image

Hirsch Ballin wil bodyscan snel invoeren

dinsdag 29 december 2009, 20:48 door Redactie, 21 reacties

Minister Hirsch Ballin van Justitie wil snel op alle Nederlandse luchthavens het gebruik van bodyscans invoeren, zo heeft hij de NOS laten weten. De bewindvoerder had naar aanleiding van de mislukte aanslag tijdens een vlucht van Amsterdam naar Detroit een gesprek met Janet Napolitano, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid. "Er zijn mensen geweest die privacy-zorgen hebben geuit. Ik vind dat de veiligheid van de passagiers voorrang moet hebben", aldus Hirsch Ballin. Experts lieten weten dat de aangehouden Nigeriaanse man waarschijnlijk via een bodyscan wel zou zijn ontdekt.

Automatisering van de controle, zodat niemand hoeft mee te kijken, zal volgens de minister de bezwaren doen verdwijnen. De bodyscans zouden in eerste instantie voor alle vluchten naar de Verenigde Staten gelden, maar op langere termijn wordt de bodyscan voor alle passagiers van en naar Nederland verplicht. Daarvoor wil de minister de invoering ook op Europees niveau mogelijk maken.

Reacties (21)
29-12-2009, 22:06 door Anoniem
De volgende keer stop je dus een kilo (of twee) van die zooi in je achterste. Dat isweer niet te zien op de bodyscan.
Dat wordt peuteren bij iedereen die aan boord gaat in de toekomst.
29-12-2009, 22:44 door Anoniem
Ja hoor, blijf maar meer energie en geld steken in een risico dat compleet in het niets valt naast de risico's van roken, verkeer, griepepidemien, etc. Aan die laatsten mogen we allemaal dood aan gaan, zonder dat er verder maatregelen worden genomen. En daarmee neemt het percentage succesvolle aanslagen op vliegtuigen toch vast wel met 0,001 procent af. Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren, maar laten we vooral doorgaan met deze onzin.
En allemaal vanwege de controledrift van de Amerikanen. Een zo'n Amerikaanse op bezoek bij een Nederlandse minister, en hij danst al...
29-12-2009, 23:44 door Anoniem
Hoezo paniek reactie, en geld verspilling. Het wordt tijd dat de politici dit soort wilde ideeen eens uit eigen zak gaan betalen.
Of worden deze apparaten in Nederland gefabriceerd? (Weet iemand dit?)

Als er dan toch een "betere" controle moet plaatsvinden, laat dan alle passagiers maar naakt en zonder bagage in de vliegtuigen gaan zitten. Na inwendige controle natuurlijk. (Ze zouden eens iets te verbergen hebben). Het is nog goed voor de economie ook, omdat de passagiers bij aankomst nieuwe kleren moeten kopen.
En als we vervolgens ook nog eens iedereen per vliegtuig scheiden op geslacht en religie, dan zijn toch alle problemen opgelost.
NIET DUS!

In wat voor een wereld leven we, dat bij het minste geringste er weer extra controlemaatregelen getroffen moeten worden.
Het lijkt wel of dit kabinet/2e kamer alleen maar uit control-freaks bestaat.
Stop dan maar meteen met het internationale reizen per vliegtuig, en laat de mensen maar electronisch met elkaar communiceren. Dan kunnen er geen aanslagen op vliegtuigen meer plaatsvinden.
Of nog beter, beperk de reismogelijkheden van alle mensen op deze wereld tot maximaal enkele kilometers rond hun dorp/stad.

Zie je, vier alternatieven die beter zullen werken dan weer een ondoordachte controle maatregel. ;->
30-12-2009, 01:11 door KwukDuck
Kunnen we deze enge man niet snel "uitvoeren"?
30-12-2009, 01:56 door Anoniem
Door KwukDuck: Kunnen we deze enge man niet snel "uitvoeren"?
Waarom? Minister Hirsch Ballin houdt rekening met een menswaardige scan, die de bezwaren zal doen verdwijnen.
30-12-2009, 07:57 door Anoniem
Bullshit, over 2 jaar lezen we weer dat de bodyscan niet ver genoeg gaat of kuren vertoond.
Ook terroristen zijn niet dom en eenmaal een doel voor ogen heiligt alle middelen.
Echter niets doen is ook niet de oplossing. Terroristen in opleiding ter plaatse arresteren/uitschakelen lijkt me de beste oplossing.
Landen die hieraan niet meewerken gevoegelijk dwingen.
30-12-2009, 08:23 door Anoniem
Het blijft natuurlijk een wapenwedloop, dus ook dit helpt niet lang. Op al die miljoenen passagiers zal er gewoon weer eentje met iets wegkomen en dan krijgen we de volgende beperking over ons heen.

