image

"Bodyscan onacceptabel voor Moslims"

dinsdag 5 januari 2010, 16:16 door Redactie, 59 reacties

Het gebruik van bodyscanners op vliegvelden stuit op weerstand van Moslims en kinderbeschermers, die vinden dat het maken van naaktfoto's onacceptabel is. Volgens Isaac Yeffet, het voormalige hoofd van het Israëlische El-Al, vinden sommige Moslims dat de bodyscanner hun vrouwen en gezinnen onteert. "Realiseer je dat een Moslim zal weten dat zijn vrouw naakt in deze machine is gezien", zegt Yeffet. "Weet je wat de reactie zal zijn?....Verschrikkelijk." Inmiddels is er ook in Groot-Brittannië kritiek op de bodyscanners, alleen dan vanuit een andere hoek. Volgens kinderbeschermers is het maken van naaktfoto's van kinderen onder de 18 jaar een misdrijf.

Het gaat niet alleen om foto's, maar ook om beelden van computers of die op andere wijze "fotografisch" lijken. Een woordvoerder van de luchthaven van Manchester laat weten dat passagiers niet naakt zijn te zien en de beelden niet aan een individu zijn terug te koppelen. Bij de test op het vliegveld zouden ouders eerst hun toestemming moeten geven voordat hun kinderen gescand mochten worden. Juridisch gezien mogen ouders echter geen toestemming geven voor het maken van onfatsoenlijke foto's. Voorlopig worden kinderen dan ook niet gescand.

Misdrijf
"In een wereld van toenemend elektronisch toezicht, waar afbeeldingen direct over te hele wereld kunnen worden opgeslagen, gehackt, gekopieerd en doorgegeven, en waar scans op luchthavens aan andere identiteitsgegevens van passagiers zijn te koppelen, zijn de privacy-gevolgen van bodyscanners voor reizigers, laat staan kinderen, gigantisch. Is er zelfs een garantie dat de afbeeldingen van kinderen veilig zijn en meteen vernietigd worden?", vraagt Christina Zaba zich af. Volgens Ian Dowty van Action on Rights for Children maakt het niet uit of de afbeelding wel of niet wordt bewaard. Het maken ervan is namelijk het misdrijf.

Reacties (59)
05-01-2010, 16:28 door Anoniem
Goh, één keer raden - dan wordt de bom op het lichaam van een moslimkind geplakt. jaja, beveiliging helpt.
05-01-2010, 16:30 door Anoniem
terecht!
05-01-2010, 16:32 door Anoniem
Dan is het probleem dus al opgelost voordat de scanners in gebruik zijn genomen!
05-01-2010, 16:59 door mathijsk
Dan mag diezelfde moslim die zich realiseert dat zijn vrouw naakt is gezien, zich realiseren dat deze maatregel is ingevoerd door toedoen van extremistische godsdienstgenoten.

Daarnaast zijn het nu ook niet echt naaktfotos waar iemand opgewonden van zal raken, het zijn eerder contourfoto's.
Misschien is het ook vrij makkelijk opgelost door mannen door een man te laten scannen en vrouwen door een vrouw?

Voor het verhaal wat betreft kinderen, het is geen echte naaktfoto, de kinderen worden er niet door getraumatiseerd wanneer een dergelijke scan gemaakt wordt, dus wat is dit nu weer voor wanargument.

Wat mij betreft schaffen ze alle godsdiensten gewoon af, het enige dat het geeft is toch maar een hoop ellende en verdeeldheid onder het gemengde volk.
Daarnaast gaan de godsdiensten ook niet bepaald met hun tijd mee, er wordt al 2 millenia hetzelfde gepredikt en ze denken allemaal de wijsheid in pacht te hebben en negeren daarnaast wetenschappelijk bewijs dat hun standpunten ontkracht.

Het ergste is nog dat door al dit soort bekrompen denkers, mijn vrijheid wordt aangetast.
05-01-2010, 17:04 door Anoniem
als je niks te verbergen hebt, dan heb je ook niks te vrezen!!
dus.......
05-01-2010, 17:10 door Skizmo
o jippie... de moslims hebben weer wat te klagen. Mischien wordt het tijd dat ze terug on hun steen kruipen... kunnen ze lekker de koran gaan lezen en terug in de tijd gaan.
05-01-2010, 17:16 door Eerde
Prachtig, probleem opgelost :D
05-01-2010, 17:17 door [Account Verwijderd]
Dus moslims vliegen niet meer en zijn we terug veilig. Problem solved.
05-01-2010, 17:27 door Anoniem
Inderdaad, goedkope oplossing, je zegt wat je van plan bent, de Moslims zijn tegen, vliegen niet meer........prachtig toch?
Hadden ze 10 jaar eerder moeten doen. Een gewone Nederlander zal nooit een vliegtuig opblazen.
En wij hoeven niet meer door zo'n scanner, hoeven niet meer te wachten in de rij, toppie!

