Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Should the U.S. Destroy Jihadist Websites?

24-12-2009, 09:32 door Syzygy, 4 reacties
De oorlog verplaatst zich verder naar het Internet !

http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1949373,00.html
Reacties (4)
24-12-2009, 10:18 door Anoniem
@ Syzygy :

Het is maar erg de vraag hoeveel men daaraan heeft. Immers kan men altijd nieuwe websites opzetten, die zich aan het zicht onttrekken van opsporings- en inlichtingendiensten. Monitoren van websites geeft veel meer bruikbare informatie. Daarnaast zijn er volgens mij erg veel 'Jihadi websites' waarvan je je kunt afvragen of het geen honeypots zijn waarmee men in kaart probeert te brengen wie op internet geinteresseerd zijn in dit materiaal, en mogelijk zo geradicaliseerd zijn dat ze aktie willen ondernemen.

Indien je kijkt naar website IP/DNS registraties van Jihadi websites, dan zijn er toch verdacht veel van dergelijke websites welke bijvoorbeeld in Texas of Virginia zijn gebaseerd, en waartegen niet lijkt te worden opgetreden (zie bijvoorbeeld de website van de Internet Haganah m.b.t. registratie info van Jihadistische websites).

Tenzij de Amerikanen niet geinteresseerd zijn in het verwijderen van websites van de vijand tegen wie zij een oorlog stellen te voeren, zou je ervan uit kunnen gaan dat men deze websites mogelijk zelf in het leven heeft geroepen, ofwel als propagandamateriaal, ofwel om de eigenlijk inlichtingenpositie te versterken (of beide).
24-12-2009, 10:47 door Syzygy
Inderdaad maar je ziet dat de oorlog zich steeds meer naar de Cyberwereld verplaatst (openlijk dan wel te verstaan)
Aanvallen zullen via Proxy's en andere omwegen lopen en het zal een voortdurend kat en muis spelletje worden.

In deze strijd tussen het Extremistisch deel van het Midden Oosten en de Westerse Wereld, nu nog alleen in de gedaante van de USA maar dat waait eerdaags natuurlijk over naar andere Westerse Landen , is Israël natuurlijk weer de lachende derde.

Zoals Machiavelli al zei: Verdeel en Heers
24-12-2009, 16:53 door Anoniem
Door Syzygy: Inderdaad maar je ziet dat de oorlog zich steeds meer naar de Cyberwereld verplaatst (openlijk dan wel te verstaan)
Aanvallen zullen via Proxy's en andere omwegen lopen en het zal een voortdurend kat en muis spelletje worden.

In deze strijd tussen het Extremistisch deel van het Midden Oosten en de Westerse Wereld, nu nog alleen in de gedaante van de USA maar dat waait eerdaags natuurlijk over naar andere Westerse Landen , is Israël natuurlijk weer de lachende derde.

Zoals Machiavelli al zei: Verdeel en Heers

Daar voel jij je wel bij, gezien jouw flirt met Wilders eerder op dit forum
25-12-2009, 11:32 door KwukDuck
Om een kort antwoord te geven op de vraag...

Nee.

Net zoals wij onze vrijheid van meningsuiting willen (hoewel dat ook steeds meer beperkt wordt) mogen wij dat ook anderen niet afnemen natuurlijk, hoe raar of controversieel die mening ook mag zijn.

Persoonlijk heb ik liever dat iemand mij de huid op internet verrot scheld als dat er onaangekondigd een molotov door het raam vliegt.

Als deze personen hiermee 'aanhangers' van hun ideeën krijgen dan is dat zeer waarschijnlijk niets nieuws en geeft het ons alleen maar meer inzicht in hoeveelheden en wat deze mensen precies denken.

Op het moment dat je welke informatie dan ook op internet gaat blokkeren of verwijderen gaat het hele handeltje 'underground' waardoor je helemaal geen inzicht meer hebt in de situatie, en de opsporingsdiensten ook niets meer kunnen doen als er echt gevaar dreigt.

Uiteraard dient men met online 'aanvallen' net zo om te gaan als met niet-jihad 'aanvallen'; opsporen en berechten. Dit staat los van de websites die een ander geloof of haat of wat dan ook verkondigen.

Ben bang dat dit een eindeloze discussie wordt tussen mensen die vrijheid en verstand in acht nemen en mensen die het 'probleem' vanuit veiligheid(lees controle) en stupiditeit benaderen. Uiteraard hebben alleen de laatste wat te zeggen over het algemeen en zal onze maatschappij er niet beter op worden, gok ik...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.