Vreemd, vroeger zaten mensen drie weken op een boot zonder bodyscan en toch hoor je niet veel over aanslagen in die tijd?
30-12-2009, 08:28 door Anoniem
En wat volgt er op deze paniek-reactie?

Moeten we nu wachten tot iemand op het idee komt om iets (bv een bom) via zijn lichaamsholte(n) te smokkelen?
Oh, nee. dat smokkelen gebeurt nu ook al.

Wat dan, via een implantaat? Hoeveel mensen lopen er wel niet rond met een stuk metaal in hun lichaam?
Gaan we die als volgende weigeren als ze per vliegtuig willen reizen?
"U bent een risico-geval"

Hoe willen ze "dodelijk materiaal" ontdekken als dat organisch is?
Een volledige gedetailleerde analyse maken van het menselijk lichaam, en dit in een database opslaan?

Of gaan we uiteindelijk gescheiden vluchten invoeren?
Een aparte vlucht voor overtuigd katholieken, protestanten, moslims, atheisten, joden, hindoes, aanhangers van wilders, overige extremisten, etc. Of scheiding op huidskleur? Intelligentie? Muziek-smaak? Politieke voorkeur?

Waar stopt dit????

Een paar alternatieven:
- Misschien moeten we maar gewoon alle buitenlandse vluchten weigeren.
- Sluit schiphol. Dat is goedkoper en milieuvriendelijker. :-)
- Geen bagage en kleren meenemen als er gevlogen wordt. Tevens een verplicht inwendig onderzoek. (Je moet toch iets over hebben voor veilig reizen)


Verry Off Topic:
Moeten kinderen ook door dit bodyscan apparaat?
En hoe wil dhr. Hirsch Ballin dit niet vergelijken met het maken van KP door de (Nederlandse) overheid.
(sorry, maar iemand moest het het eerste vragen)
30-12-2009, 08:49 door jaapd
Wat zal Hirsch Ballin blij zijn geweest met het bericht dat er een mislukt aanslag was geweest. Eindelijk een mooie reden om te zorgen dat iedereen zich helemaal bloot moet geven.
30-12-2009, 09:27 door cjkos
Door Anoniem:
Door KwukDuck: Kunnen we deze enge man niet snel "uitvoeren"?
Waarom? Minister Hirsch Ballin houdt rekening met een menswaardige scan, die de bezwaren zal doen verdwijnen.

Tot die tijd heeft de vliegreiziger totaal geen privacy, en na een tijdje is het zo 'gewoon' dat ze het gewoon zo houden.

Hirsch Ballin heeft niets met privacy en zal dat in mijn ogen ook nooit krijgen.

De vraag is eigenlijk of die bodyscan echt wel geholpen zou hebben. Zeker nu blijkt dat die Nigeriaan niet eens een paspoort bij zich had, 'langs' de controles is gevoerd en waarschijnlijk helemaal niet gechecked. De vraag is dus zou hij de normale check wel gehaald hebben. Dit lijkt mij een typisch voorbeeld van wachtten op een reden om de bodyscan in te voeren zonder al te veel verzet. Op Schiphol zal niemand gestraft worden, waarschijnlijk wel een promotie krijgen.
30-12-2009, 09:28 door Anoniem
En dat alles, terwijl ondertussen duidelijk is dat deze terrorrist nota bene door zijn vader al bij de Amerikanen was aangemeld als iemand die aan het radicaliseren was. Obama erkend dat ook als fout van zijn staatsapparaat. En hij wil dat ook uitzoeken.