Was er al bang voor dat er een reactie zou komen als ze zo'n iemand in zo'n smurfenpak zouden scannen....Stel je voor dat je weet wie er onder huppelt.....
05-01-2010, 17:39 door Anoniem
M.b.t. de moslims:
Bodyscan van moslimvrouw -> schande voor familie -> eerwraak op verantwoordelijken/daders -> jihad.

M.b.t. de Engelse wetgeving:
De wetgeving die kinderen tegen KP moet beschermen bestaat al sinds 1978. Zo mogen er b.v. ook geen foto's in zwembaden gemaakt worden.
Dat hun eigen regering hier geen rekening mee gehouden heeft toen ze in een paniekreactie besloot om ook bodyscan-apparaten binnenkort te gaan inzetten, toont aan hoe overdreven er op een incident gereageerd kan worden door politici.

Hetzelfde argument kan in Nederland natuurlijk ook gebruikt worden om politici in een spagaat te dwingen.
Of meer (schijn)veiligheid voor de reiziger door de invoering van de bodyscan en een beschuldiging dat ze voorstander van KP zijn, of tegenstander van KP zijn en dus minder (schijn)veiligheid voor de reiziger over hebben.
En als je de politici dan echt gek wilt maken, dan moet je dezelfde maatregelen ook voor het openbaarvervoer en de automobilisten eisen. Die lopen namelijk net zoveel risico.
Op de treinstations kun je die bodyscans wel combineren met de OV-chip poortjes.
05-01-2010, 17:42 door MrBil
Door deej: Dus moslims vliegen niet meer en zijn we terug veilig. Problem solved.
/agree
05-01-2010, 17:55 door capricornus
Je schaft dan meteen de hele security-check-terreur af. Je zet aan de ingang van het vliegtuig een kelner met varkensvlees, en iedereen die aan boord wil moet een hapje eten, en daarna de hond aaien die de kelner vergezelt. Wie dan niet mee wil, blijve thuis.
05-01-2010, 18:23 door Anoniem
Door mathijsk: Het ergste is nog dat door al dit soort bekrompen denkers, mijn vrijheid wordt aangetast.
Even tussendoor:

Jouw vrijheid wordt aangetast door ten eerste eventuele terroristen die jou wat aandoen en ten tweede de mensen die in hun drang om terroristen te vinden dit soort maatregelen verzinnen.

Jouw vrijheid wordt niet aangetast door mensen die op wat voor manier dan ook bezwaar maken tegen een vrijheidsbeperkende maatregel.
05-01-2010, 18:29 door Syzygy
Ja het is eind lopen naar het Midden Oosten, misschien moest ze zich nog maar eens bedenken.
05-01-2010, 18:30 door Eerde
/. Vind dat de naaktvoto's op Internet geplaatst dienen te worden zodat iedereen die daar behoefte aan heeft mee kan kijken en kan kont-roleren ;)
Wat zou Fatima* in dur kont verstoppen ?

*Ikkie kijk alleen mee als het Fatima Moreira de Melo is hoor ! Dat lijkt mij wel een mooi kontje om naar te kijken.
05-01-2010, 18:36 door maarten03
Ik vind de kritiek gegrond! Waarom het dan op basis van religie zou gaan...

Het grote bezwaar is van deze poortjes dat je iemand 'naakt' ziet. Wat ik dan echt niet snap is dat ze niet net als London röntgen gebruiken. Hier zie je ook alles zitten (zelfs plexiglas) en hier heb je dat gedoe over privacy niet.

Het politieke bezwaar van röntgen is dat het röntgen is, maar als je elke dag 2 keer op een röntgenpoortje krijg je minder dan 1% van de achtergrondstraling (gsm/umts/digitenne/wlan) binnen.

