image

Spammers schuwen Chinese domeinnamen

zaterdag 16 januari 2010, 14:03 door Redactie, 2 reacties

Het verbod voor privépersonen om Chinese domeinnamen te registreren, heeft een maand na de invoering nog steeds effect op spammers. Het aantal spamberichten met een link eindigend op .cn is sindsdien blijvend gehalveerd. Op 13 december werd in China een nieuwe wet van kracht, die alleen legitieme bedrijven toestaat om domeinnamen te registreren. Beijing hoopt zo het aantal Chinese pornografische websites terug te dringen.

Twijfel
Iedereen die een website aanvraagt krijgt vijf dagen de tijd om de juiste papieren te tonen, anders verdwijnt de domeinnaam weer. Experts twijfelden aan de effectiviteit van de maatregelen, aangezien vijf dagen lang genoeg zou zijn om een domeinnaam voor een spamrun te gebruiken. Daarnaast werden Chinese websites in bijna de helft van alle spamberichten ter wereld gebruikt.

Toch hebben .cn domeinnamen hun populariteit verloren, zo blijkt uit cijfers van Symantec. Net als eerder Sophos deed, onderzocht de beveiligingsgigant de hoeveelheid spamberichten met een .cn link. Daaruit blijkt dat het percentage .cn spam nog steeds gehalveerd is. Met name de "Canadian Pharmacy" spam verwijst vaak naar Chinese domeinnamen en gebruikt onderwerpen als "Visitor personal 80% OFF", "Special 80% discount for customer on all Pfizer" en "RE: MedHelp 59075".

Reacties (2)
16-01-2010, 17:21 door MrBil
"Toch hebben .cn domeinnamen hun populariteit verloren, zo blijkt uit cijfers van Symantec."
Ga daar maar niet vanuit!
18-01-2010, 14:40 door spatieman
toevalig, die subjects waar men het over hebt, krijg ik idd vaak.
nouja, niet meer, nouja wel, het wordt gefilter door mijn spamfilter, terwijl het ISP spamfilter ze niet doet markeren..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.