image

Sony geeft PS3-hackers deadline

donderdag 17 februari 2011, 10:08 door Redactie, 20 reacties

Sony heeft Playstation 3-hackers gewaarschuwd dat ze met hun praktijken moeten stoppen, anders worden ze van het Playstation Netwerk afgesloten. De mediagigant plaatste een officiële verklaring online, waarin het stelt dat het jailbreaken van de spelcomputer in strijd met de voorwaarden is. Wie de jailbreak-oplossingen of illegale software blijft gebruiken, wordt afgesloten, aldus social media manager Jeff Rubenstein.

"Om dit te voorkomen moeten consumenten direct stoppen met het gebruik van omzeilingsapparaten en deze van hun Playstation 3 verwijderen, net als alle ongeautoriseerde of illegale software." Volgens Rubenstein is de maatregel nodig om de "business" van Sony en de speelervaring van eerlijke gebruikers te beschermen.

Reacties (20)
17-02-2011, 10:36 door Anoniem
mooi, eindelijk al die hackers van online games weg. Ik neem tenminste aan dat ze dit ook kunnen detecteren (dan gaat het over USB software waar ze mee zitten te kloten)
17-02-2011, 10:52 door Syzygy
speelervaring van eerlijke gebruikers te beschermen.

Ja we zeggen dit ook "voor de spelers" hoor
17-02-2011, 11:21 door Anoniem
Ik vind het op zich geen foute stelling: wil je gebruik maken van ons netwerk dan moet je aan technische eisen voldoen.

Alleen mijn vraag is hoe Sony dit dan wil gaan aanpakken: ze zijn daar niet echt vies van vergaande controle over de consoles van de gebruikers zelf te eisen. En dat gaat mij te ver. Ik zie Sony anders het probleem niet echt aanpakken en deze waarschuwing dan meer als bangmakerij.
17-02-2011, 11:30 door spatieman
Is Sony bang dat de hackers de rootkit's vinden op de PS3 ?
17-02-2011, 11:33 door Anoniem
Door spatieman: Is Sony bang dat de hackers de rootkit's vinden op de PS3 ?
belachelijke reactie,

het afsluiten van het Playstation netwerk zal niet voorkomen dat hackers de rootkit vinden. Ik geloof niet dat je een PS3 bezit? online games zoals Modern Warfare 2 zijn onspeelbaar door hackers.

Het zwart maken van deze actie is dom en laat zien dat je niks snapt van hoe het Playstation Netwerk en Playstation 3 systeem in elkaar zitten.
17-02-2011, 11:40 door Security Scene Team
Door spatieman: Is Sony bang dat de hackers de rootkit's vinden op de PS3 ?

ik denk het ja, het enige wat ze bereiken is dat hackers hun hacks naar het volgende level brengen. misschien het permanent kraken van de PS3? misschien het omzeilen van de 'afsluiting' van het netwerk.. hmm ik ben zeer benieuwd..
17-02-2011, 11:55 door Preddie
Sinds Sony zo kinderachtig is gaan doen tegen de mensen die schijnbaar slimmer zijn dan de mensen die zij zelf in dienst heeft heb ik Sony volledig geboycot.

Erken gewoon dat je verloren hebt, complimenteer die jongens en contracteer ze om mee te werken aan de beveiliging van nieuwe producten....... Het geen wat ze nu doen stimuleert alleen maar om de activiteiten van GeoHotz en vrienden door te zetten en te ondersteunen .....


EDIT:

dat rootkit is al gevonden: http://tweakers.net/nieuws/72359/ps3-firmware-v356-bevat-rootkit.html
De vraag blijft in hoever dit legaal is en sony hier juridisch op aan gesproken kan worden, want als blijkt dat persoongegevens verstuurt worden zal deze verwerking bij het CBP moeten worden aan gemeld, is dat niet gebeurt handelt Sony hier in nederland in strijd met de wet.

Inmiddels is sony begonnen met bannen : http://ps3.jailbreakscene.com/2011/02/the-psn-banning-starts-now/

Inmiddels claimt iemand anders het netwerk verkeer van de Playstation 3 ontsleuteld te hebben : http://www.nextgenupdate.com/forums/playstation-3-exploits-hacks/321582-beware-your-credit-card-other-info-sent-sony-psn-hacked.html

De oorlog die Sony gestart is tegen de hackers lijkt nu los gebarsten er lijkt een domino effect te hebben gecreëerd onder Hackers, van verschillende kanten is nu te zien dat groepen die zich er niet mee bezig hielden zich nu op de PS3 gaan storten, alle acties die Sony dus heeft genomen lijken het hele "hacking" proces in een sneltrein vaart te hebben gebracht.....
17-02-2011, 12:15 door Anoniem
Door Security Scene Team:
Door spatieman: Is Sony bang dat de hackers de rootkit's vinden op de PS3 ?

ik denk het ja, het enige wat ze bereiken is dat hackers hun hacks naar het volgende level brengen. misschien het permanent kraken van de PS3? misschien het omzeilen van de 'afsluiting' van het netwerk.. hmm ik ben zeer benieuwd..