Edit: HET grote voorbeeld is natuurlijk dat je ook toxide (bolletjes) en bommen (elektronica én chemicaliën) ziet.
05-01-2010, 18:52 door Ziekheid
Door deej: Dus moslims vliegen niet meer en zijn we terug veilig. Problem solved.
Want terroristen nemen altijd hun hele gezin mee op het vliegtuig.. right.
05-01-2010, 18:58 door WhizzMan
Er zijn zoveel plaatsen waar kinderen en moslims vanwege een of andere regel die al dan niet zelf opgelegd is niet mogen komen. Film at 11
05-01-2010, 19:33 door Anoniem
"Een woordvoerder van de luchthaven van Manchester laat weten dat passagiers niet naakt zijn te zien en de beelden niet aan een individu zijn terug te koppelen."

De bodyscan is niet aan een individu terug te koppelen ? Als dat werkelijk zo zou zijn, dan zou de bodyscan per definitie nutteloos zijn. Immers is het natuurlijk wel van wezenlijk belang om te weten bij wie de beelden horen ;)
05-01-2010, 21:16 door Preddie
of je nu iemand bent die in fabeltjes gelooft uit de bijbel, de koran of helemaal niet gelooft de bodyscan is in alle gevallen onacceptabel wat mij betreft.
05-01-2010, 22:23 door Anoniem
Door maarten03: Ik vind de kritiek gegrond! Waarom het dan op basis van religie zou gaan...
Niet. Eerder maakte ik mij zorgen om de menswaardigheid van de bodyscans en welke ik in geval van MMW behoorlijk gewaarborgd meen te vinden, begin ik mij eerlijk gezegd andere zorgen te maken gelet op reacties in blogs en forums.
If you understand what I mean.

Het grote bezwaar is van deze poortjes dat je iemand 'naakt' ziet.
Het grote bezwaar is dat mensen denken dat je iemand naakt ziet, zonder aanhalingstekens.

Wat ik dan echt niet snap is dat ze niet net als London röntgen gebruiken. Hier zie je ook alles zitten (zelfs plexiglas) en hier heb je dat gedoe over privacy niet.

Het politieke bezwaar van röntgen is dat het röntgen is, maar als je elke dag 2 keer op een röntgenpoortje krijg je minder dan 1% van de achtergrondstraling (gsm/umts/digitenne/wlan) binnen.

Edit: HET grote voorbeeld is natuurlijk dat je ook toxide (bolletjes) en bommen (elektronica én chemicaliën) ziet.
Bronnen zijn natuurlijk welkom.
05-01-2010, 22:36 door Anoniem
Door Predjuh: of je nu iemand bent die in fabeltjes gelooft uit de bijbel, de koran of helemaal niet gelooft de bodyscan is in alle gevallen onacceptabel wat mij betreft.
Het enige dat voor mij onaceptabel is, zijn moslimterroristen. Wat is er mis met een bodyscan die volledig automatisch werkt? Varkensvlees gegeten soms?
05-01-2010, 23:17 door Anoniem
"Bodyscan onacceptabel voor Moslims"
LOL ... uiteraard !!!

Jongens het gaat hier maar om 1 ding en (altijd) 1 ding alleen, OMZET genereren voor het failliete systeem.
06-01-2010, 01:33 door Anoniem
Dit is eigenlijk heel ironisch. Dat juist moslims, die - laten we eerlijk zijn - bijna de enige bestaansreden zijn voor deze body scanners, zich niet willen laten scannen. Je zou bijna kunnen zeggen dat je geen bezwaar zou hebben tegen de body scanner als ze juist alleen moslims scannen.

Maar ja, ik hecht nog, heel naïef natuurlijk, waarde aan bepaalde normen en waarden waardoor ik toch tegen dit soort selectief scannen ben. En body scanners an sich.
06-01-2010, 01:51 door Anoniem
Ehhhhh ?????? NAAKT ????
aloa, die beelden kan ik nu toch echt niet als een naaktfoto bestempelen hoor.
oke, ja kan zien of iemand hang borsten heeft, of zwaar ondersteund wordt, ja zeker je kan zien dat meneer een klein dingetje heeft.
maar daar houd de vergelijking met een naakt foto toch wel op hoor
ja ja, oke, als je een afwijking hebt zou je der mischien opgewonden van kunnen raken, maar ik denk dat de markt erg klein is
is denk ik een beetje necrofilie als je daar op kikt

hahaha veel intresanter zijn dan de beelden van implantaten en kunst grepen van beroemdheden en andere VIPS hahaha

