Privacy - Wat niemand over je mag weten

Chippen van kinderen

06-12-2009, 14:14 door IrisHe, 32 reacties
Beste allemaal,

via via hoorde ik van iemand die zijn kind gechipt heeft. Kan dit echt? Hoe en waar kan je zoiets laten doen? Heeft iemand hier ervaring mee? Groeten Iris
Reacties (32)
06-12-2009, 14:22 door Anoniem
"via via hoorde ik van iemand die zijn kind gechipt heeft. Kan dit echt? Hoe en waar kan je zoiets laten doen? Heeft iemand hier ervaring mee? Groeten Iris"

Ja dit kan echt, maar waarom zou je dit willen doen ? Hoe en waar je zoiets in theorie zou kunnen doen hangt natuurlijk volledig af van de toepassing waarvoor een chip wordt gebruikt.

Een bekend bedrijf op dit gebied is Applied Digital Solutions (ADSX), de maker van de Verichip :

Wikipedia: Verichip
http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip

Digital Angel (ADSX)
http://www.digitalangel.com/

Een voorbeeld van gebruik van deze chip in Nederland :

Klanten Baja Beach Club krijgen onderhuidse chips
http://www.zibb.nl/10204843/Nieuws/Nieuwsbericht/Klanten-Baja-Beach-Club-krijgen-onderhuidse-chips.htm
07-12-2009, 05:37 door Anoniem
Te ziek voor woorden, ten miste als we praten over privacy.
07-12-2009, 06:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-12-2009, 08:35 door spatieman
Draconian.
niks maffe doos.
de overheid wil alles controleren.
ik denk zelf, dat in de nabije toekomst, als het niet nu al stiekem gebeurd (b.v de massale griepinjecties), dat er kinderen, en babies geinjecteerd worden met een rfid tracking chip.

nu kan je wel zeggen dat ik een gestoorde gek ben, kan, dat mag.
maar de dwang die de overheid hebt om ons te controlleren is zo groot (dan zij de US) dat ze zelf heel erg ver zullen gaan.
07-12-2009, 08:39 door Anoniem
Nu vrijwillig, straks verplicht. Big Brother komt steeds dichterbij. De massamens die zijn ogen sluit,
en degene die er wat van zegt uitmaakt voor gestoorde gek. Dan ben ik liever een gek dan een
dom stuk vee dat gedwee de kudde volgt en de herder blindelings vertrouwd.
07-12-2009, 09:09 door Anoniem
@ Draconian :

"Maffe domme doos."

Je reactie is eerder volstrekt misplaatst, en als iemand wat meer wil weten over dit soort ontwikkelingen, dan lijkt zo'n vraag mij meer dan welkom.
07-12-2009, 09:29 door Anoniem
Door spatieman: Draconian.
niks maffe doos.
de overheid wil alles controleren.
ik denk zelf, dat in de nabije toekomst, als het niet nu al stiekem gebeurd (b.v de massale griepinjecties), dat er kinderen, en babies geinjecteerd worden met een rfid tracking chip.

nu kan je wel zeggen dat ik een gestoorde gek ben, kan, dat mag.
maar de dwang die de overheid hebt om ons te controlleren is zo groot (dan zij de US) dat ze zelf heel erg ver zullen gaan.


Jij bent iemand die ook geloofd dat de matrix echt is?
07-12-2009, 10:06 door Syzygy
Moeilijk onderwerp.

Er zijn voordelen en nadelen:

Een nadeel kan zijn dat de informatie tegen het individu gebruikt kan worden .
Wellicht is dit nadeel nu van minder belang tegenover de voordelen maar tijden veranderen.

Voordeel kan natuurlijk zijn dat als je kind een allergie, een zeer afwijkende bloedgroep of bijvoorbeeld Diabetes type 1 heeft dan is er ingeval van nood natuurlijk direct Info aanwezig (ipv een pasje of het EPD) mits dit dan ook ter plaatse uitgelezen kan worden.
In geval van Diabetes zie je wel eens dat mensen dit op oudere leeftijd op een arm of zo laten tatoeëren.

