image

"Softwarepiraten worden melaatsen van het internet"

woensdag 25 november 2009, 16:41 door Redactie, 9 reacties

Volgend jaar zullen computercriminelen voornamelijk gebruikers van illegale software en sociale netwerksites op de korrel nemen, zo voorspelt IBM. Illegale software zal op meer "dramatische" en "dynamische" manieren voor onveiligheid zorgen, aangezien softwarepiraten bang zijn om updates te downloaden. Daarnaast zijn hun machines aan meer beveiligingsrisico's blootgesteld, aangezien de meeste applicaties ongepatcht zijn. Softwarepiraten worden zo de "melaatsen" van het internet, beweert IBM in haar voorspelling voor 2010. Veel nieuwe ontwikkelingen hoeven we voor volgend jaar niet te verwachten, aangezien cybercriminelen voornamelijk "old-school" gaan.

De tweede voorspelling die de IT-gigant doet, is voor gebruikers van sociale netwerken. Dit soort netwerken bieden aanvallers meer manieren om informatie te bemachtigen. Niet alleen het aantal aanvallen, maar ook de complexiteit zal toenemen, met name tegen "waardevolle" individuen die op sites als Facebook of LinkedIn actief zijn.

Naast thuisgebruikers heeft IBM ook een waarschuwing voor bedrijven en dat is dat compliance niet gelijkstaat aan beveiliging. Wetgeving vereist dat bedrijven aan bepaalde security standaarden voldoen. Ondernemingen die zich echter op het minimale niveau richten, zullen op de harde manier ontdekken dat compliance regels slechts richtlijnen zijn.

Reacties (9)
25-11-2009, 16:51 door Anoniem
gutte gutte gut, een verborgen campagne tegen illegale software?
25-11-2009, 16:54 door Syzygy
Volgend jaar zullen computercriminelen voornamelijk gebruikers van illegale software en sociale netwerksites op de korrel nemen, zo voorspelt IBM. Illegale software zal op meer "dramatische" en "dynamische" manieren voor onveiligheid zorgen, aangezien softwarepiraten bang zijn om updates te downloaden.

In wat voor Delirium is IBM blijven hangen hier ??

De tweede voorspelling die de IT-gigant doet, is voor gebruikers van sociale netwerken. Dit soort netwerken bieden aanvallers meer manieren om informatie te bemachtigen.

Zo 2008 dat het bijna historie is i.p.v. voorspelling !!!

Naast thuisgebruikers heeft IBM ook een waarschuwing voor bedrijven en dat is dat compliance niet gelijkstaat aan beveiliging. Wetgeving vereist dat bedrijven aan bepaalde security standaarden voldoen. Ondernemingen die zich echter op het minimale niveau richten, zullen op de harde manier ontdekken dat compliance regels slechts richtlijnen zijn.

Ook deze deur stond al wagenwijd open IBM.

Roept IBM dit om de aandacht van iets anders af te leiden of weten ze niks verstandigs meer te melden.
25-11-2009, 18:51 door Anoniem
IBM ? Bestaat die dinosaurus nog?
25-11-2009, 22:56 door Anoniem
Door Anoniem: gutte gutte gut, een verborgen campagne tegen illegale software?
het valt me inderdaad op dat er de laatste tijd veel FUD berichten over illegale software op security.nl staan. Bij mijn weten zijn de clubs die keygens en cracks maken niet geïnteresseerd in het maken van een botnet. maar laten we eerlijk zijn: waarom zou je illegale software gebruiken? Voor veel pakketten zijn goede open source alternatieven!
25-11-2009, 23:05 door Anoniem
Dus straks allemaal aan de melaatsenprik
26-11-2009, 10:20 door Skizmo
angezien softwarepiraten bang zijn om updates te downloaden.
Zoals gewoonlijk is het weer gelul van de bovenste plank.
26-11-2009, 13:32 door carolined
De tweede voorspelling die de IT-gigant doet, is voor gebruikers van sociale netwerken. Dit soort netwerken bieden aanvallers meer manieren om informatie te bemachtigen.
Aardig...idd voorspelbaar, maar dan:
Niet alleen het aantal aanvallen, maar ook de complexiteit zal toenemen, met name tegen "waardevolle" individuen die op sites als Facebook of LinkedIn actief zijn.
En daar krijg ik een beetje de kriebels van.
Wát gaan criminelen als waardevol zien?
In hoeverre gaan mensen op LinkedIn hiermee risico's lopen om door het criminele volkjes getarget te worden.

Carol
26-11-2009, 15:29 door Anoniem
Heel goed begrepen. Ik adviseer Adobe om er punt achter zetten van die demoversie van Photoshop!
Elke cycbercrimineel probeert de beveiliging om zeep tehelpen!
Zo ongepatcht Adobe Photoshop C3 maakt windows machine alleen nog maar kwetsbaarder ,
je krijgt wel updates maar dan verlies je de licencie, omdat adobe zijn vies product activation code in MBR schijft
doen de cracks ook code uit MBR halen.

Ik ben teleurgesteld in Adobe over deze manier van schijf in de MBR.
Ik heb een kopie van windows bestand gemaakt, maar formateer ik de partion dan pas kan ik
weer Adobe photoshop C3 installeren, Adobe plaatst een vuilen code in MBR ´s.
Adobe rootkit MBR!
26-11-2009, 20:51 door Anoniem
Complete onzin.
IBM komt met een oud bericht, dit soort dingen gebeuren al enigzinds zoals op LinkedIn (valt allemaal nog wel mee) daarbij komt dat het download gedrag hooguit zal veranderen doordat er meer torrentsites verdwijnen en moeten wennen aan nieuwe goede torrent trackers (en/of nieuwsgroepen). verder zal alles het zelfde blijven. Als de meesten er maar voor zorgen dat ze een beetje kwalitatieve scanner hebben (lekker illegaal) en de updates draaien + windows updates doen zal alles nog erg meevallen.

Enkel de media die dit kan opblazen en kan doen lijken of ibm gelijk had. (maarja daar is de media voor om ons bang (onbenullige individu) te maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.