Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Betrouwbare domeinregistratie voor particulieren?

28-11-2009, 21:57 door Marti van Lin, 7 reacties
Bericht verwijderd omdat men er op een ander forum schijnbaar aanstoot aan neemt
Reacties (7)
28-11-2009, 23:16 door Anoniem
Alle contact verbreken en de rekeningen niet betalen gaan ze moeilijk doen kan je het aanvechten in de rechtbank.
29-11-2009, 11:26 door quikfit
Jammer heb ik 't gemist.....;-(
29-11-2009, 23:03 door Ilja. _V V
Gisteren,21:57 door Marti van Lin:

Hallo lieve mensen, Ik wil graag even mijn sores over een foute domain registratie provider delen en informatie inwinnen over een betrouwbare domain registratie provider voor particulieren. Mijn lieve bewindvoerder Kemps & Parrtners, heeft mij geadviseerd een adsl verbinding bij KPN af te nemen en ik heb begrepen dat ik bj KPN een statisch (vast) IP adres krijg. Dit maakt het een stuk makkelijker om leuke services te draaien op locale machines (denk aan http, ftp en wat mij heel erg leuk lijkt, een ouderwetse bbs service, gebruik makend van Maarten Beekers z'n EleBBS via telnet).

Omdat je mensen niet wilt opschepen met een IP adres, dacht ik dus eens even een domein te registreren .Ik heb dus even gegoogled en dacht dat Hostnet het goedkoopste was. Hostnet adverteert ermee, dat je een domein voof € 2,50 per jaar kan registreren. Dat leek fantastisch, dus registreerde ik het domein: ml2mst.nl, maar helaas moet dit minimaal voor 5 jaar (de eerste vorm van misleiding). Maar OK, daar valt mee te leven...

Vervolgens blijkt, dat hiermee slechts het domein is geregistreerd en dat ik hiermee nog geen enkele service kan aanbieden. (De tweede vrom van misleiding). Als ik dus bijvoorbeeld een service via bbs.m2mst.nl of www.ml2mst.nl wil aanbieden, moet ik hier weer extra voor dokken.

Daarbij komt, dat ik had aangegeven, dat ik graag via een acceptgirokaart wilde betalen. Ik heb inmiddels een factuur van Hostnet ontvangen, echter zonder acceptgirokaart. Al met al, loopt de rekening steeds hoger op en wil ik liever niets meer met Hostnet te maken hebben, omdat Hostnet duidelijk onbetrouwbaar is. Ik voel me opgelicht, wat kan ik er nog aan doen om van Hostnet af te komen en wie kan me informatie verschaffen over een betrouwbare en eerlijke domain provider? B.v.d.

Vandaag, 10:07 door Marti van Lin: Bericht verwijderd omdat men er op een ander forum schijnbaar aanstoot aan neemt

Ik zie niet in waarom je een eigen bericht niet op twee fora tegelijk mag plaatsen, zelfs als één ervan voor alleen leden is met daarbij de akkoord verklaring aan een forum regel dat stelt dat alles wat op het forum staat daar moet blijven. Waarmee bedoeld word dat je geen berichten van anderen naar buiten mag brengen.
Ik snap ook niet goed dat er elders aanstoot aan word genomen, je schrijft alleen dat je misleidt bent & daar een oplossing voorzoekt.

Maar goed, ik wilde gisteren al reageren & had je dus al geciteerd & ik schrijf liever in kladblok dan dat pietepeuterige forumtekstvak, & dat mag ik & is verder iets waar jij weer niets meer aan kan doen, dus treft je daarvoor ook geen blaam.

Nou, ten eerste is er meestal een proefperiode, even nalezen, meestal 30 dagen, & sowieso toch meteen opzeggen voor je het later vergeet & er alsnog stilzwijgend nog een periode aan vastzit.

Als ik voor klanten zoiets moet opzetten, of ze willen het eerst zelf proberen, dan adviseer ik ze altijd meteen te registreren bij de webhoster waarbij ze het hostingpakket uit kiezen. Want meestal hebben ze zelf er de spullen toch niet voor & zelfs als ze dat wel hebben, dan kan je nog niet voor het bedrag van een hostingpakket zelf een server draaien.
Alleen de kosten aan stroom al.

Dan geef ik ze de keuze uit in feite de vier grootste, Dreamhost, Justhost, Godaddy & iets kleiner Strato. Daarbij hangt die keuze niet zozeer van de kosten af, maar of hostservers onder Amerikaans of Europees recht mag vallen.