Het gaat er natuurlijk om, waarom wil je dit doen (het chippen) en wegen de nadelen op tegen de voordelen.
Maar die keus kunnen wij niet voor jou maken, als het om medische reden is raadpleeg in iedere geval je huisarts (en dan hoop ik dat je een goede huisarts hebt die bereid is om daar wat kennis en energie in te steken want dit valt nog niet onder zijn standaard taken pakket)

Succes ermee
07-12-2009, 10:08 door bernd
Door spatieman:
nu kan je wel zeggen dat ik een gestoorde gek ben, kan, dat mag.
... zo u wilt.

<broodjeaap-bust-modus>
als je ooit je huisdier hebt laten chippen, dan weet je hoe groot deze chip is, deze is niet via een kleine injectienaald in te brengen. bovendien heb je dermate veel mensen nodig bij een dergelijke actie, dat dat nooit stil te houden is (ik gok dat de bestelling van de tags an sich niet onopgemerkt kan blijven, als het niet eerder uitlekt.

Daarnaast, waarom zou je iemand onderhuids chippen? Paspoort ( en rijbewijs/id kaart binnenkort ongetwijfeld ook) zijn inmiddels voorzien van rfid en er is legitimatieplicht. Combineer dit met de vingerafdrukdatabase die over 5 jaar redelijk compleet is. en je kunt als overheid iemands identiteit (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) vaststellen zonder dat de persoon in kwestie meewerkt.
</borrdje-aap bust-modus>
de gestapo kan straks bij de ov-chip poortjes zo alle ongewenste personen verwijderen uit de maatschappij, het restant wordt via de kilometer-heffing-registratie opgespoort en van de weg geplukt.


maar als je je zorgen wil maken, doe dat dan bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen:
landelijk informatiedatabase schulden:
http://financieel.infonu.nl/diversen/22784-landelijk-informatiesysteem-schulden.html

acta
http://webwereld.nl/nieuws/64455/isp-s-slaan-alarm-om-mondiaal-three-strikesplan.html

en vooruit, een mooi artikel op vrijbit over de controlezucht:
http://www.vrijbit.nl/nieuws/item/717-aanhouding-wegens-vermeend-reizen-zonder-geldig-vervoersbewijs.html
07-12-2009, 14:44 door Anoniem
Ik snap de zorg om privacy...

maar toch...
Als ik lees hoeveel kinderen er jaarlijks ontvoerd en misbruikt worden op de meest gruwelijke manier in sommige landen...en ik kan dat voorkomen of in ieder geval er voor te zorgen dat ik mijn kind snel terug kan vinden door het een niet voelbare of zichtbare "markering" mee tegeven...ik weet niet wat ik zou doen, eerlijk..

Joop de Rooij
07-12-2009, 15:40 door Anoniem
@ Joop :

"Als ik lees hoeveel kinderen er jaarlijks ontvoerd en misbruikt worden op de meest gruwelijke manier in sommige landen...en ik kan dat voorkomen of in ieder geval er voor te zorgen dat ik mijn kind snel terug kan vinden door het een niet voelbare of zichtbare "markering" mee tegeven...ik weet niet wat ik zou doen, eerlijk.."

Je weet dat het bereik van RFID maar enkele meters is, en dat zo'n chip dus geen enkele waarde heeft zolang deze niet geregistreerd wordt door een RFID lezer ? Het is geen GPS tracking device waarmee je de exacte lokatie van een persoon kunt vaststellen.

Daarnaast denk ik dat je bij mogelijke toekomstige GPS toepassingen niet alleen moet stilstaan bij de gevaren voor je kind, maar ook wat de impact op je kind is indien je een tracking device letterlijk in zijn/haar lichaam wil plaatsen.

Hoe zou jij er tegenaan gekeken hebben als kind, indien jouw ouders dat hadden willen doen, en welke impact heeft zo'n maatregel op een kind op het gebied van zelfstandigheid, privacy en dergelijke ?
07-12-2009, 17:00 door SirDice
Door Anoniem (Joop): Als ik lees hoeveel kinderen er jaarlijks ontvoerd en misbruikt worden op de meest gruwelijke manier in sommige landen
En hoeveel kinderen worden er jaarlijks niet misbruikt en/of ontvoerd? Zet dit eens tegen elkaar af. Ja, het absolute aantal lijkt best hoog maar in vergelijking is het percentage kinderen die het overkomt verschrikkelijk klein. De kans is groter dat je kind door een verkeersongeval om het leven komt.

