki/Laster

No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt.
19-01-2011, 11:15 door Anoniem
Nee dat heeft hij niet getwitterd. Ik weet niet wat hij heeft getwitterd, omdat zijn tweets niet zichtbaar zijn voor iedereen. Weet jij misschien of ik het kan zien als ik zelf een account aanmaak en hem ga ''followen'' of iemand anders met een account die ik ken hem gaat ''followen''?
19-01-2011, 11:27 door Anoniem
Miss heeft je moeder je een tweet gestuurd...
19-01-2011, 12:05 door Anoniem
Even voor de duidelijkheid: IK HEB GEEN TWITTER!
Blijkbaar vind niemand het nodig hier zinnig op te reageren, alleen SirDice dan.
19-01-2011, 12:30 door 2tirds
nou ja kan je proberen.. je kan je ook gewoon realiseren dat het je gewoon niet helpt uit te vinden wat anderen over je zeggen.. laat ze blaten dan heb jij en houd je het voordeel van de muur. het is makkelijk terugzeggen van "zelfs kinderen van 12 weten minstens een goeie vraag te verzinnen voor ze conclusies trekken", "heb je zelf geen leven dat je met het van een ander zoveel bezig bent", "ik zou mezelf vooral vooraf wijsmaken dat ik alles al weten om achteraf erachter te komen dat je je al die tijd pro voor de gek hebt gehouden" etc

suc6 met het verhaal!
19-01-2011, 13:33 door Syzygy
YES but NO but YES but NO ( alleen voor de insiders)
19-01-2011, 14:17 door Anoniem
Ik twitter ook vaak, maar heb het voor iedereen afgeschermd. Ook praat ik in mijn slaap, hoewel ik dat niet zeker weet.
19-01-2011, 14:30 door Anoniem
Door SirDice: Zolang het geen smaad of laster is gewoon lekker negeren...
Smaad en/of laster zegt vooral heel erg veel over de persoon die het bezigt en over mensen die dat overnemen.
Mensen die weinig positiefs te melden hebben kun je maar beter op een afstand houden. Die wil je niet in je leven.
19-01-2011, 15:15 door Mysterio
Dit zou kunnen vallen onder het kopje digitaal pesten. In elk geval even goed nadenken tot in hoeverre jij je dit aan gaat trekken. Negeren werkt meestal het beste. Bespreek het anders met je vertrouwenspersoon op school (of hoe noemt men dat tegenwoordig)
19-01-2011, 15:31 door Anoniem
Door Mysterio: Dit zou kunnen vallen onder het kopje digitaal pesten.
Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. De vraagsteller heeft het vermoeden dat een bericht betrekking heeft op haarzelf, wat evenwel positief van aard kan zijn.
Wat ik er wel uit kan herleiden is zij in ieder geval nieuwsgierig is.
19-01-2011, 17:54 door Anoniem
@ Anoniem van 15:31

Jij snapt het tenminste. Ik ben inderdaad nieuwsgierig over die tweets. Ik kan denken laat maar zitten, maar ik wil het gewoon weten. Stel dat het om ''digitaal pesten'' gaat dan wil ik gewoon weten wat hij heeft getwitterd en eventueel vragen waarom hij het heeft gedaan. Als het positief is, dan weet ik dat en is er niets aan de hand.
20-01-2011, 08:41 door Anoniem
Ben er achter gekomen wat hij heeft getwitterd en het is minder erg dan ik dacht. Dank aan de gene die op mijn vraag een beetje serious hebben gereageerd!
20-01-2011, 09:22 door Anoniem
Het voordeel van twitter is dat het direct in de miljarden berichten verdwijnt
Je kan eens googlen site:www.twitter.com "zoekterm"

Twitter sucks

Net als Facebook

http://computerworld.nl/article/12556/50-miljard-redenen-om-facebook-te-wantrouwen.html
20-01-2011, 12:31 door Anoniem
Vraag het hem gewoon ?
20-01-2011, 16:20 door xy22
Door Anoniem: Hallo security lezers,

Vandaag ben ik erachter gekomen dat een klasgenoot iets getwitterd heeft over mij. Hoe ik hier achter ben gekomen is dat ik ben gaan kijken wat hij getwitterd heeft en ik zeker weet dat dit betrekking heeft op mij. Nu wil ik kijken wat een andere klasgenoot getwitterd heeft over mij, maar hij heeft zijn tweets niet zichtbaar. Toch wil ik graag kijken wat hij getwitterd heeft. Zeggen jullie dat ik een account moet aanmaken en hem gaan followen; of hebben jullie andere suggesties?

Groeten, Anoniem
Mocht je het nog handig vinden om te weten Anonieme topic-start(st)er:
Wanneer iemand zijn of haar tweets afschermt, dan moet je in Twitter om die berichten te kunnen zien een verzoek sturen aan diegene. Daarvoor heb je een eigen account nodig.
Prettige dag!
21-01-2011, 13:11 door 2tirds
En het blijft ongezond om zo in het leven te staan, ik denk dat zelfs als het je marketingtechnisch raakt ofzo positief of negatief lekker je eigen leven nogmeer te gaan leven. Gaan ze te ver, heb je de politie en een berg kleinerende argumenten voor jou. Moet je niet vanuit gaan, maar als.

Deze reactie geef ik extra omdat je in de security over verschrikkelijk veel dingen je iets aan kan laten praten en ik heb serieus geleerd al die mensen maar te laten blaten, wat zij willen kun jij toch niet beinvloeden of veranderen tenzij je ze zo goed kent dat je hier al niet om twitter info komt vragen. Daarom ik heb er persoonlijk een tijdje over gevochten, voorkom dat lekker zelf - ga het wiel niet twee keer uitvinden en zolang ze niet te erg worden lekker in hun sop laten ;)
21-01-2011, 13:39 door Syzygy
Door 2tirds: En het blijft ongezond om zo in het leven te staan, ik denk dat zelfs als het je marketingtechnisch raakt ofzo positief of negatief lekker je eigen leven nogmeer te gaan leven. Gaan ze te ver, heb je de politie en een berg kleinerende argumenten voor jou. Moet je niet vanuit gaan, maar als.

Deze reactie geef ik extra omdat je in de security over verschrikkelijk veel dingen je iets aan kan laten praten en ik heb serieus geleerd al die mensen maar te laten blaten, wat zij willen kun jij toch niet beinvloeden of veranderen tenzij je ze zo goed kent dat je hier al niet om twitter info komt vragen. Daarom ik heb er persoonlijk een tijdje over gevochten, voorkom dat lekker zelf - ga het wiel niet twee keer uitvinden en zolang ze niet te erg worden lekker in hun sop laten ;)

Ik lees net wat reacties van je maar ben jij wel een levend wezen vraag ik me af of is dit een applicatie die random woorden achter elkaar plakt met een beetje gevoel voor grammatica ??

Ik hoop niet dat ik je beledig maar je hebt een vreemde manier van schrijven.
21-01-2011, 14:34 door 2tirds
Joh syzygy ik ben een extreem sensitief menselijk persoon eigenlijk, maar kan niet alles even goed. Qua security durf ik echt te stellen dat ik er ben en nee je beledigd me niet, tis gewoon een blijven hard aan blijven werken punt voor mij ;P [edit]je hebt dus gelijk en ik moet eigenlijk ernstig hulp hebben met mijn grammaticale gevoel als je het goed bekijkt[/edit]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.