Waarom geen runtgen vraagt hier iemand ?? mja, schijnt dat runtgen een ietsje schadelijker is ????
of denk je dat een arts voor de lol zijn loden schortje aantrekt ??
ooohhhjeee ik hoor ze al aankomen, "het is laag " "een keer kan geen kwaad " enzzzzz
helaas is dat een dooddoener, je mag maar zoveel per jaar hebben ( en zelfs dan is er geen garantie dat je geen schade oploopt ) en elke foto is er weer 1
"nee dokter, ik vlieg 6x per jaar, dus helaas kan er dit jaar geen foto worden gemaakt van de botbreuken "

Maar wees gerust, dat is de volgende stap (runtgen ) , want blijkbaar zijn er aanwijzingen dat de trend gaat worden, in een lichaam. Waarbij je kan denken aan anaal of ingeslikt, maar operatief is zeker niet weg te denken als mogelijkheid.
Linker borst, vloeistof A, rechter borst de catalisator, effe klotsen en kabloem
Fictie ??? hmmm denk eerder toekomst

En met alle respect voor iemands geloof, maar helaas heeft geloof er blijkbaar ook aan bijgedragen dat er aanslagen worden gepleegd.
Ook ik wordt liever niet elke keer doorgelicht, betast en besnuffeld.

maar er is ook daar een oplossing voor. gewoon een eigen vlieg maatschappij oprichten, eigen vliegveldje, en niet boven gebieden vliegen die geen brokstukken op hun hoofd willen hebben
Denk alleen dat die dan alleen rondjes boven zee mogen vliegen want geen enkel land zal ze willen hebben in het luchtruim.
06-01-2010, 04:19 door Anoniem
Heeft iemand al eens ooit de beelden gezien die de bodyscan maakt?
Als je daar opgewonden van zou raken dan ben je echt een zielepoot...
06-01-2010, 08:15 door Anoniem
Er is veel misverstand omtrent de technologie van body scans en wat uiteindelijk te zien is en standaard gefilterd wordt door de software.
06-01-2010, 08:20 door idennek
Ik ben over het algemeen tégen privacy inruilen voor security, maar dat had ik bij die bodyscanner totaal niet..

En ik vind het achterlijk dat mensen er tegen kunnen zijn.. Die "foto's" worden ook niet eens bewaard toch?!
06-01-2010, 08:44 door Anoniem
Is het niet vrij simpel. Geen bodyscan, dan niet vliegen. Probleem opgelost.
06-01-2010, 08:49 door Anoniem
Door idennek: Ik ben over het algemeen tégen privacy inruilen voor security, maar dat had ik bij die bodyscanner totaal niet..

En ik vind het achterlijk dat mensen er tegen kunnen zijn.. Die "foto's" worden ook niet eens bewaard toch?!
1. Waar staat dat de foto's NIET bewaard worden. Met de opslagdrift van de huidige politici, en met als argument "bewijslast"zou het me niet verbazen als de foto's uiteindelijk ook opgeslagen gaan worden.
2. Dat de foto's zelfs maar gemaakt worden, is voor een (groot) aantal mensen het bezwaar. Dan kun je net zo goed naakt in het vliegtuig gaan zitten. Is nog goedkoper ook.
06-01-2010, 08:50 door Mameomowskwooz
Eén ding is inmiddels in elk geval wel duidelijk; Terroristen hoeven niet eens meer een "geslaagde aanslag" te plegen om de nodige maatschappelijke onrust te veroorzaken in de westerse wereld...
06-01-2010, 08:50 door Anoniem
'En ik vind het achterlijk dat mensen er tegen kunnen zijn'

omdat veel security appliances helemaal niet zo veilig zijn

is getekend,
Ontwikkelaar security appliances
06-01-2010, 08:59 door Anoniem
Wat een preuts gedoe man.
Dan mogen er zeker ook geen röntgen foto's meer gemaakt worden in het ziekenhuis?

Amerikaans gedoe waarbij hetzelfs verboden is om een foto te maken van je baby in alleen een luier...
Laten we als Nederland a.u.b. gewoon onze eigen lijnen trekken en niet luisteren naar Amerika, we worden al voldoende geleefd door die gasten.
06-01-2010, 09:16 door idennek
Door Mameomowskwooz: Eén ding is inmiddels in elk geval wel duidelijk; Terroristen hoeven niet eens meer een "geslaagde aanslag" te plegen om de nodige maatschappelijke onrust te veroorzaken in de westerse wereld...
/agree
06-01-2010, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: als je niks te verbergen hebt, dan heb je ook niks te vrezen!!
dus.......