...en ik kan dat voorkomen of in ieder geval er voor te zorgen dat ik mijn kind snel terug kan vinden door het een niet voelbare of zichtbare "markering" mee tegeven...ik weet niet wat ik zou doen, eerlijk..
Hoe gaat een RFID, tatoeage of wat dan ook dit soort zaken voorkomen?
Waarom denk je dat jouw kind sneller teruggevonden wordt met een RFID/tatoeage?
07-12-2009, 18:04 door Karl Hungus
@ Joop
Geniaal idee! Je moet dan wel een actief baken (GSM, EPIRB, ...) in je kind stoppen, anders heeft het weinig zin, zorgen dat je elke week zijn of haar batterijen vervangt of het kind regelmatig opladen. Dat kan door hem/haar in het stopcontact te steken (b.v. via een snoer in de aars, dat zich - lekker makkelijk - automatisch oprolt na gebruik, zoals bij een stofzuiger) of door het joch een uur of twee in een sterk magnetisch wisselveld te houden (zorg wel dat ie voordien z'n horloge uitdoet, anders komt ie nog te laat op school).

Echt gezond zal dat magnetisme niet zijn en de zendenergie al helemaal niet, verder is het maar de vraag hoe het lichaam op het implantaat reageert. Het toestel gaat ook niet eeuwig mee, je kind zendt immers continu, dus om de paar jaar onder het mes ermee! Natuurlijk kan je een handig luikje in b.v. de buik laten aanbrengen, maar dat heeft zelfs maandelijks onderhoud nodig om niet te gaan ontsteken en zo, lastig hoor. Waarschijnlijk moet je kind sowieso alle dagen medicatie nemen om afstotingsverschijnselen tegen te gaan.

Voor het welzijn van je kind heb je alles over, dus je doet het. Men ontvoert je kind. Als het een makkelijk bereikbaar doosje is, dan halen ze gewoon de batterijen er uit en het valt stil, nogal nutteloos. Security-minded als je bent heb je daar echter rekening mee gehouden: het doosje is diep in het hummeltje ingegraven, haha! Vermoedelijk heb je dan toch liever níét dat je kind 'gehackt' wordt ( het woord krijgt gelijk weer een nieuwe betekenis, kunnen we daar weer jaren over doorbomen). Maar gelukkig blijken de ontvoerders, verkrachters, etc. reuze aardig te zijn, en blijven ze van dat deel van je kind af, maar opladen om jou een plezier te doen zullen ze hem natuurlijk niet, dus na een weekje in aluminiumfolie valt ie alsnog stil.

Security.nl bezoekers met een extra lichaamsopening (WIE?, WIE?) weten dat zulke extra's regelmatig professioneel verzorgd moeten worden en je kan moeilijk met een ontvoerd kind naar het ziekenhuis: ze lezen het kind uit en het is gedaan met 'spelen'! De medicatie tegen afstoting is op doktersvoorschrift en wordt streng gecontroleerd (zeker na een verdwijning, en op de zwarte markt vind je alleen Viagra en Xanax, ook nuttig natuurlijk).

Het gevolg: de wellustige ontvoerders proberen er de eerste paar weken alles uit te halen en dat tere 'stukje van jezelf' sterft een dood die gruwelijker is dan je je in je wildste fantasieën kan voorstellen; Gangreen, iemand? Als je geluk hebt zijn ze zo attent je kind te wurgen voordat de échte pijn begint.

Volgens mij is de ROI (Return On Investment) gewoon te laag.