Als het dan om betrouwbaarheid gaat van alleen de domeinnaamregistratie, dan kan je altijd bij Whois of Ripe zelf registreren. Scheelt niet veel in prijs, overigens zit er weinig verschil in de prijzen van bonafide registrars.

Dan heb je van de KPN een vast IP-nummer gekregen, maar daar heb je nog niets aan, dat kan je niet zomaar koppelen aan je domeinnaam. Daarvoor moet je eerst een IP registreren, kost ook geld, meer dan je domeinnaam, & die kan je weer koppellen aan je domeinnaam.
Ben je weer goedkoper uit met een webhostingpakket, waarbij de hoster het vaak allemaal voor je regelt als welkomstkadootje. Zeker met Sint & Kerst in aantocht. Kwestie van shoppen & vooral goed lezen.

Meer zie ik even niet, maar er zijn vast nog anderen, hopelijk heb je er wat aan.
30-11-2009, 06:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-11-2009, 13:49 door bernd
... als het er te goed uitziet om waar te zijn, dan moet je op je hoede zijn en echt zoeken naar de addertjes.

Met een beetje zoeken heb je voor een euro of 5 per jaar dns hosting en voor ongeveer 17,50 euro een domeinnaam en basis webhosting.

Controleer twee dingen:
1: dat je domein op je eigen naam komt te staan (dit is niet altijd zo!)
2: dat je de dns records zelf kunt beheren.

om net als bovenstaande reclame te maken: ik zit bij hosted.nl en ben een tevreden klant met enkele domeinnamen (kosten varieren per tld) en het hosting starterspakket van 12 euro

edit 1: ik weet niet of ik dnsbeheer erbij had gekregen zonder de hosting
edit 2: ik zag zojuist je draadje op de site van radar, degene die daar als eerste op reageerde deed inderdaad behoorlijk aanvallend. helaas heb je dat soort eikels ook, maar laat ze je niet gek maken.
30-11-2009, 17:13 door Anoniem
"Omdat je mensen niet wilt opschepen met een IP adres, dacht ik dus eens even een domein te registreren .Ik heb dus even gegoogled en dacht dat Hostnet het goedkoopste was. Hostnet adverteert ermee, dat je een domein voof € 2,50 per jaar kan registreren. Dat leek fantastisch, dus registreerde ik het domein: ml2mst.nl, maar helaas moet dit minimaal voor 5 jaar (de eerste vorm van misleiding). Maar OK, daar valt mee te leven...

Vervolgens blijkt, dat hiermee slechts het domein is geregistreerd en dat ik hiermee nog geen enkele service kan aanbieden. (De tweede vrom van misleiding). Als ik dus bijvoorbeeld een service via bbs.m2mst.nl of www.ml2mst.nl wil aanbieden, moet ik hier weer extra voor dokken."

Dit is geen misleiding; je snapt kennelijk het verschil tussen hosting en domeinregistratie niet.
07-12-2009, 14:57 door Ilja. _V V
Marti, ik heb dankzij de tip van
Door bernd: edit 2: ik zag zojuist je draadje op de site van radar, degene die daar als eerste op reageerde deed inderdaad behoorlijk aanvallend. helaas heb je dat soort eikels ook, maar laat ze je niet gek maken.
heb ik even via de Google cache dat terug gevonden & daarna heb ik even met het volgende je "belager" opgezocht, resultaten spreken voor zich:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=site%3Aforum.www.trosradar.nl+quantas01&btnG=Google+zoeken&meta=

Probleem met dat soort consumentensites is dat ze grote hoeveelheden door armoedige ontevredenheid asociale types aantrekt, wat dat betreft krijg je nog liever commentaar van een Tokkie.
Genuanceerdere meningen van wat welgesteldere personen zal je er ook minder vaak tegen komen, want die zijn beter opgeleid, kopen betere produkten, weten bij geschillen de juiste instanties te vinden & hebben meestal iets van juridische bijstand tot hun beschikking.

Blijft wel het feit, laat dat een waarschuwing voor iedereen zijn, dat je altijd éérst héél goed de voorwaarden moet lezen voor je een contract afsluit.
Tip: Las een altijd afkoelperiode in, wacht een bv. een week voor je een besluit neemt om een bestelling te plaatsen.
Goede methode om jezelf niet gek te maken. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.