image

"Microsoft moet standaard ad-blockers installeren"

woensdag 16 december 2009, 15:45 door Redactie, 16 reacties

Om de groei van Google Chrome OS en Android te stoppen, zou Microsoft er verstandig aan doen om standaard ad-blockers in Internet Explorer te installeren, aldus beveiligingsexpert Jeremiah Grossman. Op dit moment verdient Microsoft aan fabrikanten die standaard Windows installeren, maar wat als Google straks fabrikanten gaat betalen om Chrome OS te installeren. Zodra gebruikers op een advertentie klikken, krijgt de fabrikant een deel van de opbrengsten. Microsoft hoeft de opkomst van Google niet met lede ogen aan te zien. Het zou Windows Update kunnen gebruiken om als "security feature" ad-blocking software te installeren, die reclames en banners stopt, net als AdBlocker Plus op Firefox doet. Gebruikers zouden hier dolblij mee zijn, aangezien het voor minder irritante advertenties zorgt, het surfen sneller maakt en de kans op geïnfecteerde advertenties die malware verspreiden verkleint. Daarnaast zou Google geen inkomsten meer krijgen, omdat niemand meer op advertenties klikt.

"Veel gebruikers, zelfs Firefox gebruikers, zouden naar Internet Explorer overstappen als deze feature beschikbaar zou zijn." Volgens Grossman weten veel mensen niet eens dat Adblocker Plus voor Firefox bestaat. De actie van Microsoft zou er ook voor zorgen dat andere browserontwikkelaars, zoals Mozilla, dit ook standaard aan hun browser gaan toevoegen. "Aangezien niemand door Microsoft qua beveiliging op achterstand wil worden gezet." Eerder speculeerde Firefox NoScript extensie bouwer Giorgio Maone dat NoScript er nog niet voor Google Chrome is, omdat het advertenties blokkeert en Google dit niet wil.

Dupe
Websites zouden mogelijk de dupe worden, maar Microsoft kan voor hen een "veilig advertentienetwerk" aanbieden, waarbij adverteerders Microsoft moeten betalen. "Ik vraag me al tijden af waarom betaalde webuitgevers het gebruik van ad-blockers niet promoten, om zo druk uit te oefenen op hun concurrenten die gratis content verspreiden." Zelfs als er een rechtszaak komt, zal Google al die tijd zonder inkomsten zitten.

Reacties (16)
16-12-2009, 15:51 door Anoniem
Beetje een vreemd bericht. Stel dat MS dat zou doen, dan zou menig website over de kop gaan. Natuurlijk kun je dan aanvoeren dat het niet gezond is om je hele bedrijfsvoering puur op adinkomsten te bouwen, maar het gebeurt wel. Ben benieuwd wat Google als reactie zou gaan doen (random server URLs, content checks bijv). Het lijkt me niet wenselijk dat we weer terug gaan naar de tijd waarin je maar met één bepaalde browser een site kunt bezoeken, alleen nu onder het mom van advertenties...
16-12-2009, 16:04 door Skizmo
Websites zouden mogelijk de dupe worden, maar Microsoft kan voor hen een "veilig advertentienetwerk" aanbieden, waarbij adverteerders Microsoft moeten betalen.
WTF is dit nu weer voor gemekker ? Een "veilig advertentienetwerk" ? Dit idee heeft een hoog "fail" gehalte.
16-12-2009, 16:15 door Syzygy
MS IE is sowieso vreselijk traag t.o.v. bijvoorbeeld een Chrome.
Ik denk dat het Ad Blocker argument om over te stappen naar IE iets te hoog wordt ingeschat.

Als het je echt zo irriteert, kun je dit altijd nog afvangen in je hostfile
Er staan genoeg lijsten met url's van ad sites op het net
16-12-2009, 17:20 door Anoniem
Ik denk dat het Ad Blocker argument om over te stappen naar IE iets te hoog wordt ingeschat.
Ik denk dat veel mensen het gewoon niet kennen. De nee-nee sticker is wel heel bekend en kijk maar eens rond hoeveel mensen die op de brievenbus hebben zitten.
16-12-2009, 18:56 door Anoniem
Door Syzygy: MS IE is sowieso vreselijk traag t.o.v. bijvoorbeeld een Chrome.
Ik denk dat het Ad Blocker argument om over te stappen naar IE iets te hoog wordt ingeschat.

