image

Nieuwe Rijk niet vervolgd wegens tatoeagefolder

woensdag 13 januari 2010, 16:35 door Redactie, 5 reacties

Het Openbaar Ministerie zal Het Nieuwe Rijk niet vervolgen wegens het verspreiden van de tatoeagefolder eind november vorig jaar. In de folder, die leek op een folder afkomstig van de overheid, werden mensen opgeroepen hun burgerservicenummer te laten tatoeëren om zich hiermee nog makkelijker te identificeren. De folder was een actie tegen de opslag van vingerafdrukken en de alsmaar toenemende overheidscontrole, met als doel de aanzet te geven tot een publieke discussie over dit onderwerp.

Staatssecretaris Bijleveld deed aangifte tegen de verspreiders van de folder, maar het OM ziet geen enkele grond om tot vervolging over te gaan. Het Openbaar Ministerie vindt de folder ook smakeloos, maar zegt dat er geen sprake van een strafbaar feit is. "De folder is opgesteld en verspreid met het oogmerk om een protest te laten horen. Dat hebben de personen achter de folder ook kenbaar gemaakt via internet."

Smakeloos
Volgens Het Nieuwe Rijk is het een goed teken dat een tegengeluid betreffende het beleid van de overheid niet meteen tot vervolging leidt. "Daarentegen heeft staatssecretaris Bijleveld laten zien dat zij de democratie niet zo hoog heeft zitten. Met de aangifte heeft zij geprobeerd een kritisch geluid tegen het overheidsbeleid de kop in te drukken en de makers van de folder te criminaliseren." Iets wat Het Nieuwe Rijk zelf als zéér smakeloos bestempelt.

"Door zonder juridische gronden aangifte te doen heeft zij de bevolking bewust misleid en de publieke opinie willen beïnvloeden om zodoende te proberen de discussie af te wenden van waar het werkelijk om gaat, namelijk de wijze waarop de overheid omgaat met haar burgers en hun privacy."

Reacties (5)
13-01-2010, 16:59 door Preddie
De overheid kan haar tijd beter besteden aan de boodschap die "Het Nieuwe Rijk" wil brengen in plaats van zich bezig te houden met een mogelijke vervolging van "Het Nieuwe Rijk"
13-01-2010, 17:29 door Anoniem
Het enige "Nieuwe Rijk" wat vervolgd moet worden bestuurt dit land.
14-01-2010, 09:25 door Anoniem
Als in Denemarken iemand cartoons maakt die tot reacties leiden spreken we over vrijheid van meningsuiting die in het geding komt. Als iemand commentaar levert op de overheid wil men die mensen de mond snoeren? Over allerlei andere landen hebben we een grote mond wegens het gebrek aan persoonlijke vrijheden. Als dit nog een keer voorkomt in Nederland dat de overheid op een dergelijke wijze reageert wordt het denk ik tijd om echt eens goed te kijken in hoeverre er geen wetgeving nodig is om de overheid eens de mond te gaan snoeren.

Mijn oma zat in het verzet vanaf 1940 tot 1945 als ECHT verzetsheld. Toen er uitkeringen kwamen voor verzetsmensen weigerde ze die. Met als reden dat geen enkele vorm van geld kon vergoeden wat men had doorgemaakt. Deelname aan het verzet was een erezaak. Zij heeft ook een uitspraak gedaan die we in Nederland maar eens goed te harte moeten nemen. Namelijk:

De mate van vrijheid in een land wordt bepaald door hoeveelheid ruimte die je de persoon geeft waarmee je het het meest oneens bent.
14-01-2010, 09:57 door Rene V
Door Anoniem: Het enige "Nieuwe Rijk" wat vervolgd moet worden bestuurt dit land.

Haha.. mooi gezegd, en maar al te waar. "Das Neue Reich" is inderdaad iets wat de kop ingedrukt moet worden!
15-01-2010, 17:08 door spatieman
smakeloos??
nee, over een paar jaar worden baby's geïnjecteerd met een tracering chip..
dus die streepjes is hooguit een stille hint.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.