Mijn mening:
Waar mensen zijn, worden fouten gemaakt. Dit zal ook rond de bodyscans gebeuren. Er zullen toch mensen iets omheen kunnen smokkelen.
Of erger nog, het zou ook echt kunnen werken. Dan worden terrorristen gedwongen om hun aandacht te verleggen naar andere onderdelen in de maatschappij (nucleaire generatoren, treinen, bussen, snelwegen, nutsbedrijven, banken, etc.) waardoor onze complete maatschappij verandert in een politiemaatschappij, met die belachelijke reacties van politici.
Dan zijn we pas echt de pineut.
30-12-2009, 09:31 door Anoniem
Door het falen van het Amerikaanse veiligheidsapparaat (de dader was al in beeld maar door menselijke fouten kon hij toch op het vliegtuig stappen) drukken 'wij' hier gewoon de bodyscan erdoor. En 'bodyscan voor passagiers _van_ en _naar_ Nederland VERPLICHT' wil dus zeggen dat wij geen vluchten meer binnen laten komen van mensen uit landen die geen bodyscan uitvoeren? Ik dacht het niet.
30-12-2009, 09:38 door Anoniem
Je zou toch willen dat politici konden lezen... http://www.cnn.com/2009/OPINION/12/29/schneier.air.travel.security.theater/index.html
30-12-2009, 09:55 door Anoniem
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety." - Benjamin Franklin
30-12-2009, 11:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2009, 12:02 door Anoniem
Door Jos Visser: De toekomst van de luchtvaart is als volgt: Na inchecken ga je naar een kleedkamer en kleed je je volledig uit. Al je kleren doe je in een container, en die wordt gescand, gedecomprimeerd, met belgische herders doorsnuffeld en daarna vacuum getrokken. Jij trekt een van overheidswege verstrekte niet-brandbare papieren overall aan en verlaat de kleedkamer. Vervolgens ga je naar je "sleeping pod" alwaar je horizontaal in wordt geschoven. Er wordt een narcosegas naar binnen gespoten en je gaat buiten westen. Met een vorkheftruck worden alle pods aan boord van een vliegtuig geschoven. Aan de ontvangende kant wordt je wakker gemaakt en kleed je je weer aan. Scheelt ook aan eten, entertainment system en luchtserveersters. Plus, als het vliegtuig neerstort merk je er niks van.
Net als in de film - ik wil het

grtz, Knight Of The Post
30-12-2009, 12:36 door Anoniem
Door Jos Visser:

De toekomst van de luchtvaart is als volgt: Na inchecken ga je naar een kleedkamer en kleed je je volledig uit. Al je kleren doe je in een container, en die wordt gescand, gedecomprimeerd, met belgische herders doorsnuffeld en daarna vacuum getrokken. Jij trekt een van overheidswege verstrekte niet-brandbare papieren overall aan en verlaat de kleedkamer. Vervolgens ga je naar je "sleeping pod" alwaar je horizontaal in wordt geschoven. Er wordt een narcosegas naar binnen gespoten en je gaat buiten westen. Met een vorkheftruck worden alle pods aan boord van een vliegtuig geschoven. Aan de ontvangende kant wordt je wakker gemaakt en kleed je je weer aan. Scheelt ook aan eten, entertainment system en luchtserveersters. Plus, als het vliegtuig neerstort merk je er niks van.

Ik zeg invoeren dit systeem. Geweldig, dat 'voelt' een vlucht van een uur of 12 naar CPT of JNB gewoon aan als een dutje van een x aantal uur!
30-12-2009, 12:51 door Anoniem
<RageMode>
Dit is echt prachtig nieuws, het bewijst maar weer eens dat 90% van de Nederlandse bevolking nog te dom is om te ademen. Ik vind het altijd zo mooi, dat wanneer er een tijdje geen aanslag meer is gepleegd/verijdeld mensen gaan denken over privacy en de macht die ze de overheid willen geven. Maar probeert één of andere neger een vliegtuig op te blazen, dan gaat dat opeens allemaal overboord. In volledige irrationele paniekreactie zijn we opeens bereid alles op te geven zolang we maar veilig zijn, of eigenlijk het idee hebben dat we veilig zijn. Het maakt namelijk voor de mensen geen fuck uit of het ook daadwerkelijk de veiligheid bevordert, omdat logische gevolgtrekking zo passé is.

Misschien moeten we eens na gaan denken waarom deze mensen die aanslagen plegen? Zijn het echt daadwerkelijk allemaal ontoerekingsvatbare mongolen die hun leven willen geven voor de Islam of heeft het misschien iets te maken met onze buitenlandse politiek? Nah, ze zullen vast geen aanstoot nemen aan het liberalistische neo-imperialisme dat nu al decennia lang hun landen en volkeren ontwricht voor financieel gewin. Er is namelijk nog nooit iemand tot geweld aangezet door socio-economische omstandigheden.

