image

Google sleept scammers voor rechter

dinsdag 8 december 2009, 12:12 door Redactie, 5 reacties

Google is een rechtszaak gestart tegen internetoplichters die de naam en logo's van de zoekgigant gebruiken om internetgebruikers op te lichten. Het gaat om de "Google Money" scams, die gebruikers laten geloven dat ze door thuis te werken een fortuin kunnen verdienen, maar uiteindelijk zelf gedupeerd achterblijven. De e-mails, pop-ups en aanbiedingen lijken van Google afkomstig te zijn, maar zijn dat niet. Al duizenden mensen zijn voor de scams gevallen, die allemaal hun financiële gegevens opsturen en vervolgens allerlei verborgen kosten moeten betalen.

Het gaat dan om zaken als DVD's, die niet geleverd worden of malware bevatten of toegang tot exclusieve websites die vrij toegankelijk zijn en zogenaamd uitleggen hoe men via Google geld kan verdienen. Reden voor Google om een aanklacht in te dienen tegen Pacific WebWorks en een aantal andere naamloze partijen die zich hiermee bezighouden.

Te goed om waar te zijn
Naast de juridische actie is Google ook continu bezig met het verwijderen van dubieuze URLs uit de zoekmachine en het uitschakelen van AdWords accounts die de merknaam van Google misbruiken. Toch erkent de zoekgigant dat het niet alle scams kan stoppen. "We kunnen een deel van het probleem oplossen, de rest is aan jou." Internetgebruikers moeten voorzichtig zijn met het verstrekken van financiële gegevens. "En let altijd op als je een aanbieding krijgt die te goed om waar te zijn lijkt."

Daarbij merkt Google op dat het wel mogelijk is om online geld te verdienen. "De beste manier om een bedrijf op het web te starten, is door je gebruikers echt te dienen. Biedt zinnige producten en diensten aan of schrijf over iets waar je gepassioneerd over bent."

Reacties (5)
08-12-2009, 12:25 door Syzygy
"En let altijd op als je een aanbieding krijgt die te goed om waar te zijn lijkt."

Hiermee diskwalificeert Google al zijn eigen producten hahahaha
08-12-2009, 12:31 door spatieman
dus google mag wel mensen oplichten ?
08-12-2009, 12:33 door Anoniem
Ja, wat een noobs
08-12-2009, 13:47 door Knight Of The Post
Door Syzygy:
"En let altijd op als je een aanbieding krijgt die te goed om waar te zijn lijkt."

Hiermee diskwalificeert Google al zijn eigen producten hahahaha
Altijd scherp. ;-)
09-12-2009, 12:04 door Anoniem
Door spatieman: dus google mag wel mensen oplichten ?
Tuurlijk, want dat is geen Microsoft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.