Jij snapt volgens mij niet echt hoe een ban werkt he vriend?
Ze bannen op Userid, IP of MAC adres van de PS3.
Bij Xbox bannen ze ook, en voorlopig zijn daar nog geen mensen bezig met omzijlen?


Sinds Sony zo kinderachtig is gaan doen tegen de mensen die schijnbaar slimmer zijn dan de mensen die zij zelf in dienst heeft heb ik Sony volledig geboycot.

Het gevolg is dat er GEEN games meer uitkomen voor de PS3, aangezien er totaal geen beveiliging meer is tegen copies.
Geef ze een schouderklopje en feliciteer ze met het instorten van je eigen PS3 tak van je firma?
Je hebt de cooporate gedachtengang van een peanut.
17-02-2011, 12:27 door Anoniem
sony is gek ik heb hem origineel en krijg ook een mailtje dat ik ilegaal software heb
heb hem zo uit de winkel met grandturismo verder gebruik ik hem niet eens
dus ben benieuwd wat er gebeurd
17-02-2011, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem: sony is gek ik heb hem origineel en krijg ook een mailtje dat ik ilegaal software heb
heb hem zo uit de winkel met grandturismo verder gebruik ik hem niet eens
dus ben benieuwd wat er gebeurd

je kan de naam van het spel niet eens fatsoenlijk spellen
17-02-2011, 14:08 door Anoniem
hackers zijn sowiso geen echte gamers.. je hebt ze ertussen zitten die zeggen : ik gebruik de hacks alleen omdat ik dit of dat wil halen, of bijvoorbeeld met een gekopieerd spel online te komen.. al die shit is LAME! speel gewoon n spel eerlijk uit en laat je skill zien ipv alles te boosten dmv. illegale shit.. :S waar gaat het heen met de wereld..
17-02-2011, 15:14 door Anoniem
Door Anoniem: hackers zijn sowiso geen echte gamers.. je hebt ze ertussen zitten die zeggen : ik gebruik de hacks alleen omdat ik dit of dat wil halen, of bijvoorbeeld met een gekopieerd spel online te komen.. al die shit is LAME! speel gewoon n spel eerlijk uit en laat je skill zien ipv alles te boosten dmv. illegale shit.. :S waar gaat het heen met de wereld..

De echte hackers willen alleen maar hun linux terug op de ps3 die sony een tijd geleden zomaar weghaalde. De 'hackers' waar jij het over hebt zijn waarschijnlijk 15 jarige jochies die wat van internet gedownload hebben via google.
17-02-2011, 15:36 door Preddie
Door Anoniem:
Je hebt de cooporate gedachtengang van een peanut.

Yep klopt, moet je na gaan wat er gebeurt als ik de rest ga gebruiken. Deze pinda denkt te minste nog na over een ander business model, dat in tegenstelling jou allemachtige vastgeroeste machine die zich zelf eerst een ander wil verbeteren en vervolgens zelf een antwoord geeft dat al helemaal nergens op slaat.

Ze bannen op Userid, IP of MAC adres van de PS3.

Ga jij met cooperate gedachte je gebruikers maar lekker bannen Userid of IP of MAC ;) veel succes met jou super alle machtige vastgeroeste cooporate brein, dan ga ik stilletjes door met het Trainen van mijn CORPORATE pinda. (Iets zegt me dat als er daadwerkelijk gebant zou worden op één van de hiervoor aangegeven opties, dan ligt de hack voor de hand; useridspoof, IPspoof of macchanger...)

Het gevolg is dat er GEEN games meer uitkomen voor de PS3, aangezien er totaal geen beveiliging meer is tegen copies.

Leuk dat je dat denkt, helaas spreken de cijfers, inclusief omzet, en afgezien van de life cycle voor zich.

http://media.compete.com/site_media/upl/img/vg-console-demand-042008.png
17-02-2011, 16:57 door Anoniem
leuk stukje van tweakers:

mensen snappen het nog steeds niet blijkbaar. Als je het apparaat koopt is het apparaat helemaal van jou, echter is de playstation netwerk service een service die ze mogen verbreken zonder enige reden (dit klinkt extreem maar staat in bijna alle handleidingen).

Je mag je playstation 3 kapot slaan, niet goedgekeurde software op installeren en modificideren wat je wil maar dan mag Sony de functionaliteit van het Playstation netwerk verwijderen van jou ps3, (niet de internet mogelijkheden dus de browser behoud je).

De PS3 die je koopt is dus helemaal van jou maar PSN is dat niet, de voorwaarden voor PSN verbinding zijn:

* je Playstation 3 systeem loopt op een officiele firmware goedgekeurd door Sony zelf.
* je playstation 3 systeem heeft de laatste firmware update geinstalleerd.

Sinds PSN een gratis dienst is zonder vaste abonnements kosten heeft Sony het recht je altijd van de service te ontbinden ook zonder reden.

Dit verandert als je het Playstation PLUS pakket neemt, nu heb je recht tot het playstation netwerk als je de twee bovengenoemde voorwaarden nakomt.