Zolang het wettelijk niet geregeld is dat je zonder kleren op straat mag heeft volgens mij iedereen iets te verbergen. Dus hou eens op met dat dommer dan dom argument dat je niets te verbergen hebt, aangezien je in de nodige gevallen verplicht wordt om iets te verbergen. Laten de machthebbers maar eens eerst voor op lopen met het niet verbergen en geheimhouden van van alles en nog wat.
06-01-2010, 10:28 door Anoniem
Door mathijsk: Dan mag diezelfde moslim die zich realiseert dat zijn vrouw naakt is gezien, zich realiseren dat deze maatregel is ingevoerd door toedoen van extremistische godsdienstgenoten.(...)
Het ergste is nog dat door al dit soort bekrompen denkers, mijn vrijheid wordt aangetast.
Bwahahaha, grappenmaker. :-)

Als iemand verantwoordelijkheid zou moeten nemen is het de Westerse "ontwikkelde" wereld wel. Kruistochten weetjewel .... Extemistische godsdiensgenoten... LOL

De hele wereld exploiteren en gek opkijken als mensen terugslaan? Oh ik hoop dat er een bom ontploft in de kortzichtige ogen van sommige mensen. Misschien gebruiken ze dan eens hun hersenen in plaats van op hun zintuigen te vertrouwen....
06-01-2010, 10:31 door Anoniem
Moslims klagen weer eens; niets nieuws onder de zon.

"Dankzij" deze religie zijn over de hele wereld (helaas) strenge veiligheidheids maatregelen nodig die veel
mensen belemmeren in hun reizen.
06-01-2010, 10:33 door Anoniem
Het meest hilarische is trouwens dit, en ziet niemand anders daar de onbenulligheid van in?!?

n de beelden niet aan een individu zijn terug te koppelen.
Lekker handig...

1: "We hebben een terrorist gevonden! Kijk op het scherm!"

2: "Wie is het dan?"

1: "Ja geen idee, we kunnen het niet aan een persoon koppelen...."

Dus denk je dat nu echt? EPD is zeker ook veilig. Hahaha :D

En al die opmerkingen in de trant van "moslims vliegen niet meer, dus het probleem is nu opgelost" laten duidelijk zien dat ze net zo aangerand zijn als het volk tijdens de 2de wereldoorlog. Wij zijn beter dan hun, dus maak ze maar tot paria... Mja....over verantwoording nemen gesproken...

En echt, de eerste terrorist die nog door die poortjes gaat komen, daarvan krijgen we cht wel de spectaculaire body-scan foto's te zien op CNN en in de krant, ik zweer het je!
06-01-2010, 10:36 door Anoniem
Door mathijsk:
Daarnaast zijn het nu ook niet echt naaktfotos waar iemand opgewonden van zal raken, het zijn eerder contourfoto's.
En contourfoto's?

Waar haal je die informatie vandaan?

Heb je foto's gezien dan? Er is ons verteld dat de foto's niet uit zullen lekken...
06-01-2010, 10:45 door Kyentei
"Bodyscan onacceptabel voor Moslims"

Dat houdt wel het één en ander buiten...
06-01-2010, 10:47 door Anoniem
Wat zijn Nederlandse mannen dan eigenlijk miezerds, want het kan hen kennelijk geen barst schelen of iemand anders naar de naakte delen van hun vrouw kan loeren, of van hun kinderen...

Moslims tonen met hun protesten alleen maar aan welke waanzin wij zijn gaan accepteren, zoals dat in onze ziekenhuizen mannen en vrouwen door elkaar op zaal liggen. Emancipatie? Nee hoor, kostenbesparing. En knap vernederend, als je bijna tachtig bent en je borst is geamputeerd en dan moet je in je nachthemdje naar de wc schuifelen langs de mannen die daar liggen met andere akelige kwalen.
Evenzo in verpleeghuizen, mannetjes en vrouwtjes gewoon door elkaar onder de douche, lekker makkelijk.


Ik vind er niks ge"emancipeerds aan, dat we de waardigheid van kwetsbare mensen zo verkwanselen. En ik geef moslims groot gelijk dat ze dat niet accepteren. We zijn zelf de sukkels die overal mee akkoord gaan omdat het goedkoper moest voor hogere directeurensalarissen. En we zijn nu de sukkels die akkoord gaan met naakt gescand worden omdat we wel goed zijn in kankeren over alles en nog wat, maar niet in onze rug recht houden.

De protesten van moslims tonen onze eigen labbekakkerigheid aan. Daarom zal het wel zoveel irritatie oproepen.
06-01-2010, 10:53 door Anoniem
Door Anoniem: als je niks te verbergen hebt, dan heb je ook niks te vrezen!!
dus.......

