image

"Cloud maakt virusscanners overbodig"

maandag 28 december 2009, 14:50 door Redactie, 16 reacties

Doordat zowel thuisgebruikers als bedrijven steeds vaker hun gegevens in de cloud bewaren, kan de noodzaak voor een virusscanner in de loop van de tijd verdwijnen. Niet alleen moeten anti-virusbedrijven rekening met de laatste malware ontwikkelingen houden, ook de cloud kan een bedreiging vormen. Er staat minder en minder waardevolle data op computers, aldus Nick Summers. Die merkt verder op dat het speelveld zelf ook is veranderd. Toen een computer nog 1500 euro kostte, had het zin om een virusscanner van 70 euro aan te schaffen.

"Nu een Netbook al voor rond de 100 euro te vinden is, voelt het niet als een noodzaak om voor anti-virus software te betalen." Anti-virusbedrijven houden vol dat ze bestaansrecht blijven hebben, zeker nu steeds meer mensen hun leven in bits en bytes opslaan. "Op de korte termijn hebben ze waarschijnlijk gelijk", besluit Summers.

Reacties (16)
28-12-2009, 15:19 door Anoniem
Waar komt deze gek dan weer met zijn informatie vandaan,een notebook van 100 euro,toch niet als je echt kwaliteit wil hebben tel er dan maar gauw vierhonderd bij op. En nog een ergenis er zij ook nog zat mensen die met een desktop werken.
IK durf voor de rest ook te zweren dat de meeste huis tuin en keuken pc gebruikers nog wel veel informatie op hun pc of laptop opslaan. Ik heb het idee dat ook die gasten die dit beweren niet om onze privacy malen die willen dat in de toekomst alles open is
zodat hun nog meer informatie kunnen beheren van de gewone burgers,zodat onze privacy verkocht kan worden aan de hoogste bieder!
28-12-2009, 15:33 door MrBil
Door Anoniem: Waar komt deze gek dan weer met zijn informatie vandaan,een notebook van 100 euro,toch niet als je echt kwaliteit wil hebben tel er dan maar gauw vierhonderd bij op. En nog een ergenis er zij ook nog zat mensen die met een desktop werken.
IK durf voor de rest ook te zweren dat de meeste huis tuin en keuken pc gebruikers nog wel veel informatie op hun pc of laptop opslaan. Ik heb het idee dat ook die gasten die dit beweren niet om onze privacy malen die willen dat in de toekomst alles open is
zodat hun nog meer informatie kunnen beheren van de gewone burgers,zodat onze privacy verkocht kan worden aan de hoogste bieder!
Agree!
28-12-2009, 15:40 door Anoniem
Door Anoniem: Waar komt deze gek dan weer met zijn informatie vandaan,een notebook van 100 euro,toch niet als je echt kwaliteit wil hebben tel er dan maar gauw vierhonderd bij op.

NETBOOK lezen wat er staat als je al het verschil weet....
28-12-2009, 16:05 door Anoniem
btje bullshit want als je lokaal bestanden overpompt en dan over je netwerk gaat zitten verspreiden
de blik is een beetje kort door de bocht
klinkt beetje als "ik rijd in een ferrari met 320 dus heb ik geen gordel nodig"
28-12-2009, 16:13 door Anoniem
Daar gaan we weer: alsof dat de enige manier is om besmet te raken. Dat is de stomste redenering waar we ons al jaren krom om lachen.
28-12-2009, 16:32 door Anoniem
Dus als je gegevens centraal worden bewaard zoals bij cloud computing, heb je geen virusscanner nodig?? Wat een ontzettende kul!! Nomineer die Summers a.u.b. voor IT-idioot van het jaar!
28-12-2009, 17:28 door Anoniem
Idd, IT-idioot van het jaar..
Er zijn trouwens ook geen netbooks van $100.. en zelfs dan, op je bankrekening/creditcard staat hopelijk meer, wil je dat wel kwijt ofzo..
28-12-2009, 17:35 door Syzygy
Ja Drank maakt meer stuk dan je lief is.
28-12-2009, 21:55 door Anoniem
Wat een gek! Netbook voor 100 dollar? Hij zal wel een 2e a 3e hands bedoelen.
28-12-2009, 23:32 door Anoniem
Wel heel erg extreme reacties op dit artikel! Ik vraag me af of deze beste man goed geciteerd is...

