image

Russische geheime dienst achter klimaathack?

dinsdag 8 december 2009, 16:30 door Redactie, 14 reacties

Mogelijk zit de Russische geheime dienst achter de diefstal van honderden e-mails van de Universiteit van East Anglia, waaruit zou blijken dat klimaatcijfers al jaren worden gemanipuleerd. De Britse krant Mail on Sunday zegt aanwijzingen te hebben die op Russische betrokkenheid wijzen. De e-mails zouden via een webserver in de voorheen gesloten Siberische stad Tomsk gelekt zijn.

Rusland is één van de grootste producenten van olie en gas en zou een groot belang hebben om afspraken over het terugdringen van de CO2-uitstoot tegen te werken. Hackers in Tomsk zouden vaker door de Russische geheime dienst zijn ingezet om door het Kremlin ongewenste websites uit de lucht te halen. Hierdoor kan de Russische overheid alle betrokkenheid ontkennen, terwijl de hackers het vuile werk opknappen, aldus de Mail on Sunday.

Scotland Yard
Volgens een Russische "hacking specialist" is er geen hard bewijs dat hackers uit Tomsk verantwoordelijk voor de aanval zijn, hoewel hij het niet uitsluit. "Het lijkt een goed geplande operatie te zijn geweest, die een politiek motief had in verband met Kopenhagen." Ook een Russische krant is van de "Russian connection" op de hoogte. "Naar verluidt waren het Russische hackers die op de servers van de universiteit hebben ingebroken." Bij de Universiteit van East Anglia studeren 33 Russen, maar het is onbekend of zij verdacht worden. Wel is bekend dat de Scotland Yard een zoektocht naar de hacker of hackers is gestart.

Reacties (14)
08-12-2009, 17:58 door Anoniem
Het modder gooien naar de klimaatcritici is nu echt begonnen.
Eerst dat mens van de VN, en nu dit weer.

En weer gaat het niet over de inhoud, namelijk wat er in die e-mails naar boven komt.
08-12-2009, 19:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-12-2009, 22:05 door Anoniem
"It's a carefully made selection of emails and documents that's not random," Jean-Pascal van Ypersele, IPCC vice chairman, told the paper. "This is 13 years of data, and it's not a job of amateurs."
http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2009/12/since-over-1000-confidential-e.html

Zou het niet net zo goed een insider kunnen zijn die de bestanden op een openstaande Russische FTP site heeft geupload ? Immers weet een insider binnen het East Anglia Institute als geen ander bovenstaande selectie te maken ?
08-12-2009, 23:00 door _Peterr
Leuk, Russische complottheorieen.
09-12-2009, 01:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2009, 08:14 door Anoniem
En dan nog, reageer maar eens op de inhoud van de gelekte mails.
09-12-2009, 08:15 door Anoniem
Door Peter V: Ik vrees dat men de aandacht probeert af te leiden...
/agree

Zeggen dat t door Russische hackers komt en dan is het allemaal weer goed en gaan ze vrolijk verder waar ze mee bezig waren..

Lang leve de overheden!!!
09-12-2009, 08:20 door Syzygy
Wij in de westerse wereld maken een denkfout omdat we blind zijn voor andere ideeën.
Wij zijn zo arrogant dat wij denken dat ONZE MANIER de enig juiste is.

In de voormalige Sovjet Unie, laten we zeggen de oud Russische landen heerst een andere cultuur met betrekking tot het begrip werk. Spammen is daar werk en geen kattenkwaad of een misdrijf. Ze zien het als werk en de overheid is gewoon een klant en wellicht een goed betalende klant.

Het zelfde geldt voor oorlog voeren, soldaat zijn is een betaalde baan, je vak is het winnen van een strijd desnoods ten koste van het leven van een ander. Voor wie je vecht is niet relevant, dat is de opdracht gever.

Er wordt daar een heel andere manier van denken gehanteerd omtrent dit onderwerp, in onze ogen niet correct dus willen we het denkpatroon van daar ook niet aanvaarden.
09-12-2009, 10:08 door Anoniem
Voor de waarheidsvinding maakt het niet uit wie die gegevens boven water gekregen heeft. Dat men dit nu roept klinkt als een poging om de discussie van de inhoud (hoe zit het nu echt met die klimaategevens?) af te halen en over dit soort zaken te laten gaan.

Overigens, net zoals de Rusische overheid goed geld verdient aan olie en gas hebben vweel westerse overheden een financieel belang bij het angst aanjagen van de burgers voor door de mens veroorzaakte klimaatverandering: dat is immers een prima excuus om allerlei belastingen in te voeren of te verhogen, en meteen ook nog even de controle over de burger te vergroten (kilometerheffing, "slimme" stroommeters).
09-12-2009, 11:30 door Anoniem
“In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill” – Alexander King and Bertrand Schneider, The First Global Revolution, A Report by the Council of The Club of Rome (1991).

I used to have a .sig, but the government told me it would cause cancer.
09-12-2009, 11:31 door fluffyb53
Een analyse van een sysadmin :

http://www.smalldeadanimals.com/FOIA_Leaked/
09-12-2009, 11:47 door spatieman
hoe harder ze ontkennen, hoe zwaarder de waarheid dus is..
09-12-2009, 13:00 door Anoniem
http://www.smalldeadanimals.com/archives/012847.html#comments

Derde commentaar van boven, door iemand die nadenkt in plaats van er op los te roepen zoals in de comments op security.nl en in Kopenhagen (Peter O'Donnell at December 9, 2009 3:22 AM). Het kost meer dan 10 seconden maar het is het waard. Voor degenen met een AHDH aandachtsspanne in elk geval een quote:

"I've spent a lifetime looking at climate data, you can really find evidence to "demonstrate" almost any theory you fancy, but I really feel that most on both sides of this debate are starting to fling about some very inflated and misleading data.".

'both sides', inderdaad.
09-12-2009, 20:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.