;)

The greatest enemy of freedom is a happy slave
06-01-2010, 10:53 door Anoniem
Door Anoniem: als je niks te verbergen hebt, dan heb je ook niks te vrezen!!
dus.......

De meest breinloze opmerking van 2009 maar blijkbaar gaan we in 2010 gewoon verder. Nee, ik licht het niet meer toe want dat heb ik al te vaak gedaan.
06-01-2010, 11:13 door Anoniem
Mooi gezegd hierboven, Anoniem....

BTW, ik vond dit wel een interessant gerelateerd feit:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8441891.stm

Het zal je maar gebeuren... :D
06-01-2010, 11:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-01-2010, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ehhhhh ?????? NAAKT ????
aloa, die beelden kan ik nu toch echt niet als een naaktfoto bestempelen hoor.
oke, ja kan zien of iemand hang borsten heeft, of zwaar ondersteund wordt, ja zeker je kan zien dat meneer een klein dingetje heeft.
maar daar houd de vergelijking met een naakt foto toch wel op hoor
ja ja, oke, als je een afwijking hebt zou je der mischien opgewonden van kunnen raken, maar ik denk dat de markt erg klein is
is denk ik een beetje necrofilie als je daar op kikt

hahaha veel intresanter zijn dan de beelden van implantaten en kunst grepen van beroemdheden en andere VIPS hahaha

Waarom geen runtgen vraagt hier iemand ?? mja, schijnt dat runtgen een ietsje schadelijker is ????
of denk je dat een arts voor de lol zijn loden schortje aantrekt ??
ooohhhjeee ik hoor ze al aankomen, "het is laag " "een keer kan geen kwaad " enzzzzz
helaas is dat een dooddoener, je mag maar zoveel per jaar hebben ( en zelfs dan is er geen garantie dat je geen schade oploopt ) en elke foto is er weer 1
"nee dokter, ik vlieg 6x per jaar, dus helaas kan er dit jaar geen foto worden gemaakt van de botbreuken "

Maar wees gerust, dat is de volgende stap (runtgen ) , want blijkbaar zijn er aanwijzingen dat de trend gaat worden, in een lichaam. Waarbij je kan denken aan anaal of ingeslikt, maar operatief is zeker niet weg te denken als mogelijkheid.
Linker borst, vloeistof A, rechter borst de catalisator, effe klotsen en kabloem
Fictie ??? hmmm denk eerder toekomst

En met alle respect voor iemands geloof, maar helaas heeft geloof er blijkbaar ook aan bijgedragen dat er aanslagen worden gepleegd.
Ook ik wordt liever niet elke keer doorgelicht, betast en besnuffeld.

maar er is ook daar een oplossing voor. gewoon een eigen vlieg maatschappij oprichten, eigen vliegveldje, en niet boven gebieden vliegen die geen brokstukken op hun hoofd willen hebben
Denk alleen dat die dan alleen rondjes boven zee mogen vliegen want geen enkel land zal ze willen hebben in het luchtruim.


Je hebt HELEMAAL gelijk, precies mijn mening. Ik ben niet helemaal een moslim hater, maar die aanslagen gaan me toch echt te ver. Wilders moet weer eens ingrijpen:P
06-01-2010, 12:30 door Anoniem
"als je niks te verbergen hebt, dan heb je ook niks te vrezen!!"

Tuurlijk wel. Wat je bijvoorbeeld te vrezen hebt is een terrorist die aan boord komt met explosieven, ondanks maatregelen zoals bodyscanners, die schijnveiligheid leveren, en niet geschikt zijn om explosieven mee op te sporen. Metaaldetectors hadden we al, dus het feit dat de bodyscanner wel effectief metaal opspoort heeft weinig toegevoegde waarde.
06-01-2010, 12:49 door maarten03
Het grote bezwaar is dat mensen denken dat je iemand naakt ziet, zonder aanhalingstekens.
Als iemand platjes heeft zie je die zitten.

Bronnen zijn natuurlijk welkom.
Scanner die gebruikt wordt: http://www.wi-ltd.com/cms-uploaded/Westminster%20Anti-terrorist%20Brochure.pdf
Alternatieve scanner die géén naaktfotos genereerd; http://www.odsecurity.com/
06-01-2010, 14:47 door Anoniem
In This Topic: PVV stemmers trekken massaal naar security.nl. God wat zijn sommige van jullie toch laag begaafd. De mensen die niet happen op het 'moslim' gebeuren, feeden wel weer een troll met zijn 'je hebt niks te verbergen'.

