image

Microsoft: Veel illegale software is besmet

maandag 7 december 2009, 12:32 door Redactie, 17 reacties

Veel illegale software die internetgebruikers downloaden is geïnfecteerd met malware, zo waarschuwt Microsoft. Tijdens de afgelopen "Consumenten Actiedag", die in 70 landen plaatsvond, wilde de softwaregigant mensen voor de gevaren van softwarepiraterij waarschuwen. "Consumenten die door vervalste software gedupeerd worden krijgen met virussen te maken, verliezen persoonlijke informatie, lopen het risico dat hun identiteiten worden gestolen en verspillen waardevolle tijd en geld", zegt Microsoft's David Finn. Volgens de softwaregigant heeft het de afgelopen twee jaar 150.000 klachten over illegale software ontvangen.

Malware
Microsoft baseert zich onder andere op een rapport van IDC uit 2006, waaruit bleek dat 25% van alle illegale software malware probeerde te installeren. Een recenter onderzoek van het Duitse Media Surveillance laat zien dat zelfs 32% van de illegale Windows versies en hacks malware bevat. Ook wijst de softwaregigant naar een rapport van de BSA dat een verband aantoont tussen het aantal infecties in een land en het aandeel illegale software.

Volgens onderzoek van de Harrison Group lopen bedrijven die illegale software gebruiken 73% meer kans op het verliezen van gevoelige gegevens en 73% meer kans dat belangrijke computers meer dan 24 uur buiten werking zijn. "Softwarepiraten zijn er uit om botnets te maken, waarmee cybercriminelen allerlei illegale activiteiten kunnen uitvoeren", besluit Markus Schweitzer van Media Surveillance.

Reacties (17)
07-12-2009, 12:56 door Preddie
hoevaak per week gaan we dit "nieuws bericht" krijgen in de toekomst ?
07-12-2009, 13:05 door Anoniem
Poeh, het zoveelste bericht over illegale software. Waarom zeggen ze niet gelijk in één keer alle illegale software is altijd en overal onveilig om te gebruiken. Dan hoeven ze het maar één keer te zeggen, en dan hoeven ze niet elke week er tijd voor uit te trekken om iedereen duidelijk te maken dat "illegale software in combinatie met malware gaat".

Het lijkt me zo dat een "illegale downloader" in ieder geval weet:
* Dat hij strafbaar bezig is (niet actief maar toch)
* Dat hij de kans heeft om malware binnen te halen
* Dat hij weet waar zijn software van afkomstig is, en deze kan vertrouwen

Als de downloader deze 3 punten in het achterhoofd houdt, dan lijkt het mij dat deze persoon ook voorzichtig te werk zal gaan. Het eerste punt kun je niet veel aan veranderen of doen, maar punt twee en drie zijn ook afhankelijk van menselijke factoren. Als we kijken naar nummer twee doet de downloader er verstandig aan om de download grondig te checken op malware en desnoods opstarten in een sandbox om te kijken wat de software doet. En bij punt drie lijkt het me zo dat je als illegale downloader toch niet overal willekeurig iets weg plukt. Even vanuit mijn ogen bekeken: Als ik een site A en site B heb en ik zie op alle 2 een illegale versie van Software X, en ik krijg bij site A malware binnen dan zou ik toch overwegen om een andere "leverancier" te nemen. Mocht site 2 dezelfde download aanbieden en deze is wel malware vrij, dan is het toch logisch als ik hier later terug keer voor een volgende download.

Geziene een ander artikel (kan het even niet terug vinden), dat Microsoft het niet zou doen om het geld lijkt me ook onzin. Wat is het probleem dan als ik een illegale versie gebruik en malware vrij ben? Wat is het winstpunt dan voor beide partijen als ik overstap op een legale? Niets dus, ja de cashflow van Microsoft wordt er beter van en ik kan zeggen dat ik genaaid ben omdat ik van een illegale versie ben overgestapt op een legale versie, terwijl er voor mij functioneel niets veranderd.
07-12-2009, 13:15 door Skizmo
Mischien moet Microsoft eens stoppen met het maken van illegale software. .. zou veel oplossen.
07-12-2009, 13:17 door Syzygy
Het doet mij een genoegen te lezen dat Microsoft met met betrekking tot dit standpunt nog steeds de zelfde mening is toegedaan als vorige week.