Edit: idee afgemaakt en bijgeschaafd. (hoorde ik daar ergens 'zieke geest' mompelen?)
Edit edit: 'zieke geest' slaat dus op mezelf, niet op IrisHe of Joop.
08-12-2009, 08:57 door idennek
Door Karl Hungus:
Edit: idee afgemaakt en bijgeschaafd. (hoorde ik daar ergens 'zieke geest' mompelen?)
Beetje jammer dat je dit er achter zet.. Verder is het wel goed uitgewerkt wat er eventueel zou kunnen gebeuren...
08-12-2009, 09:29 door Karl Hungus
Door idennek:
Door Karl Hungus:
Edit: idee afgemaakt en bijgeschaafd. (hoorde ik daar ergens 'zieke geest' mompelen?)
Beetje jammer dat je dit er achter zet.. Verder is het wel goed uitgewerkt wat er eventueel zou kunnen gebeuren...
Snap ik niet helemaal. Ooit 'In De Gloria' gezien? 'Humor' waar je eerder van gaat huilen dan lachen?

De situatie hier is ook te absurd en tragisch voor woorden en dat heb ik geprobeerd onder woorden te brengen, alleen was ik een beetje bang bedolven te worden onder schreeuwen van verontwaardiging van mensen die het in hun hoofd zouden halen te denken dat ik lol beleef aan het bedenken van dit scenario, maar ik krijg er de rillingen van als mensen niet eerst een beetje nadenken alvorens met 'schitterende' ideeën te komen.
08-12-2009, 09:31 door Anoniem
"Echt gezond zal dat magnetisme niet zijn en de zendenergie al helemaal niet, verder is het maar de vraag hoe het lichaam op het implantaat reageert. "

Goed punt, de gezondheidsaspecten van dit soort zaken worden vaak totaal vergeten. Men vraagt zich wel af of dit soort technieken een ontvoering van een kind kunnen voorkomen, maar niet of dit soort technieken schadelijk zijn voor de gezondheid van een kind.
08-12-2009, 09:49 door Anoniem
Idd, rot op met die chips!
08-12-2009, 10:34 door bernd
Door Karl Hungus: (lang verhaal)

natuurlijk is deze module uit te breiden met een opvoedmodule (R). De opvoedmodule (R) wordt direct aan het zenuwstelsel gekoppeld en kan op afstand bediend worden. Met de opvoedmodule(R) kunt u zelf eenvoudig de straf bepalen en de intensiviteit en de duur van de pijnprikkels op afstand bepalen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw omgeving afwijzend reageert, omdat de sporen van het gebruik van de opvoedmodule onzichtbaar zijn.

met de opvoed-o-matic (ook (R)) kunt u dit zelfs automatiseren. u kunt zones instellen waarbinnen uw kind -op vooraf te definieren momenten- moet verblijven, en zodra uw kind buiten deze zones komt wordt uw kind direct bestraft. U heeft noot meer last van kinderen die niet op rijd naar bed gaan, of kinderen die te lang buiten blijven spelen terwijl u wacht met het eten. Voor een fijne vakantie raden wij u wel aan om de optionele vakantiemodule aan te schaffen. deze laat u de zones tijdelijk wijzigen en kan op geluid reageren. Als uw kind teveel lawaai maakt in de auto, zal de vakantiemodule genadeloos toeslaan, zodat u zich kunt concentreren op het verkeer en andere zaken die echt belangrijk zijn.

Ook verkopen we een veel goedkoper uitwendig te dragen exemplaar. deze is eenvoudig aan te brengen en kan door de drager niet losgemaakt worden. Bij vermoeden van sabotage zal deze namelijk pijnprikkels afgeven. deze module is ook verkrijgbaar geintegreerd in een boerka.
08-12-2009, 11:04 door SirDice
Weet je wat eigenlijk nog veel erger is... Hierboven zijn al aardig wat zieke voorstellen gedaan.. Maar als we geen paal en perk stellen dan is de werkelijkheid over een paar jaar nog veel erger.
08-12-2009, 11:55 door Syzygy
Door SirDice: Weet je wat eigenlijk nog veel erger is... Hierboven zijn al aardig wat zieke voorstellen gedaan.. Maar als we geen paal en perk stellen dan is de werkelijkheid over een paar jaar nog veel erger.