Ik had verwacht dat mensen het hier toch wel zouden snappen, maar zoals altijd in security gaat het om de afweging van de afneming van het risico tegenover het nadeel (gebruiksgemak/creëeren van een nieuw risico). En ik denk niet dat alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn tegen terrorisme ons erg veel in de positieve richting van het spectrum hebben gestuurd.

Er wordt nergens onderzocht hoeveel positieve invloed deze maatregelen nu daadwerkelijk hebben op het voorkomen van terrorisme/criminaliteit (id kaart, geen vloeistoffen meenemen, overal camera's, duizenden telefoontaps etc etc) maar het nadeel hiervan is toch wel vrij duidelijk. For some reason, gaat bij de meeste mensen bij het horen van het woord 'terrorisme' meteen de knop om. Mensen zijn zo geindoctrineerd met angst dat ze bereid zijn alle vrijheid op te geven om maar dat hele kleine beetje veiligheid (of schijveiligheid) erbij te krijgen. Waarom is het zo moeilijk om rationeel na te denken? Waarom willen we onze zogenaamde 'vrijheid', zo goed waarborgen en beveiligen dat we juist daardoor de fundamenten van een politiestaat leggen?

We kunnen beter eens gaan nadenken over hoe het komt dat er überhaupt dit soort terrorisme is. Moslim extremisme? Ja, maar hoe komt dat dan? Ik zou het toch een zeer vreemd sociologisch verschijnsel vinden als je gigantische groepen mensen hebt, die het prima naar hun zin hebben, totaal niet decenia lang worden gebackraped en bestolen door de westerse wereld en dan opeens zoiets hebben van 'weet je wat ik blaas mezelf in een vliegtuig op'. Misschien wordt het tijd dat we als westerse wereld zelf eens wat minder als een dievenbende door de wereldtrekken en misschien hebben die mensen dan minder reden om ons op te blazen. Ik keur het niet goed (zeker geen geweld tegen burgers en al helemaal geen religieus extremisme), maar het is wel begrijpelijk.

Maar goed, dat is natuurlijk allemaal gelul, die mannen met baarden zijn gewoon klootzakken en we moeten vrijwillig een politiestaat om ons heen bouwen om ons tegen ze te beschermen.
06-01-2010, 15:06 door mathijsk
Bwahahaha, grappenmaker. :-)

Als iemand verantwoordelijkheid zou moeten nemen is het de Westerse "ontwikkelde" wereld wel. Kruistochten weetjewel .... Extemistische godsdiensgenoten... LOL

De hele wereld exploiteren en gek opkijken als mensen terugslaan? Oh ik hoop dat er een bom ontploft in de kortzichtige ogen van sommige mensen. Misschien gebruiken ze dan eens hun hersenen in plaats van op hun zintuigen te vertrouwen....

Grappenmaker? Ik voel mezelf totaal niet gerelateerd aan kruistochten, ik ben geen christen.
Ik kom met het argument dat godsdienst enkel ellende en onverdraagzaamheid geeft en jij komt met de kruistochten op de proppen. Nou bedankt voor dat voorbeeld, dat versterkt mijn punt alleen maar.
Ik moet de eerste atheistische terrorist nog zien die zichzelf opblaast in een vliegtuig.
Het is gewoon een feit dat godsdienst misbruikt wordt voor dit soort doeleinden.
Dat ik mijzelf dus aangetast voel in mijn vrijheid door andermans godsdienst is niet zo vreemd.
Ik heb geen respect voor de misdragingen van een ander waarbij geloof als excuus wordt gebruikt.
Of dat nu een moslim, christen, wat dan ook is, wat mij betreft dient iedereen zich gewoon te gedragen.
06-01-2010, 17:12 door Anoniem
Door Anoniem: M.b.t. de moslims:
Bodyscan van moslimvrouw -> schande voor familie -> eerwraak op verantwoordelijken/daders -> jihad.


Eerwraak heb je alleen bij Koerden en/of onwetende mensen
06-01-2010, 17:20 door Anoniem
Echte moslims zijn geen terorristen, want de Islam verbiedt alle vormen van geweld en terrorisme. De Islam is een geloof met liefde.

Het is heel jammer dat deze onwetende terroristen het imago van Islam verslechterd hebben. Dat de moslims vredelievend zijn en geen slechte bedoelingen hebben kun je simpel zien door een kijkje in de geschiedenis te nemen.