Wat zijn we toch bevoorrecht om in een land te wonen met zulke slimme mensen :)
</RageMode>
30-12-2009, 13:38 door Anoniem
Door Jos Visser: De toekomst van de luchtvaart is als volgt: Na inchecken ga je naar een kleedkamer en kleed je je volledig uit. Al je kleren doe je in een container, en die wordt gescand, gedecomprimeerd, met belgische herders doorsnuffeld en daarna vacuum getrokken. Jij trekt een van overheidswege verstrekte niet-brandbare papieren overall aan en verlaat de kleedkamer. Vervolgens ga je naar je "sleeping pod" alwaar je horizontaal in wordt geschoven. Er wordt een narcosegas naar binnen gespoten en je gaat buiten westen. Met een vorkheftruck worden alle pods aan boord van een vliegtuig geschoven. Aan de ontvangende kant wordt je wakker gemaakt en kleed je je weer aan. Scheelt ook aan eten, entertainment system en luchtserveersters. Plus, als het vliegtuig neerstort merk je er niks van.

Maar een passagier hoeft niet bij bewustzijn te zijn om een aanslag te plegen.
Bv. plant een bom met een organische klok in hem in (dit hoeft de betreffende passagier niet eens te weten -> bezoek aan arts of tandarts is voldoende) dit tijdens de vlucht ontploft. Dat de passagier slaapt maakt in dit geval niets uit.


Dit zelfde bom-scenario kan nu natuurlijk ook al toegepast worden. Dan helpen bodyscans en zwarte lijsten helemaal niet meer.
Zoek een Amerikaan, plant een "organische" bom bij hem in, en bij een volgende vlucht naar huis: BOEM!
Of nog makkelijker: een besmettelijk virus, dat pas na enkele dagen actief wordt. [Pest, ebola, etc.]

Hoe gaat een bodyscan daartegen helpen?
30-12-2009, 14:52 door Anoniem

Maar een passagier hoeft niet bij bewustzijn te zijn om een aanslag te plegen.
Bv. plant een bom met een organische klok in hem in (dit hoeft de betreffende passagier niet eens te weten -> bezoek aan arts of tandarts is voldoende) dit tijdens de vlucht ontploft. Dat de passagier slaapt maakt in dit geval niets uit.


Dit zelfde bom-scenario kan nu natuurlijk ook al toegepast worden. Dan helpen bodyscans en zwarte lijsten helemaal niet meer.
Zoek een Amerikaan, plant een "organische" bom bij hem in, en bij een volgende vlucht naar huis: BOEM!
Of nog makkelijker: een besmettelijk virus, dat pas na enkele dagen actief wordt. [Pest, ebola, etc.]

Hoe gaat een bodyscan daartegen helpen?

Of nog leuker. Je ontwikkelt twee virussen. Virus A zorgt voor de aanmaak van stof X. Virus B heeft een incubatie tijd van 20 dagen.
Je besmet een Amerikaan met de twee virussen. (Drinkwater?) Op het moment dat Virus B stof Y in het lichaam produceert zal er een chemische reactie plaats vinden met stof X die een ontploffing veroorzaakt. Elke Amerikaan een potentiële bom :D
30-12-2009, 15:24 door Anoniem
Door cjkos:
Door Anoniem:
Door KwukDuck: Kunnen we deze enge man niet snel "uitvoeren"?
Waarom? Minister Hirsch Ballin houdt rekening met een menswaardige scan, die de bezwaren zal doen verdwijnen.
Tot die tijd heeft de vliegreiziger totaal geen privacy, en na een tijdje is het zo 'gewoon' dat ze het gewoon zo houden.
De scan op Schiphol is minder expliciet dan het voorbeeld dat bij dit forum wordt gegeven en dus al menswaardiger.
Eveneens kun je met deze technologie automatisch op ongewenste stoffen laten controleren (spectroscopie), interessant om te implementeren, evenals herkenning van vormen en dergelijken. Zodra geïmplementeerd vervalt min of meer de noodzaak om naar een niet expliciete afbeelding te hoeven kijken.

Alle beveiligingsmaatregelen zijn er helaas niet voor niets: zonder het bestaan van criminelen en terroristen was dit allemaal niet nodig geweest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.