image

Cybercriminelen duiken op bom-Nigeriaan

woensdag 30 december 2009, 10:04 door Redactie, 3 reacties

De Nigeriaanse man die op eerste Kerstdag vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit probeerde op te blazen, is inmiddels ook lokaas van cybercriminelen die computers met nep-virusscanners proberen te infecteren. Wie op Umar Farouk Abdul Mutallab zoekt krijgt als resultaat allemaal websites die bezoekers laten geloven dat hun computer geïnfecteerd is en ze de aangeboden virusscanner moeten downloaden om de malware te verwijderen. Net als met andere incidenten waren cybercriminelen er als de kippen bij toen de naam van de "bom-Nigeriaan" bekend werd.

Ook het zoeken naar "vlucht 253" werd voor een "black hat SEO" aanval gebruikt. Via Search engine optimization (SEO) proberen aanvallers zoekmachines te misleiden, zodat kwaadaardige websites bovenaan de zoekresultaten eindigen, waarschuwt anti-virusbedrijf CA.

Reacties (3)
30-12-2009, 11:17 door Syzygy
Cybercriminelen duiken op bom-Nigeriaan

De titel deed meer vermoeden dan het verhaal, helaas !
30-12-2009, 12:04 door Anoniem
De lokaas begin met een video, daarblijfd het beeld zwart, kilk je op afspeeld driehoekje, dan verschijnd er een download verwijst naar een *.cn domain en een activeX application voor misleidende .exe file met malware aanboard. Download je dan dat bestand dan is je pc´s geinfecteerd. Tigerwood is ook erg populair. Het best wat je kan doen is download uitschakelen.
30-12-2009, 12:22 door Syzygy
Door Anoniem: De lokaas begin met een video, daarblijfd het beeld zwart, kilk je op afspeeld driehoekje, dan verschijnd er een download verwijst naar een *.cn domain en een activeX application voor misleidende .exe file met malware aanboard. Download je dan dat bestand dan is je pc´s geinfecteerd. Tigerwood is ook erg populair. Het best wat je kan doen is download uitschakelen.

Super, bedankt voor je bijdrage en uitleg !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.