image

Levenslang voor hackers die verkiezing saboteren

maandag 11 januari 2010, 16:36 door Redactie, 5 reacties

Hackers die de Filipijnse verkiezingen van vandaag proberen te ontregelen wacht een levenslange gevangenisstraf, zo waarschuwt de Filipijnse kiescommissie. "Als het automatisch verkiezingssysteem wordt gehackt, staat dat gelijk aan verkiezingssabotage, waar de straf zeker levenslang voor is", aldus Ferdinand Rafanan. Het juridische hoofd van de commissie deed zijn uitspraak na de hack van een andere overheidssite, de vijfde sinds december. Bezoekers werden daar naar de fabrikant van de stemcomputers doorgestuurd. "Het is een misdrijf om te hacken", merkt Rafanan op. Hackers kunnen in de Filipijnen een maximale gevangenisstraf van drie jaar krijgen.

De stemcomputerfabrikant denkt dat het om hackers gaat die willen laten zien wat ze kunnen. "Hackers proberen alleen hun vaardigheden tegen publieke websites te demonstreren", zegt woordvoerder Gene Gregorio. Volgens hem lopen de verkiezingen geen gevaar en is het gebruikte systeem lastig te kraken. Filipijnse stemmers geven op een stembiljet hun keuze aan, die vervolgens door een geautomatiseerde optische lezer wordt verwerkt.

Reacties (5)
11-01-2010, 16:40 door Night
Ja "lastig te kraken" dat zijn heel veel systemen, anders was er niets aan tenslotte.
11-01-2010, 18:09 door Anoniem
Kwam ILOVEYOU niet uit de filipijnen?
http://en.wikipedia.org/wiki/ILOVEYOU
11-01-2010, 19:55 door Anoniem
Nu eens geen "security through obscurity", maar "security through intimidation". Is weer wat anders.
11-01-2010, 20:28 door SirDice
Volgens hem lopen de verkiezingen geen gevaar en is het gebruikte systeem lastig te kraken. Filipijnse stemmers geven op een stembiljet hun keuze aan, die vervolgens door een geautomatiseerde optische lezer wordt verwerkt.
Niets mis mee lijkt me. Mocht er iets mis zijn met het geautomatiseerde deel dan kun je het altijd nog natellen, desnoods met de hand.
12-01-2010, 11:18 door SirDice
Door Anoniem: Nu eens geen "security through obscurity", maar "security through intimidation". Is weer wat anders.
Een verkiezing saboteren lijkt me het zelfde als een staatsgreep plegen, alleen dan electronisch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.