image

Security voorspellingen voor 2020

dinsdag 5 januari 2010, 17:05 door Redactie, 5 reacties

Waarom de ontwikkelingen voor dit jaar voorspellen als je het ook voor 2020 kunt doen? Beveiligingsexpert Anton Chuvakin poetste zijn kristallen bol op en bedacht de dreigingen waar we over tien jaar mee te maken krijgen. Hij merkt op dat hij niet alles bij het juiste eind hoeft te hebben, maar dat het om de "lol" gaat en mensen voorbij de directe "tactische horizon" van informatiebeveiliging wil laten nadenken. De voornaamste trend is het samensmelten van de "echte" en virtuele wereld. "Wat gigantische gevolgen voor ons beroep en het beoefenen van informatiebeveiliging heeft."

De meeste mensen gedragen zich in de online wereld anders dan in de echte wereld. Doordat deze werelden steeds meer met elkaar overlappen, wordt security steeds belangrijker en relevanter voor het leven van mensen. "Als een aanvaller op afstand je computer kan laten crashen en gegevens steelt is dat slecht. Als dezelfde aanvaller kan beïnvloeden wat jij als de "echte wereld" beschouwt, dan is het een heel ander spel." Eén van de voorspellingen die Chuvakin doet, gaat dan ook over de opkomst van cyberterrorisme.

Gegevensbeheer
In de toekomst is er niet alleen meer informatie, er zullen ook meer computers zijn om het te verwerken. Al die machines, gekoppeld aan andere apparaten, vormen niet alleen een groter doelwit, bedrijven zullen hier ook volledig afhankelijk van zijn. Gegevensbeheer moet daarom op een heel nieuwe manier worden gedaan, of helemaal niet. "Als je denkt dat webhacking vandaag al leuk is, wacht dan tot 2020."

Reacties (5)
05-01-2010, 18:27 door Syzygy
2020 het jaar dat Internet 2 zijn 6e verjaardag viert. Het initiatief voor dit nieuwe Internet werd geboren door gebrek aan privacy op het oude Internet dat nu Internet 1 wordt genoemd en alleen nog door de overheid wordt gebruikt. Internet 2 is gemoedelijk omgeving waar open en closed source vrij naast elkaar bewegen. Dit Netwerk, geheel vrij van Malware en andere bedreigingen, is eigenlijk wat de stichters in de jaren 70 en 80 met het Internet voor ogen hadden.

En toen werd ik wakker en was mijn bed nat !! ;-)
05-01-2010, 19:50 door Anoniem
We hoeven niet zover te kijken en te vrezen ... 2012 vergaat de hele wereld toch
Dus je licenties van AV en FW en Spam en dat soort shit ... no worry dude
THE WORLD IS GOIN DOWN WE ARE GONNA DIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
05-01-2010, 20:03 door Anoniem
ach in 2012 vergaat toch de wereld :P
06-01-2010, 11:04 door Anoniem
Het blijft grappig om te lezen dat een groot aantal denkt dat de wereld vergaat in 2012.
De wereld ZOALS WE DIE KENNEN vergaat ja, wil niet zeggen dat iedereen dood gaat.
Gewoon afwachten wat er gebeurd en lekker leven.
06-01-2010, 11:14 door Acces Denied
Door Anoniem: ach in 2012 vergaat toch de wereld :P

Ja daarom, welke idioot brengt deze voorspelling dan naar buiten oh oh oh :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.