image

400 Britse politieagenten bestraft na misbruik computers

dinsdag 12 januari 2010, 15:40 door Redactie, 5 reacties

In de afgelopen vijf jaar zijn meer dan 400 Britse politieagenten bestraft wegens het misbruik van computersystemen, zo blijkt uit cijfers die via een WOB-verzoek zijn verkregen. Sommige agenten werden ontslagen en anderen kregen een verbale waarschuwing. Veel details zijn niet bekend, maar het ging onder andere om het gebruik van politiesystemen voor het verkrijgen van politiegegevens terwijl hier geen legitiem doel voor was. De systemen bevatten zeer gevoelige gegevens en voor het gebruik ervan zijn strenge protocollen afgesproken.

Een wel vermeld incident betrof een agent die niet-politie gerelateerde informatie van het internet downloadde, terwijl een andere agent een reprimande ontving wegens het uploaden van een niet geautoriseerde video op een commerciële website. "Gegeven het grote aantal politieagenten dat dagelijks computersystemen gebruikt, is het aantal zaken van misbruik eigenlijk erg laag", aldus een woordvoerder van de Britse politie. In Groot-Brittannië werken meer dan 239.000 politieagenten.

Reacties (5)
12-01-2010, 15:57 door Anoniem
Interessanter is echter hoeveel onschuldigen hier slachtoffer van zijn geweest en hoeveel van dit soort zaken de doofpot in zijn gekomen
12-01-2010, 15:58 door cjkos
Een protocol is toch een richtlijn?
Een protocol werkt alleen als iedereen zich er aan houdt. Dat is meteen het probleem van een protocol bij privacy bescherming.
12-01-2010, 16:42 door Anoniem
Door cjkos: Een protocol is toch een richtlijn?
Een protocol werkt alleen als iedereen zich er aan houdt.
Een dergelijke opvatting is waarschijnlijk de reden dat dingen in de ICT niet altijd werken zoals redelijk aangenomen zou moeten kunnen worden. Protocollen kunnen maar beter worden nageleefd. Dat werkt.
12-01-2010, 16:55 door Preddie
Door cjkos: Een protocol is toch een richtlijn?
Een protocol werkt alleen als iedereen zich er aan houdt. Dat is meteen het probleem van een protocol bij privacy bescherming.

Heel goed gezegd. Voor sommige alleen nog moeilijk te begrijpen .... echter wanneer je chinese tegen deze mensen begint te praten begrijpen ze wel dat als je dezelfde taal niet spreekt dat elkaar begrijpen wel erg moeilijk wordt laat staan afspraken maken.
15-01-2010, 07:51 door spatieman
maar je hoort geen woord meer over verloren USB sticks..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.