image

Virusscanner Avast bundelt Google Chrome

donderdag 3 december 2009, 10:39 door Redactie, 15 reacties

De gratis virusscanner van Avast vraagt gebruikers voortaan of ze ook de Google Chrome browser willen installeren. Het anti-virusbedrijf heeft een overeenkomst met Google gesloten om de browser met versie 5 van de gratis virusscanner te bundelen. "Ik denk dat Google Chrome een spannende nieuwe browser is", aldus directeur Vincent Steckler. Volgens hem is Chrome een snelle, opensource browser, die over een aantal mooie features beschikt die de beveiliging van Avast aanvullen.

"Zoals je kunt voorstellen benaderen softwarebedrijven ons continu met verzoeken om hun producten met die van ons te bundelen. We hebben altijd nee tegen dit soort overeenkomsten gezegd. Met Chrome vinden we dat het een goede toevoeging aan ons product is", laat Steckler weten. Hij merkt verder op dat de Google dezelfde filosofie als de virusbestrijder heeft, namelijk het gratis weggeven van goede producten.

Reacties (15)
03-12-2009, 11:02 door Syzygy
Hij merkt verder op dat de Google dezelfde filosofie als de virusbestrijder heeft, namelijk het gratis weggeven van goede producten.

GRATIS bestaat niet !! (kijk altijd uit voor het addertje)

Ik moet toegeven, ik gebruik ook Google Chrome omdat de rest een beetje traag aan het worden is en het is lekker snel !!
03-12-2009, 11:21 door Anoniem
"Ik denk dat Google Chrome een spannende nieuwe browser is", aldus directeur Vincent Steckler.
Nou, daar denken wij anders over, meneer Steckler. Die intrusive Google shit komt er bij mij niet op, Google is privacyschender nr. 1, daar is niets spannends aan. Wij zoeken met Scroogle en dat blijven we ook doen.
03-12-2009, 11:25 door Anoniem
Chrome doet het best, en het ' taakbeheer' is wel handig. Als Flash weer aan het k*tten is kan ik flash gewoon killen en de rest van de browser draait gewoon door, dat gaat bij de concurentie nog niet, en moet heel de browser herstart worden.
03-12-2009, 11:33 door Anoniem
Het begin van het einde!
Jammer dat Google mee doet aan dit soort praktijken.
Ze associëren zich nu met een crappy virusscanner, dat was mijn ervaring ermee in ieder geval :)
03-12-2009, 11:35 door Skizmo
Dus ik installeer een virusscanner, en dan verwachten/hopen ze dat ik meteen een browser ga installeren ? Is ongeveer hetzelfde als dat ik bij de groenteboer appelen ga kopen en mij dan meteen gevraagd wordt of ik er ook een fles shampoo bij wil hebben.
03-12-2009, 16:42 door Anoniem
"een spannende nieuwe browser "
Dat lijkt me nu net geen argument om het bij een security product te bundelen

Greetingz,
Jacco
03-12-2009, 17:18 door Syzygy
Door Skizmo: Dus ik installeer een virusscanner, en dan verwachten/hopen ze dat ik meteen een browser ga installeren ? Is ongeveer hetzelfde als dat ik bij de groenteboer appelen ga kopen en mij dan meteen gevraagd wordt of ik er ook een fles shampoo bij wil hebben.

met Perzik geur dus dan mag het ;-)
03-12-2009, 17:45 door Anoniem
Door Anoniem: Chrome doet het best, en het ' taakbeheer' is wel handig. Als Flash weer aan het k*tten is kan ik flash gewoon killen en de rest van de browser draait gewoon door, dat gaat bij de concurentie nog niet, en moet heel de browser herstart worden.
Nou, dan heb jij nog niet verder gekeken dan een heel kort neusje. En je gegevens laten jatten is natuurlijk precies hetzelfde als wat Avast doet. Droom maar lekker verder.
03-12-2009, 18:41 door spatieman
kopelverkoop heet dit.
en dat is toch verboten imho ??
03-12-2009, 19:58 door Anoniem
Door Anoniem: Het begin van het einde!
Jammer dat Google mee doet aan dit soort praktijken.
Ze associëren zich nu met een crappy virusscanner, dat was mijn ervaring ermee in ieder geval :)

Ik vind dat de makers van een goede virusscanner zich nu associëren met een crappy bedrijf die iedereen kent vanwege hun enige goede product, de zoekmachine.
03-12-2009, 19:59 door Anoniem
Door spatieman: kopelverkoop heet dit.
en dat is toch verboten imho ??

Bijna alle software producten bundelen een ander product
BV: Ask Toolbar (zit bij Frostwire, uTorrent, bittorrent, foxit reader
AVG Toolbar
03-12-2009, 20:31 door cyberpunk
Fantastisch, als ik mensen binnenkort ga aanraden om Avast Free Antivirus 5 te installeren, dan kan ik er alsnog eens langsgaan om die Chromebrol te verwijderen... :-\
03-12-2009, 20:44 door Anoniem
Men vraagt alleen maar bij het installeren van versie 5 of je er GoogleChrome bij wilt hebben. Een simpel nee en er komt niets bij, voor de suggestie sloot men een overeenkomst met Google. Browsers doen dit al langer omgekeerd, Firefox met Google en Flock met Yahoo. Hetzelfde gebeurd als u op het postkantoor en de ambtenaar vraagt wilt u nog Kerstzegels en moet U uw mobieltje nog opladen. Het blijft voor sommigen een beetje irritant gedoe. Ik zou natuurlijk geen GoogleChrome installeren vanwege de privacy issues maar kiezen voor SRWare's Iron browser op basis van GoogleChrome 4 minus de privacy issues maar met een Adblock+ extensie. Deze Duitse GooleChrome kloon heeft het helemaal voor mij en de sandbox technology maakt hem ook nog eens heel moeilijk te hacken
04-12-2009, 11:29 door Anoniem
Door cyberpunk: Fantastisch, als ik mensen binnenkort ga aanraden om Avast Free Antivirus 5 te installeren, dan kan ik er alsnog eens langsgaan om die Chromebrol te verwijderen... :-\
Dat brengt enkel extra geld in het laatje nietwaar?
04-12-2009, 13:25 door Anoniem
Gelukkig is security essentials nog reclame vrij van andere producten, dat maar aanbevelen aan de mensen.
Een antivirus bedrijf die zich inlaat met een privacy schender kan nooit goed zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.