image

Avast gaat anti-virus updates beter testen

donderdag 10 december 2009, 10:53 door Redactie, 5 reacties

Anti-virusbedrijf Avast gaat na de desastreuze false positive, waardoor talloze programma's ten onrechte voor malware werden aangezien, maatregelen nemen om herhaling te voorkomen, waaronder het beter testen van anti-virus updates. De false positive zorgde ervoor dat de virusscanner programma's als Skype, Spybot Search & Destroy, Adobe software, mediaspelers, drivers van Realtek en andere fabrikanten als de "Delf-MZG Trojan" beschouwde. Bij sommige gebruikers zorgde dit ervoor dat ze hun systeem opnieuw moesten installeren. Pas na vijf en een half uur had de virusbestrijder het probleem opgelost en een nieuwe update uitgebracht.

Testen
De oorzaak lag bij een groep engineers die een "out-of-cycle update" uitbracht om een probleem op te lossen. Daarbij omzeilden de engineers het geautomatiseerde systeem en brachten een niet-geteste update uit. Directeur Vincent Steckler beloofde beterschap en laat vandaag weten hoe men herhaling hoopt te voorkomen. Zo krijgt alleen een "zeer kleine en gecontroleerde groep" toestemming om virus updates te publiceren. De updates worden voortaan tegen een verzameling van 10 miljoen bekende, schone bestanden getest, zodat er geen false positives kunnen optreden. Daarnaast gaat men de fora en false positives meldingen monitoren nadat een update is uitgebracht.

"De grootste verandering die we hebben gemaakt is dat absoluut niemand anders dan deze kleine groep virus updates mag uitbrengen. Hiervoor zijn geen uitzonderingen, niet ik, onze CTO of andere virusonderzoekers mogen virus updates publiceren." Verder zal Avast een "roll back" mechanisme instellen die ervoor zorgt dat men in het geval van een foute update, die snel kan terugroepen en vervangen door de laatst werkende update. Dit voorkomt dat men eerst een nieuwe update moet ontwikkelen.

Reacties (5)
10-12-2009, 11:12 door Syzygy
dit hadden we voor 99% vorige week al behandeld

Wil iemand even alle repliek hieronder "pasten"

Dank u

Volgende onderwerp
10-12-2009, 15:04 door Anoniem
Dat zal wel, maar ik kan gvd wel WIndows opnieuw gaan installeren op de laptop van een familielid. Alsof mensen in hun vrije tijd niets beter te doen hebben.
10-12-2009, 19:06 door cyberpunk
Door Anoniem: Dat zal wel, maar ik kan gvd wel WIndows opnieuw gaan installeren op de laptop van een familielid. Alsof mensen in hun vrije tijd niets beter te doen hebben.

Misschien kan je ze ineens wat beter opvoeden. Zelfs mijn moeder weet dat je niet zomaar bestanden moet beginnen te verwijderen ook al begint Avast opeens te krijsen dat er virussen zijn. Als digibeet zou ze het om z'n minst abnormaal vinden en me even telefoneren. Gelukkig voor haar (en voor mij) heeft ze er niets van gemerkt.

Mijn zus daarentegen kreeg wél een hoop false positives op haar dak. Maar in plaats van de bestanden te verwijderen had zij er enkele in de kluis gestopt en toen er nog méér meldingen volgden heeft ze me gecontacteerd.

Familieleden/digibeten "opvoeden" werpt dus wel degelijk vruchten af. Kan dat familielid van je trouwens geen systeemherstel doen of zo? (Bij de meeste van mijn familieleden staat dit uit; ik heb zelf een image gemaakt van de C: partitie.)
11-12-2009, 07:33 door Syzygy
Systeem herstel ??
11-12-2009, 09:14 door Anoniem
Door Syzygy: dit hadden we voor 99% vorige week al behandeld

Wil iemand even alle repliek hieronder "pasten"

Dank u

Volgende onderwerp

Inderdaad

Door Syzygy: Systeem herstel ??

En ja, waarom eigenlijk niet...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.