Als het je echt zo irriteert, kun je dit altijd nog afvangen in je hostfile
Er staan genoeg lijsten met url's van ad sites op het net
Nou dan moet je toch echt even je instellingen nakijken, want bij mij is IE razendsnel. En met zorg voor mijn privacy.
16-12-2009, 21:18 door Anoniem
Wel origineel, de hele wereld zeikt dat Microsoft niet steeds van die onethische marktstrategiën moet gebruiken. Deze man zet ze er toe aan en bedenkt ze zelfs voor ze.
16-12-2009, 21:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-12-2009, 21:40 door Anoniem
Google zal uiteraard ook Firefox gaan ondersteunen, want als je nou met GoogleOS Crome erg weinig kan doen. Bij google en Microsoft willen ze jou graag spammen met advertenties , dan ga je maar naar firefox toe, of met linux werken. Er zijn toch altijd een omwegen temaken met een virtual machine, dan heb je zo voorelkaar op Windows of linux om virtual machine installeren. Maar google ondersteund zo iets niet, Google gaat zichzelf promoted.
17-12-2009, 03:04 door Anoniem
Enneh, een veilig advertentie netwerk aanbieden?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Contradictie
Waar is de tijd gebleven dat je gewoon lekker kon browsen met je browsertje?
Ach, die goeie ouwe tijd...
toen de meute en de multinationals Internet nog niet hadden gevonden.

Een Oudje.
17-12-2009, 08:32 door jaapd
Laat ze het maar niet doen. Als Microsoft dat in gaat bouwen wordt het de moeite waard om de ad blocker te gaan omzeilen. Nu kunnen wij AdBlockPlus gebruikers heerlijk rustig surfen zonder flikkerende reclames.
17-12-2009, 08:40 door Anoniem
In ga in geen geval terug naar internet explorer. Dat staat vast,
wat betreft ad-blocking. Ik zou wel een feature willen die per site in staat stelt plugins selectief aan en uit te schakelen.

En verder, ik wens een ad blocker success als de advertentie lokaal op de zelfde server als een plaatje gehost is, en via een lokaal gehost php script doorverwijst naar de site waarvoor geadverteerd wordt. Hoe ga je dat onderscheiden van de rest van de content.
17-12-2009, 09:53 door Anoniem
Door Syzygy: MS IE is sowieso vreselijk traag t.o.v. bijvoorbeeld een Chrome.
Ik denk dat het Ad Blocker argument om over te stappen naar IE iets te hoog wordt ingeschat.

Mijn privacy is belangrijker dan het snel op het scherm toveren van een website..
Zolang Google Chrome gebruikt om browse gedrag te verzamelen en hun advertentie aanbod er op aan te passen zal ik het niet gebruiken..

Heel Google staat IMO op dit moment hoger op de lijst van "Evil companies" dan MS..
17-12-2009, 10:20 door Anoniem
En verder, ik wens een ad blocker success als de advertentie lokaal op de zelfde server als een plaatje gehost is, en via een lokaal gehost php script doorverwijst naar de site waarvoor geadverteerd wordt. Hoe ga je dat onderscheiden van de rest van de content.

Als die site op de lijst van bekende adsites voorkomt wordt hij geblokkeerd, anders niet. Da's niet helemaal waterdicht maar een adblocker die 99% en geen 100% tegenhoudt is ook al een verademing.
17-12-2009, 18:03 door spatieman
* pakt kopje koffie, en probeert bij te komen van het lachen *
18-12-2009, 13:03 door fluffyb53
Zit min of meer al ingebakken in IE8 met Inprivate Filtering. Geen Adblock Plus natuurlijk. Probleem is dat je het niet permanent kan inschakelen zonder registry-ingreep.
01-12-2013, 14:00 door nicky1986
Ik vind het allemaal zon onzin laat mensen toch adverteren dat zorgt weer voor geld in het laatje en voor de mensen die dit irritant vinden moeten dan niet gaan internetten en bovendien adverteren is niet strafbaar dus ze kunnen het moeilijk gaan verbieden maar ik weet dat er mensen bij zijn die bijvoorbeeld met ppv marketing dat zijn die pop ups hun geld mee verdienen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.