Kijk eens hoe verschillende volken met verschillende geloven onder het Ottomaanse Rijk met vrede geleefd hebben. Niemand is toen gedwongen om naar Islam over te stappen.

Ik wil alleen zeggen dat dat terroristen die aanslagen plegen niet alleen geen echte moslims zijn, maar ook geen mensen zijn voor mij.
06-01-2010, 17:41 door Anoniem
Het woord Moslim komt in het topic voor, en opeens hebben we allemaal tokkie toeristen.....
06-01-2010, 17:48 door SirDice
Door Anoniem: Echte moslims zijn geen terorristen, want de Islam verbiedt alle vormen van geweld en terrorisme. De Islam is een geloof met liefde.
Eindelijk een fatsoenlijke reactie :)

Ik vind het verbazingwekkend (en tegelijk beangstigend) dat het woord "terrorist" tegenwoordig een synoniem is van "moslim". Kwalijke zaak. Waarvoor bedankt, PVV! Voor sommige opmerkingen hier schaam ik me Nederlander te zijn. En ik maar denken dat "wij" Nederlanders zo'n open en vriendelijk volkje zijn.

En nee, ik ben geen moslim. Ook geen christen. Ik ben gewoon overtuigt atheïst.
06-01-2010, 19:34 door Anoniem
Door SirDice:
Door Anoniem: Echte moslims zijn geen terorristen, want de Islam verbiedt alle vormen van geweld en terrorisme. De Islam is een geloof met liefde.
Eindelijk een fatsoenlijke reactie :)

Ik vind het verbazingwekkend (en tegelijk beangstigend) dat het woord "terrorist" tegenwoordig een synoniem is van "moslim". Kwalijke zaak. Waarvoor bedankt, PVV! Voor sommige opmerkingen hier schaam ik me Nederlander te zijn. En ik maar denken dat "wij" Nederlanders zo'n open en vriendelijk volkje zijn.

En nee, ik ben geen moslim. Ook geen christen. Ik ben gewoon overtuigt atheïst.
ALLE terroristen vandaag de dag over de hele wereld zijn moslim! Lekker goedkoop om maar weer naar Wilders te wijzen om die er de schuld van te geven. Ik zou bijna hopen dat jij eens de lul bent van een terrorist. Word es effe wakker, sukkel! Jij bent een atheïst zeg je. Nou, dat is dan wel een atheïst ZONDER liefde.En een die nog steeds niet het verschil tussen d en t weet.
07-01-2010, 11:24 door SirDice
Door Anoniem: ALLE terroristen vandaag de dag over de hele wereld zijn moslim!
Bullshit. Ik geloof nooit dat IRA leden moslims zijn. ETA? Ook niet echt hoor. Volgens de Britse en Spaanse regering zijn dat toch wel degelijk terroristen. De een z'n vrijheidsstrijder is de ander z'n terrorist. Strikt genomen was, volgens de Duitsers, het Nederlandse verzet ten tijde van de tweede wereld oorlog ook een stel terroristen.

Word es effe wakker, sukkel! Jij bent een atheïst zeg je. Nou, dat is dan wel een atheïst ZONDER liefde.
Want? Ik heb geen liefde omdat ik Wilders een racistische paardelul en een gevaarlijke gek vind? Right..

Lekker goedkoop om maar weer naar Wilders te wijzen om die er de schuld van te geven.
Net zo goedkoop als een Wilders die continue met z'n vingertjes naar "de moslims" wijst.
07-01-2010, 19:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-01-2010, 19:54 door Anoniem
Iedereen moet op de scan en de plaatjes gewoon op het internet zetten.
Wie is erop tegen om gescande plaatjes te bekijken? Het is in ieder geval weer een leuke bezigheid. Weg met de normen !! Free free life, no border !!
10-02-2010, 08:22 door Anoniem
allereerst the zijn niet alleen moslims die aanslagen plegen, kijk maar naar de moord op pim fortuin en de aanslag op het koningshuis afgelopen koningingendag. daarnaast zullen ze eerst alles goed moeten regelen m.b.t. de privicy regels, daarnaast is er wel gedacht over de gevolgen voor de gezondheid van mensen die vaak vliegen, ik ben tourguide en vlieg regelmatig ik heb gemiddeld 2 tours in de maand, ik vlieg dus 4x12 = 48 keer per jaar, zoveel foto's is zeker schadelijk voor mijn gezondheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.