Ik kan haast niet wachten op hun mening van volgende week, al heb ik wel al een vermoeden !!!
07-12-2009, 13:28 door Eerde
"Consumenten die door Microsoft software gedupeerd worden krijgen met virussen te maken, verliezen persoonlijke informatie, lopen het risico dat hun identiteiten worden gestolen en verspillen waardevolle tijd en geld"
Klopt, vandaar met z'n allen overstappen op 'open source software', nix illegaal downloaden, goede bescherming ook en allemaal voor de gratis ! ;)
07-12-2009, 13:42 door spatieman
en hoe vaak gebeurd het dat zelf legale software besmet is ???
ook heel vaak
07-12-2009, 13:51 door Anoniem
FUD!
07-12-2009, 13:52 door Anoniem
FUD

tijd voor écht nieuws
07-12-2009, 13:55 door Anoniem
Wij zijn het met MS eens en ook met de kop van dit bericht. De mens is zelf de grootste virus die er rond loopt. De mens is ook schuldig aan allerlei security issues die steeds keer op keer behandeld moeten worden. Het is daarom ook niet zo gek, dat MS dit bericht steeds herhaald. Mensen die zo negatief over MS zijn kunnen beter de vinger naar hun zelf wijzen. Vergeet niet dat jij de grootste virus bent.....

Sectrust.Osd.Ams.OSD/CREW.
07-12-2009, 14:10 door Anoniem
wauw windows ontdekt ook wat! We wisten dit alleen al een jaartje of 5-6 geleden, maar goed ze proberen het tenminste :)
07-12-2009, 15:37 door Anoniem
Ik denk wel dat ze dat weten bij Microsoft :)
Klik Mijn Computer (of de naam die je dat gaf) en klik de help in de taakbalk en neem de site achter: Is dit een legaal exemplaar van Windows deze dus:

http://www.microsoft.com/howtotell/windows/default.aspx?displaylang=nl-be

Ze weten dat goed genoeg bij Microsoft. Wat ik er merkwaardig aan vond is dat ze die sites die dat aanbieden (en dat zijn er redelijk wat) niet sluiten of voor rechters dagen. Ik zou het persoonlijk ook niet graag hebben als ik een bedrijf had dat veel mensen tewerk stelde om dan mijn inkomsten te zien dalen doordat er illegale (lees crimineel aangepaste software) versies
de ronde doen. (die versies deugen op de één of andere manier meestal ook niet)
Ik denk dat er veel mensen, zwaarder zouden zijn opgetreden dan wat Microsoft doet tegen die illegale versies.
Ieder zijn mening hierover natuurlijk punt.
07-12-2009, 15:39 door Anoniem
Een schappelijke prijs voor een 'goede' windows (40 euro?) zou meer zoden aan de dijk zetten tegen malware dan MS die "Microsoft: Veel illegale software is besmet"-berichtjes de wereld in stuurt.
07-12-2009, 16:05 door Anoniem
De kwaliteit van het 'nieuws' holt echt achteruit. Weer een anti-piraterij bericht dat in het jasje van een nieuwsbericht hier wordt gepost. Hou er alsjeblief eens mee op en ga eens wat interessanter nieuws posten dan deze crap! ugh!
07-12-2009, 18:16 door Anoniem
Hebben we dit bericht nou niet al 3 keer zien langskomen...?
07-12-2009, 19:58 door Anoniem
Leuke quote van Bill Gates over illegale software :

"Although about 3 million computers get sold every year in China, people don't pay for the software. Someday they will, though," Gates told an audience at the University of Washington. "And as long as they're going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted, and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the next decade."

Bron :

How Piracy Opens Doors for Windows
http://articles.latimes.com/2006/apr/09/business/fi-micropiracy9
07-12-2009, 21:44 door Anoniem
"Volgens onderzoek van de Harrison Group lopen bedrijven die illegale software gebruiken 73% meer kans op het verliezen van gevoelige gegevens en 73% meer kans dat belangrijke computers meer dan 24 uur buiten werking zijn."

Ik ben wel benieuwd op wat voor 'diepgravend onderzoek' deze statistieken zijn gebaseerd ;)
08-12-2009, 03:57 door Anoniem
Microsoft: Veel illegale software is besmet
Gisteren,12:32 doorRedactieReacties: 16
------------------------------------------------------------

Juist, alangggggggggggg bekend hoor Microsoft, en wat doen we daar dan aan?

Juist ook alanggggggggg bekend een goede anti-virus scanner installeren.

Dus oud nieuws
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.