Helaas wel, onder valse voorwendselen propt deze regering al dit soort zaken door onze strot want 99% van de bevolking zit toch naar "onder weg naar morgen" te kijken in plaats van zich bezig te houden met het gevaar en ongenoegen van de schending van hun privacy.
08-12-2009, 12:36 door spatieman
Door Anoniem:
Door spatieman: Draconian.
niks maffe doos.
de overheid wil alles controleren.
ik denk zelf, dat in de nabije toekomst, als het niet nu al stiekem gebeurd (b.v de massale griepinjecties), dat er kinderen, en babies geinjecteerd worden met een rfid tracking chip.

nu kan je wel zeggen dat ik een gestoorde gek ben, kan, dat mag.
maar de dwang die de overheid hebt om ons te controlleren is zo groot (dan zij de US) dat ze zelf heel erg ver zullen gaan.


Jij bent iemand die ook geloofd dat de matrix echt is?

heeft er niets mee te maken.
ze willen steeds meer controlle hebben op iedereen.
en dat allemaal zogenaamd uit naam van veiligheid.
kijk naar het andere topic, van 12.000 kinderen die al als potentiele terrorist geregistreert staan met hun DNA.

nu zijn het kinderen, whats next, volgend jaar meteen babies die 5 minuten het licht zien meteen met DNA in de terroristendatabase staan??
08-12-2009, 13:17 door Anoniem
ok on topic: waarom zou je in godsnaam je kind taggen? Ik geloof dat de afgelopen paar duizend jaar wel bewezen hebben dat je best een kind op kunt voeden zonder dat je hem met GPS op de meter nauwkeurig kan volgen...

Offtopic: als de overheid 'stiekem' een RFID chip in zou brengen zou dat redelijk makkelijk uit te vinden zijn, je scant namelijk gewoon je lichaam met een reader en dan zal je iets van signaal moeten krijgen. Daarnaast is het niet waar dat rfid chips niet door een naald heen kunnen, je hebt nu zelfs chips die je in kan ademen.
08-12-2009, 15:08 door Anoniem
Het japanse bedrijf Hitachi heeft hele mooie nanochips
en ga daar maar van zeggen , dat het weer uit de koker van de complotdenker komt,
wanneer worden wij wakker?

http://www.hitachi-eu.com/mu/Products/Mu%20Chip.htm


GroetHhot Burmees
08-12-2009, 15:57 door Anoniem
Aanvulling op wat gaat komen in de toekomst:

Intel: Chips in brains will control computers by 2020
Brain waves will replace keyboard and mouse, dial phones and change TV channels

http://www.computerworld.com/s/article/9141180/Intel_Chips_in_brains_will_control_computers_by_2020


Ik hoef het niet, bedenk zelf maar wat er meer mee mogelijk is.

Groet Hot Burmees
09-12-2009, 05:28 door Anoniem
Codex alimentarius 31:12-2009

ga maar eens kijken wat dit betekent!
09-12-2009, 12:02 door Karl Hungus
Door Anoniem: Het japanse bedrijf Hitachi heeft hele mooie nanochips
en ga daar maar van zeggen , dat het weer uit de koker van de complotdenker komt,
wanneer worden wij wakker?

http://www.hitachi-eu.com/mu/Products/Mu%20Chip.htm

GroetHhot Burmees

Sorry dat ik je moet teleurstellen, maar het ongemerkt chippen van mensen is hiermee nog steeds niet mogelijk.

De chip heeft een oppervlakte van 0,4 x 0,4 mm. Klinkt goed, alleen zijn dit de ruwe afmetingen, zonder omhulsel en zonder antenne. Vooral dat laatste beïnvloedt de grootte heel sterk, de maximale uitleesafstand van 40 cm wordt alleen gehaald met een antenne van ruim 5 centimeter, m.a.w. de antenne is zelfs onder ideale omstandigheden veel groter dan de chip zelf, waardoor je nog steeds geen "chips" kan maken die kleiner dan een korrel rijst zijn, en om die in te brengen heb je een flinke naald nodig. By the way: griep-prik-naalden zijn véél dunner.

Verder lijkt het me een goed idee dat samenzweringstheorie-mafkezen dit topic met rust laten, dit is een ernstige aangelegenheid en door er de meest waanzinnige hersenspinsels tegenaan te plakken verpest je alles en ontaardt dit topic totaal, waardoor het alle relevantie en nut verliest.

edit: typo
09-12-2009, 14:31 door Anoniem
"Verder lijkt het me een goed idee dat samenzweringstheorie-mafkezen dit topic met rust laten, dit is een ernstige aangelegenheid en door er de meest waanzinnige hersenspinsels tegenaan te plakken verpest je alles en ontaardt dit topic totaal, waardoor het alle relevantie en nut verliest."

