image

"Chinese hackers betrokken bij klimaathack"

maandag 28 december 2009, 12:02 door Redactie, 5 reacties

Niet de Russische geheime dienst, maar mogelijk Chinese hackers zitten achter de diefstal van honderden e-mails van de Universiteit van East Anglia, waaruit zou blijken dat klimaatcijfers al jaren worden gemanipuleerd. De onthulling is afkomstig van de Britse krant The Mail on Sunday, die beweert dat het informatie van de Russische geheime dienst FSB heeft ontvangen.

Via een Chinese computer werden de gestolen e-mails online geplaatst, zo blijkt nu. De website waarop dit gebeurde werd bij een Russisch hostingbedrijf gehost, waardoor gedacht werd dat de Russen achter de hack zaten. Het bewijs dat de The Mail ontving doet nu vermoeden dat mogelijk communistische hackers betrokken zijn. Het IP-adres in kwestie wordt gebruikt door verschillende Chinese organisaties, waaronder het Chinese milieu-instituut en het onderzoeksinstituut voor bos-ecologie en milieubescherming. Waar de aanvallers daadwerkelijk vandaan komen blijft onduidelijk, aangezien die een open relay server voor het versturen van de e-mails gebruikten.

Reacties (5)
28-12-2009, 12:12 door Syzygy
Nou maar even wachten op de reacties van de Chinezen, die waarschijnlijk niet zal komen dus eindigt het hier hetgeen de Russen natuurlijk niet vrijpleit want zonder weerwoord betekent natuurlijk niet per definitie dat iets waar is.
28-12-2009, 12:20 door Anoniem
Typisch Engelse boulevard journalistiek: vooral zonder geverifieerde en betrouwbare bron beschuldigingen naar derden overnemen voor wat sensatie en aandacht. I) zo'n bron is onbetrouwbaar dus zijn roddels; II) ze hebben nog nooit gehoord van een zombie: onvolledige belichting van een roddel maakt het nog minder betrouwbaar. Stelletje aandachttrekkers zijn het.
28-12-2009, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem: Typisch Engelse boulevard journalistiek: vooral zonder geverifieerde en betrouwbare bron beschuldigingen naar derden overnemen voor wat sensatie en aandacht. I) zo'n bron is onbetrouwbaar dus zijn roddels; II) ze hebben nog nooit gehoord van een zombie: onvolledige belichting van een roddel maakt het nog minder betrouwbaar. Stelletje aandachttrekkers zijn het.

Jij bent degene die niet goed op de hoogte bent meneer Anoniem!
In tegenstelling tot Nederland is de Britse boulevard pers doorgaans juist heel erg goed geïnformeerd.
28-12-2009, 12:41 door fluffyb53
Het is inside-job. Punt ander lijn. The Mail on Sunday zevert er wat op los.
28-12-2009, 14:01 door spatieman
hoe was dat nog eens met dat chinees firewall filter??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.