Sony heeft niet verboden om OtherOS te gebruiken. Echter is de functie uitgeschakeld in een firmware update en deze moet je installeren om op PSN te komen. Dus is je de kans gegeven te kiezen tussen OtherOS/homebrew of online gaming. Dit is tegen geen enkele wet.

De "rootkit" die in FW 3.56 zou zitten is geen rootkit (lijkt tenminste helemaal niet om wat een rootkit inhoud) het checkt simpelweg je boot bestanden en niet de bestanden op je harde schijf. Hiermee kunnen ze mensen vinden die de voorwaarden die ze geaccepteerd hebben bij het maken van een PSN account verbreken van PSN verbannen en niks meer.

Sony handeld volkomen binnen de wet en zelfs op verantwoorde wijze voor de legitieme gebruikers van hun systemen en services.

PS: hoe ik dit weet? ik lees elke gebruikersvoorwaarde (of in ieder geval wel voordat ik ga schreeuwen over mijn rechten en hoe een bedrijf het recht niet heeft.)
17-02-2011, 17:40 door Anoniem
ik zie allemaal flames en reacties die over cheaten gaan. Waar niemand bij stil staat is dat Sony een feature heeft ontnomen (het draaien van linux op de ps3) en dat daarna pas de ps3 is gehacked met als doel om deze functionaliteit weer terug te krijgen. De hackers welke dit voor elkaar hebben gekregen hebben nooit de software ontwikkeld om illegale kopieen te kunnen spelen. Sony is gewoon stom bezig geweest en had deze stap nooit moeten zetten. na het verwijderen van de mogelijkheid om een 2e os te draaien is de scene op volle toeren aan de slag gegaan om dit weer terug te toveren. Hadden ze dit niet gedaan had de ps3 nog steeds niet gehacked geweest.

Jeroen.
17-02-2011, 18:40 door Anoniem
"Sinds Sony zo kinderachtig is gaan doen tegen de mensen die schijnbaar slimmer zijn dan de mensen die zij zelf in dienst heeft heb ik Sony volledig geboycot."

Indien deze mensen slimmer zijn, dan KAN Sony helemaal niet moeilijk doen, en dan hoeven zij zich dus nergens druk over te maken, ook al lijk je dat niet te kunnen bevatten. Alleen indien Sony slimmer is dan kunnen ze de hackers verslaan en PS3's waarmee geklooid is buiten werking stellen, indien de hackers slimmer zijn, dan kunnen ze gerust doorspelen omdat het Sony in dat geval niet lukt hen af te sluiten.
18-02-2011, 09:00 door Anoniem
Door Predjuh:
Door Anoniem:
Je hebt de cooporate gedachtengang van een peanut.

Yep klopt, moet je na gaan wat er gebeurt als ik de rest ga gebruiken. Deze pinda denkt te minste nog na over een ander business model, dat in tegenstelling jou allemachtige vastgeroeste machine die zich zelf eerst een ander wil verbeteren en vervolgens zelf een antwoord geeft dat al helemaal nergens op slaat.

Ze bannen op Userid, IP of MAC adres van de PS3.

Ga jij met cooperate gedachte je gebruikers maar lekker bannen Userid of IP of MAC ;) veel succes met jou super alle machtige vastgeroeste cooporate brein, dan ga ik stilletjes door met het Trainen van mijn CORPORATE pinda. (Iets zegt me dat als er daadwerkelijk gebant zou worden op één van de hiervoor aangegeven opties, dan ligt de hack voor de hand; useridspoof, IPspoof of macchanger...)

Het gevolg is dat er GEEN games meer uitkomen voor de PS3, aangezien er totaal geen beveiliging meer is tegen copies.

Leuk dat je dat denkt, helaas spreken de cijfers, inclusief omzet, en afgezien van de life cycle voor zich.

http://media.compete.com/site_media/upl/img/vg-console-demand-042008.png



gebruik voor dat soort figuren a.u.b. wereldwijde nummers..
18-02-2011, 17:00 door Diego de la Vega
Door Anoniem:
Door spatieman: Is Sony bang dat de hackers de rootkit's vinden op de PS3 ?
belachelijke reactie,
...
Het zwart maken van deze actie is dom en laat zien dat je niks snapt van hoe het Playstation Netwerk en Playstation 3 systeem in elkaar zitten.

Door Anoniem:
Jij snapt volgens mij niet echt hoe een ban werkt he vriend?
...
Je hebt de cooporate gedachtengang van een peanut.

Door Anoniem:
je kan de naam van het spel niet eens fatsoenlijk spellen

Spijtig dat je (zeker als anonieme user) niet meer tactvolle reacties maakt.
21-02-2011, 09:10 door Anoniem
Eigenlijk moet er iemand een opensource PSN maken, zodat we niet van de officiele PSN gebruik hoeven te maken.

Het PSN is het enige dat de meeste nog tegen houd om een PS3-hack te gebruiken.
24-05-2011, 18:02 door Anoniem
en als je een back up niet onlne speelt, wordt je dan ook ondekt :S?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.