image

Microsoft stopt 98% Hotmail spam

woensdag 13 januari 2010, 17:05 door Redactie, 13 reacties

De hoeveelheid spamberichten die gebruikers van Hotmail ontvangen is nog nooit zo laag geweest, aldus Microsoft dat 98% van alle spam stopt voordat het de inbox bereikt. Terwijl spam een steeds grotere plaag op het internet wordt, lijkt de softwaregigant de oplossing voor het probleem te hebben. "Spam is oorlog", zegt Dick Craddock, Group Program Manager van Windows Live Hotmail. De dienst monitort elke dag SITI (“spam in the inbox”), werkelijke spamberichten en berichten die per ongeluk als spam zijn aangemerkt.

Om spamberichten te classificeren gebruikt Microsoft een complex systeem van filters. Hotmail controleert de IP-adressen van bots, of een afzender een dynamisch IP-adres heeft, het een bekende spammer betreft en onderhoudt contact met andere spambestrijders. Wat betreft dynamische IP-adressen is Craddock duidelijk. "We weten dat computers met dynamische IP-adressen geen e-mail zouden moeten sturen." Een ander systeem controleert de inhoud van berichten, terwijl Hotmail ook de spamfilters en blocklists van gebruikers gebruikt.

Feedback
De softwaregigant roept gebruikers dan ook op om mee te helpen met het bestrijden van spammers, door feedback te geven, niets van spammers te kopen en de computer op malware te controleren. "De afgelopen jaren heeft het Hotmail team belangrijke investeringen in de SmartScreen technologieën gemaakt om niet alleen het spamprobleem te beheersen, maar om voorop te lopen en te blijven", aldus Craddock.

Reacties (13)
13-01-2010, 17:16 door Acces Denied
Dat Microsoft dit zelf roept vind ik al niks, bullshit uit kramen doen ze!
13-01-2010, 17:19 door Anoniem
Zeker BS. Mijn Gmail spam ligt zeker 500% hoger dan mijn Hotmail spam. Jah echte BS...
13-01-2010, 17:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-01-2010, 18:09 door Anoniem
u bent een onwetend gebruiker. Er is geen vergelijking Gmail.
13-01-2010, 18:22 door Sith Warrior
Tja wat kan ik zeggen, mijn onderbuik gevoelens zeggen dat dit wel klopt. Ik heb al heel lang geen spam meer op mijn hotmail. Ik ben een van de eerste gebruikers, mijn adres is te vinden op forums en andere sites. Heel makkelijk te harvesten dus.

Omdat ik hem oorspronkelijk had, voor wat reclame op te vangen. Maar ondertussen zijn ze zo goed aan het filteren dat ik het weer actief gebruik als hoofd email, samen met gmail trouwens.

Dus tja, ik neem mn petje er wel voor af hoe actief ze bezig zijn met spam fighting, bij zowel google als bij ms.
13-01-2010, 18:35 door Anoniem
Wij hebben ook nooit last van Spam in Hotmail. Ook wij nemen ons petje af voor MS-Hotmail/Windows Live.
Maar wij moeten ook eerlijk zijn, dat wij een tijdje lang ook Spam hebben opgegeven. We kregen keurig netjes feedback terug.
GOED WERK MS! Wij helpen graag mee...

Sectrust.ams.osd/Crew
13-01-2010, 18:48 door Anoniem
Bij "Hotmail spam" denk ik aan spam die via Hotmail verstuurd wordt. Dat was en is nog altijd een groot probleem.
14-01-2010, 01:12 door quikfit
Is inderdaad minder,ik mis mijn nep-Rolex spam en die van de Canadian-Meds alhoewel ik me er niet druk om maak is het een goede zaak.
14-01-2010, 12:57 door carolined
Een dingetje snap ik even niet, maar misschien kijk ik ergens overheen?
Wat betreft dynamische IP-adressen is Craddock duidelijk. "We weten dat computers met dynamische IP-adressen geen e-mail zouden moeten sturen."

En een iPhone dan? die heeft altijd een dynamisch adres en mag zekers wel email versturen. Dus red mij even van deze onzekerheid.
14-01-2010, 17:16 door Karl Hungus
Door carolined: Een dingetje snap ik even niet, maar misschien kijk ik ergens overheen?
Wat betreft dynamische IP-adressen is Craddock duidelijk. "We weten dat computers met dynamische IP-adressen geen e-mail zouden moeten sturen."