Maar goed, ik zie wel een steeds grotere verschuiving van lokale virusscanners naar enterprise oplossingen waarbij de virussen alreeds door de firewall uit de streams worden gehaald waardoor de behoefte voor lokale oplossingen verdwijnd. Tevens zie je bij clouds ook steeds meer dat deze wordt benaderd via een web interface of via een remote desktop oplossing. De behoefte voor lokale virusscanners zal alsmaar kleiner worden, veel managed firewals hebben al de mogelijkheid om clients van het netwerk verkeer af te sluiten als blijkt dat ze virussen bevatten. En op een netbook van 300 euro ga je niet zosnel een virusscanner installeren van 70 euro als het door een enterprise oplossing wordt opgevangen. Een netbook heeft meestal minder performance dus een virusscanner die dan nog zwaar op de achtergrond staat te hijgen is ook niet meteen iets dat je wilt.

En dan de grote vraag hoe wordt je tegenwoordig besmet met virussen, door het starten van illegale software, je hebt iets gedownload en denkt dat het een bepaald programma is maar dan blijkt het een virus te zijn, en ook hier helpt een virusscanner zelden voor om het te voorkomen, na de hand de problemen oplossen daar kun je ze voor gebruiken, maar voorkomen is weer iets heel anders.

Maar het verdwijnene van virusscanner technologie zie ik voorlopig ook nog niet gebeuren!
29-12-2009, 09:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-12-2009, 09:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-12-2009, 14:51 door Anoniem
@ Draconian

Het is inderdaad erg slordig geschreven en er wordt véél door elkaar gehaald.

Wat je ziet is dat particulieren (individuele) gebruikers steeds meer data op clouds plaatsen (gmail/msn enz die alles voor je bewaren).

Dan komt de tekst dat zakelijke gebruikers steeds meer data op clouds / remote servers plaatsen, dit slaat weer nergens op want zakelijke gebruikers slaan over het algemeen (uitzonderingen daar gelaten) hun data sinds jaar en dag niet meer lokaal op maar op de bedrijfs servers die netjes worden gebackuped. Dat we nu een verschuiving zien van lokale bedrijfsservers naar cloud servers of SAAS oplossingen van derde partijen is iets heel anders dan te stellen dat bedrijven data van clients naar servers verplaatsen...

Al met al is het een zéér slordig artikel dat vol staat met tegenstrijdigheden en waarbij zéér veel door elkaar wordt gehaald! Daardoor verliest het eigenlijk ook alle informatieve waarde en zou het eigenlijk niet eens geplaatst mogen worden op deze website.
30-12-2009, 09:35 door Anoniem
Ook grappig dat de noodzaak van een virusscanner wordt gerelateerd aan de waarde van de hardware. Net alsof je op een goedkoop systeem ook minder belangrijke data zet. Echt jammer, dit artikel...
30-12-2009, 14:25 door Anoniem
Hier is anoniem weer ik heb het effe opgezocht het verschil tussen Net/Notebook. En ik ben er van overtuigd dat de meeste mensen liever een notebook aanschaffen omdat je dan ook zelf dvd `s of software kan gebruiken[cd rom]
en dat er maar een klein percentage voor de aanschaf van Netbook zal gaan[misschien voor zakelijk gebruik] dus blijft mijn conclusie dat virusscanners nodig blijven ook in de toekomst meer ook omdat het overgrote deel van de mensen met Windows werkt . Maar het is altijd goed om iemand anders zijn mening te horen.
11-01-2010, 11:37 door Anoniem
Jaja, online, maar je wachtwoorden zul je toch op de pc zelf moeten invullen, of niet ?
Dus een keylogger werkt dan nog steeds !. dus een virusscanner lijkt mij echt wel nodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.