Mafkezen....laat me niet lachen! Ik geloof niet dat jij enig idee hebt wat er allemaal gebeurd op het moment. Het vaccinatie vraag stuk is het topje van de ijsberg. Maar blijf jij maar lekker slapen, het zal een zware bevalling worden als mensen zoals jij de waarheid eens gaan inzien van wat er allemaal staat de gebeuren de komende jaren. Je kan natuurlijk ook je kop in het steken zoals de meeste mensen, lekker makkelijk....maar wel heel erg dom! Kijk eens verder als je neus lang is, de overheid heeft echt niet het beste met je voor en zal zoveel mogelijk de waarheid van je proberen te onthouden.

http://media.abovetopsecret.com/media/5213/ATS_News_06_-_RFID_Chips_In_The_Swine_Flu_Vaccine/
09-12-2009, 18:11 door SirDice
Door Anoniem: Mafkezen....laat me niet lachen! Ik geloof niet dat jij enig idee hebt wat er allemaal gebeurd op het moment. Het vaccinatie vraag stuk is het topje van de ijsberg. Maar blijf jij maar lekker slapen, het zal een zware bevalling worden als mensen zoals jij de waarheid eens gaan inzien van wat er allemaal staat de gebeuren de komende jaren. Je kan natuurlijk ook je kop in het steken zoals de meeste mensen, lekker makkelijk....maar wel heel erg dom! Kijk eens verder als je neus lang is, de overheid heeft echt niet het beste met je voor en zal zoveel mogelijk de waarheid van je proberen te onthouden.
RFID met bijbehorende naald:
http://www.flickr.com/photos/28129213@N00/87863062/

http://gizmodo.com/5063559/stable-sane-young-man-installs-diy-rfid-implant-into-his-hand

Tikkeltje groter/dikker dan die vaccinatienaald vind je niet?
09-12-2009, 18:34 door Anoniem
'Gij zult niet stelen' .... 'De overheid Duld geen Concurentie'


Wakeup, of blijven wij het vee van deze overheidse mafia boeren?
Voor wie het beest diend, is het beest.
Verantwoordelijkheid begind bij jezelf.
10-12-2009, 11:14 door SirDice
Door Anoniem: 'Gij zult niet stelen' .... 'De overheid Duld geen Concurentie'


Wakeup, of blijven wij het vee van deze overheidse mafia boeren?
Voor wie het beest diend, is het beest.
Verantwoordelijkheid begind bij jezelf.
Als je nu eerst eens fatsoenlijk werkwoorden leert vervoegen misschien dat je dan een keer serieus wordt genomen.

Stam + t weet je nog?
10-12-2009, 14:58 door Syzygy
Door SirDice:
Door Anoniem: 'Gij zult niet stelen' .... 'De overheid Duld geen Concurentie'


Wakeup, of blijven wij het vee van deze overheidse mafia boeren?
Voor wie het beest diend, is het beest.
Verantwoordelijkheid begind bij jezelf.
Als je nu eerst eens fatsoenlijk werkwoorden leert vervoegen misschien dat je dan een keer serieus wordt genomen.

Stam + t weet je nog?

Nee die week was ie ziek toen dat behandeld werd.

Je zou bijna denken dat ie expres doet hahahaha
Hij voert zijn fouten wel consequent door daar voor valt ook iets te zeggen !!
10-12-2009, 18:29 door Anoniem
Aanvulling op mijn eerder reageren.


IBM's Patent Application, "Identification and tracking of persons using RFID-tagged items"

http://www.spychips.com/documents/patent-info.html

Ik heb er weining over te zeggen, behalve dat ik ff niet meer weet, welk Concern al ver is in het verkleine van de Tags.
weet alleen nog dat men geen batterij nodig heeft , daar men de elektrisch lading uit het lichaam haalt.

Zal nog verder zoeken , was iets met Sharp of Samsung, was in het begin van dit jaar 2009.

Groet Hot Burmees
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.