image

FBI: Schade nep-virusscanners 150 miljoen dollar

zaterdag 12 december 2009, 12:34 door Redactie, 4 reacties

Volgens De FBI zijn slachtoffers van nep-virusscanner de afgelopen tijd meer dan 150 miljoen dollar (102 miljoen euro) kwijtgeraakt. De opsporingsdienst verspreidde gisteren een waarschuwing waarin het consumenten voor de misleidende security waarschuwingen en pop-ups waarschuwt. "Deze berichten kunnen een virus bevatten dat je computer kan beschadigen, kostbare reparaties veroorzaakt of nog veel erger, tot identiteitsdiefstal leidt." Naast de werking van nep-virusscanners, waarschuwt de FBI ook voor kwaadaardige advertenties, beter bekend als “malvertising.”

Cybercriminelen gebruiken hierbij eenvoudig te herinneren namen en associëren die met bekende applicaties. Het gaat dan om variaties van bekende virusscanners en andere beveiligingssoftware. Consumenten krijgen het advies om eerst de exacte naam van de aangeboden software uit te zoeken en te controleren of die wel legitiem is. In het geval van anti-virus pop-ups moeten gebruikers volgens de FBI hun browser sluiten en computer uitschakelen. Vervolgens moet men na het opnieuw opstarten het systeem met een virusscanner scannen.

Reacties (4)
12-12-2009, 12:41 door spatieman
* klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik *
simulatie dom klik gedrag van de gemiddelde internetter.
oh, leuke popup *klik *
he, een spelletje * klik *
oh,. ik ben virus geinfecteerd * klik *
etc....
*klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik * klik *
oh, ik moet mijn Email wachtwoord invullen, anders kom ik niet op die leuke site * klik * .
etc..
12-12-2009, 19:12 door Syzygy
De FBI is nu al rekenkamer ook.
Hebben ze alle bedrijven gebeld en gevraagd hoeveel dit probleem ze gekost heeft of is het een heel globale schatting (waar de Amerikanen o zo goed in zijn)
13-12-2009, 14:54 door MrBil
Door Syzygy: De FBI is nu al rekenkamer ook.
Hebben ze alle bedrijven gebeld en gevraagd hoeveel dit probleem ze gekost heeft of is het een heel globale schatting (waar de Amerikanen o zo goed in zijn)

Dat vraag ik me ook altijd weer af bij dit soort artikels.
14-12-2009, 11:09 door Anoniem
In het geval van anti-virus pop-ups moeten gebruikers volgens de FBI hun browser sluiten en computer uitschakelen. Vervolgens moet men na het opnieuw opstarten het systeem met een virusscanner scannen.

dan zou ik maar niet meer op internet komen xD . Dit zou betekenen dat sommige mensen wel 1 keer per min opnieuw moet opstarten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.