En een iPhone dan? die heeft altijd een dynamisch adres en mag zekers wel email versturen. Dus red mij even van deze onzekerheid.
Goede vraag.

De "dynamische IP-adressen" waar Haddock op doelt hebben geen betrekking op het apparaat waarmee jij je mail verstuurt, maar op het IP-adres van de server die de eigenlijke verzending doet.

Een iPhone werkt hetzelfde als je thuiscomputer: ze hebben allebei een dynamisch IP-adres en ze sturen ook allebei hun post via een mail-server (aka SMTP-server, MTA (Mail Transfer Agent), mail relay, SMTP-relay of MSA (Mail Submission Agent)). Van je provider krijg je meestal bij je internetverbinding ook e-mail "service" (haast altijd triest geïmplementeerd) en als je b.v. Outlook Express gebruikt, moet je om het ding aan de praat te krijgen, eerst een server voor uitgaande (SMPT) en een voor inkomende (POP3 of IMAP) mail opgeven. Bij webmail is het duidelijker dat niet jij de mail verzendt, maar de server, het principe is echter hetzelfde.

In theorie kan je je eigen SMTP-server draaien, bedrijven doen dit vaak en spam-versturende malware doet/deed dit soms/meestal ook. Legitieme mailservers hebben een vast IP-adres, vandaar dat spamfilters mail die verzonden is van een dynamisch IP-adres weggooien. Wanneer jij dus je mail zelf en zonder tussenkomst wil verzenden, zal je wellicht ook als spam gelabeld worden, vandaar dat thuisgebruikers dit zelden doen (en misschien ook omdat het gewoon makkelijker is de server van je provider te gebruiken).

Smartphonegebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken.
15-01-2010, 18:03 door Anoniem
Hier geloof ik absoluut geen flikker van!
Ik blijf emails ontvangen (meerdere keren per week) van hotmail accounts "Hey ben jij dit op deze foto" en "Ik heb je een 8.5 gegeven op deze foto" en "Wat sta je goed op de foto" met een HTML link naar altijd hetzelfde domein.

http://img704.imageshack.us/img704/1395/spammerq.png.

Wat ik niet begrijp is waarom Microsoft niet gewoon de emails scant en alle bad domains standaard als spam markeert.
Men scant wel alle e-mails voor veelkomende spam woorden maar niet voor dit soort links.
Onnozel.

Maar ja Microsoft houd er wel van om de boel op te lichten, nieuwssites vragen hun links uit Google te verwijderen en daar geld voor te betalen zodat ze enkel via Bing en Yahoo te vinden zijn.

Neelie Kroes heeft ze nog niet goed genoeg gestraft, waarschijnlijk was ze onder de indruk tijdens het etentje met Microsoft CEO dat er wat van de boete afging.
16-01-2010, 21:40 door monica8
Ik sprak laats iemand bij de afdeling veiligheid van Microsoft en die klaagde over het feit dat zijn toch zo machtige werkgever na 4 jaar proberen, nog steeds niet in staat was om een paar spam berichten uit Nigeria te filteren. Volgens dit bericht hebben ze kennelijk een oplossing gevonden.

Ik snap nog steeds die mensen niet die al een decennium met filters criminele handelingen willen verstoren of stoppen.
Zouden die nu elke morgen lachend op het werk verschijnen en elkaar aankijken met een blik van; kijk eens hoe geweldig wij zijn. In ieder geval kunnen het geen familieleden van de ezel zijn:)
17-01-2011, 09:06 door Anoniem
Dit is echt BULLSHIT! Ik heb sinds het laatste jaar nog nooit zoveel spam gehad en contact proberen te legen met MS is echt een ramp. Ik ben zowaar zelf een spammer geworden richting MS met de melding dat ik belachelijk veel spam ontvang van 1 persoon (gemiddeld 10 berichten per dag!) maar nog nooit een reactie van ze terug gehad.

De persoon die mij zo spamt staat in mijn blocklist maar toch komen de mails gewoon in mijn IN-box binnen, nog niet eens in de map ongewenst ? Wat een k*t partij, ik hoop echt dat Google groter en groter word, boycotten die MS!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.